További cikkek a Szakmapolitika rovatból

Távozik a Markusovszky-kórház főigazgatója

A tavalyi év végén született miniszteri döntés szerint a kórházak első számú vezetői 65 éves korukig végezhetik ezt a tevékenységet.

hirdetés

Április 7-én távozik a kórház éléről prof. dr. Nagy Lajos. A Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója ezután mint a kórház Kardiológiai és Belgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa folytatja munkáját - írta a vaol.hu.

Professzor Nagy Lajos elmondta: a tavalyi év végén született miniszteri döntés szerint a kórházak első számú vezetői 65 éves korukig végezhetik ezt a tevékenységet. Ennek értelmében a közeljövőben – reálisan néhány hónapon belül – pályázati eljárás keretében választják ki az utódját. Nem marad azonban irányítás nélkül az intézmény: addig jelenlegi helyettese, dr. Stánitz Éva orvosigazgató megbízottként látja el a feladatot. Prof. dr. Nagy Lajos úgy fogalmazott: a továbbiakban a Kardiológiai és Belgyógyászati Osztály Osztályvezető Főorvosaként vesz részt a Vas vármegyei betegek lehető legmagasabb szintű ellátásában, segítve ezzel a kórházat a jövőben irányító menedzsment munkáját.

Prof. dr. Nagy Lajos, a Vas Vármegyei Markusovszky Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, a Magyar Kórházszövetség alelnöke. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az első és egyetlen munkahelye. 1999 óta tagja a kórház felső vezetésének, 14. éve főigazgató főorvosaként dolgozik. Jelentős eredménye, hogy ez idő alatt a kórház gazdasági helyzete stabilizálódott, biztosított lett a gazdaságilag kiegyensúlyozott működtetés és látványosan fejlődött az intézmény. A jelentős beruházások mellett új szakmai profilok jelentek meg, és számos szakma tekintetében a kórház a régió vezető kórházává vált.

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

vaol.hu

Ajánlott cikkek