További cikkek a Szakmapolitika rovatból

Többen is ringbe szállnak az orvosi kamara elnöki posztjáért

Egy másik csapat is indul, amelynek tagjai közt vannak olyanok is, akik a korábbi elnökkel, Éger Istvánnal már részt vettek a MOK irányításában.

hirdetés

Többen is ringbe szállnak a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöki posztjáért a november 25-ei tisztújító közgyűlésen – tudta meg a Népszava. A lap információi szerint vannak olyan elnökjelöltek, akik saját csapattal készülnek a megmérettetésre. Bár a jelölési időszak november 14-én lezárult, az indulók listáját csak 18-án hozzák nyilvánosságra.

Mint ismert, Kincses Gyula, a jelenlegi elnök kedd este nyilvános Facebook-posztban jelentette be, hogy az ő életében „lezárul egy izgalmas és összességében szép és eredményes szakasz", nem indul a posztért. Ugyanakkor megnevezte azon kamarai tagokat, köztük a jelenlegi elnökség tisztviselőit is, akik a soron következő választásokon az ő támogatását élvezik. Ők vélhetően a kamara eddig megismert markáns szakmapolitikai karakterét vinnék tovább. A lap úgy tudja: egy másik csapat is indul, amelynek tagjai közt vannak olyanok is, akik a korábbi elnökkel, Éger Istvánnal már részt vettek a MOK irányításában. Ők azokat kívánják képviselni, akik békülékenyebb hangot ütnének meg a kormányzattal, mert úgy látják más nem vezet semmi jóra. 

Szerző:

PHARMINDEX Online

Forrás:

Népszava

Ajánlott cikkek