További cikkek a Szakmapolitika rovatból

Hatvan települést érint a szülészeti fekvőbeteg-ellátás áthelyezése

A balassagyarmati Kenessey kórház nőgyógyászati, szülészeti és újszülött fekvőbeteg-ellátását határozatlan időre a Salgótarjánban lévő megyei kórházba helyezték át.

hirdetés

Az intézkedés mintegy hatvan település, köztük Balassagyarmat mellett Szécsény, Romhány és Rétság lakóit érinti. Nógrád megye egyes településeiről így a negyedóra-húsz perces utak helyett autóval is több mint egy órát kell majd ezekért az ellátásokért utazni.

Az Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ a végzésben „a minimumfeltételek átmeneti hiányával” magyarázza a döntést (a balassagyarmati kórházban 5 nőgyógyászati és 15 szülészeti kórházi ágy volt). További változás, hogy Solymárról és Pilisszentivánról a fogszabályozás járóbeteg-ellátását – szintén visszavonásig – a Semmelweis Egyetem Klinikai Központba helyezték át. A helyi ellátás felfüggesztésének oka a kijelölő határozat szerint „személyi feltétel hiánya”. A szolnoki kórház februárban néhány napon nem tud szájsebészeti, valamint neurológiai ügyeletet biztosítani, szintén a személyi feltételek átmeneti hiánya miatt. Így az arc- és állcsont-szájsebészeti ügyelet, valamint a stroke-ellátás és a neurológia ügyeletére ezeken a napokon hét budapesti, egy-egy kecskeméti és debreceni kórházat, illetve klinikai központot jelöltek ki.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

444.hu

Ajánlott cikkek