További cikkek a Szakmapolitika rovatból

Októberben élesedik az új ügyeleti rendszer Egerben

Október elsejétől a 1830-as telefonszámot kell hívni, az új rendszerhez pedig új ügyeleti autók is „dukálnak”: Heves vármegyében 4 (plusz 1 tartalék) jármű áll szolgálatba.

hirdetés

Győrfi Pál, az OMSZ kommunikációs igazgatója az Eger Hírek portált arról tájékoztatta: 2023. október 1-től Heves vármegyében is az új, egységes rendszerben biztosítják az ügyeleti alapellátást a betegek számára.Az új ügyelet központi telefonszáma felnőttek és gyermekek esetében is 1830, melynek hívásával a beteg szakszerű tanácsot kap, szükség esetén a tartózkodási helyére sürgősségi ügyeleti autót, vagy életveszély esetén azonnali mentőt küldenek, bármely településen is tartózkodjon az ellátásra szoruló. A telefonszám a teljes ügyeleti időszakban, hétköznap 16:00-08:00 között, szombat-vasárnap, ünnepnapon egész nap hívható. Az új ügyeleti rendszer felépítésének és működésének az egyes csatlakozó vármegyékre vonatkozó részletei a www.mentok.hu/ugyelet linkre kattintva is elérhetőek.

A betegek 16 és 22 óra között szinte biztos, hogy valamilyen háziorvosi jellegű problémával fordulnak az ügyelethez, viszont 22 után hirtelen változik a helyzet és tényleg azok jelentkeznek, akiknek akut panaszai, hirtelen tünetei vannak és valamiféle sürgősségi ellátásra van szükségük – számolt be a tapasztalatokról már korábban Győrfi Pál. Az új ügyeleti rendszer ezen tapasztalatokra és alapos elemzésekre épül, így a betegek igényeihez igazították az ellátást. Hétköznap délután 16 és 22 óra között, valamint szombaton, vasárnap és ünnepnapon 8 és 14 óra között háziorvosok ügyelnek, míg 22 után és hétvégén azt biztosítják, hogy igazi sürgősségi ellátás álljon a rendelkezésre.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

egerhirek.hu

Ajánlott cikkek