Szócska Miklós: egyértelműbb lett a koordináció a téli felkészülésben

hirdetés

Budapest, 2012. december 3., hétfő (MTI) - Egyértelműbb lett a koordináció a téli felkészülésben, az egészségügy számára is egyszerűbbé vált az új rendszer - mondta az Emberi Erőforrás Minisztérium (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.


Szócska Miklós szerint a tél az egészségügy számára mindig erőpróbát jelent. Hozzátette: az év végi többnapos munkaszünetekre tekintettel már egyeztettek az egészségügyi intézményekkel, hogy az ügyeletek megfelelően működjenek. Példaként említette, hogy az extrém időjárási körülmények a traumatológiai osztályoknak jelenthetnek több munkát. Kitért arra is, hogy nagy havazás esetén először a kórházak előtt takarítják el a havat. Arról is szólt, hogy együttműködnek a megyei védelmi bizottságokkal, amelyek felmérik kik azok, akik segítségre szorulhatnak, így a terhes nőket, továbbá a krónikus betegeket. A mentőkkel kapcsolatban elmondta: a 743 mentőkocsi közül az újakon téli gumi van, de a régiek is négy évszakos abroncsokkal közlekednek.


Bejelentette azt is, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat a napokban arról adott tájékoztatást, hogy a készletek a tavalyi rekordhoz közelítenek. Felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyeleteket az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján lehet nyomon követni. Arra is figyelmeztetett, hogy az életmód is hozzájárulhat ahhoz, hogy ne legyen bajuk az embereknek - példaként említette, hogy az alkohol hozzájárulhat a kihűléshez.


Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője, a téli felkészülés kormánybiztosa arról beszélt, hogy a téli időjárás már feladatokat is adott. Fejér megyében balesetek miatt, Veszprém megyében pedig eljegesedett útszakasz miatt kellett intézkedni.

Szerző:

PHARMINDEX Online