Elhalasztja országos küldöttközgyűlését az orvosi kamara

A négyszáz orvost zárt térbe foglaló gyűlés megtartása már nem egyszerűen jogi, hanem ellátásbiztonsági, járványügyi és etikai kérdéssé vált.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) tagjai nagyon várták a november 27-re tervezett küldöttgyűlést, de a járvány felerősödése, a közelmúlt szomorú számadatai és a járvány drámai növekedését mutató előrejelzések új megvilágításba helyezték a kérdést – idézte a szervezet honlapján megjelent közleményt a hang.hu.

Egy négyszáz orvost zárt térbe foglaló gyűlés megtartása már nem egyszerűen jogi, hanem ellátásbiztonsági, járványügyi és etikai kérdéssé vált – olvasható a közleményben, amely azzal folytatódik, hogy a küldöttek mostanra legalább két oltást felvettek, de az esetleges tünetmentes fertőzés továbbadásának kockázata mellett azt is figyelembe kellett venni, hogy a járvány várható csúcsa közelében számos küldött nem tudja munkáját otthagyni, így alacsony részvétel mellett a gyűlés legitimitása, az ott hozott döntések is megkérdőjelezhetővé válnak.

A MOK kérte az Emmi állásfoglalását is az ügyben, azonban egyelőre nem érkezett válasz a kérdésükre.Így a Területi Szervezetek Tanácsa november 10-én megtartott ülésén a november 27-re összehívott országos küldöttközgyűlés elhalasztásáról hozott „példamutatóan felelős döntést”. Az esemény reálisan csak 2022 tavaszára várható - írták.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás: hang.hu.

Ajánlott cikkek