További cikkek a Szakmapolitika rovatból

Kötelező lesz a szakrendelőkben az online időpontfoglalás

A telefonos foglalási rendszer is megmarad heti hét napon át, a beutalóval vagy anélkül igénybe vehető rendelésekre egyaránt.

hirdetés

A kormány már régóta tervezte és egy februári rendeletben ki is mondta, hogy „2024. július 1-jétől a közfinanszírozott, heti 300 vagy ezt meghaladó órát legalább 5 szakmában működtető járóbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatóknak digitális időpontfoglalási rendszert kell használniuk”. Ezt egészíti ki a péntek este közzétett újabb rendelet.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ által működtetett egységes telefonos időpontfoglalási központ útján is kötelező fogadni a járóbeteg-szakellátásra történő időpontfoglalást, a lefoglalt módosítását vagy törlését, mégpedig nem csak a rendelőkben eddig lehetővé tett időpontokban, hanem a hét minden napján 6 óra és 22 óra között, országos elérhetőséggel.

Megjelent még egy, közvetve az egészségügyet érintő jogszabály-módosítás. Az orvosi végzettségű kormánytisztviselők július 1-jétől a kormányzati igazgatásról szóló törvényben meghatározottnál magasabb fizetést kaphatnak, hogy ne járhatnak rosszabbul a kormányhivatali szolgálattal, mint ha megmaradtak volna gyakorló orvosnak.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

hvg

Ajánlott cikkek