Borsodban tesztelik az új egészségügyi rendszert

Az ápolási ágyak tervezett átadása a szociális szektornak nem egyik pillanatról a másikra történik, hanem egy több éves próba program lesz Borsodban.

hirdetés

Előbb kipróbálják Borsod-megyében az új szociális ápolási rendszert, és csak azután adják át országszerte a kórházak ápolási ágyait a szociális szektornak – írta a nepszava.hu Pintér Sándor keddi „szakpolitikai” tájékoztatójáról.

A belügyminiszter az egészségügy átalakításáról szóló törvénycsomag vitája előtt előtt egy nappal fogadta a parlamenti pártok képviselőit. A Népszava értesülései szerint a Momentum, a DK, és a Jobbik nem vett részt a megbeszélésen, több ellenzéki frakcióvezető pedig csak a szakértőjét küldte maga helyett. Ezen a fórumon beszélt Pintér arról, hogy az ápolási ágyak tervezett átadása a szociális szektornak nem egyik pillanatról a másikra történik, hanem egy több éves próba program lesz Borsodban. Egyebek mellett kiderült, hogy bár a mostani törvénycsomagból végül kimaradt a szakrendelők államosítása, de az hosszabb távon továbbra is „tervben van”. Az alapellátási ügyelet átalakításából pedig most azért marad ki Budapest, mert a belügyminiszter szerint a főváros teljesen máshogy működik, ezért felmérik a jelenlegi helyzetet, és utána lesz erre is javaslatuk. Pintér Sándor a tájékoztatón azt is kérte, hogy a pártok az írásbeli javaslataikat közvetlenül hozzá juttassák el. Ettől függetlenül másnap, szerdán megkezdődött a parlamentben az egészségügyet átalakító törvénycsomag vitája - írta a lap.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

nepszava.hu

Ajánlott cikkek