A narkolepszia diagnosztikája és terápiája

Emberi Erőforrások Minisztériuma - Egészségügyért Felelős Államtitkárság - Egészségügyi Szakmai Kollégium Érvénytelen (2020. 12. 31.)

Az alvásmedicína licenc számos alapszakmára ráépíthető, emiatt a célcsoport is számos szakmát képvisel. Ezek a következők: neurológia, pszichiátria, gyermekgyógyászat, valamint a háziorvostan. Alapvető célcsoport a hatókörben részletezett szakmák orvosai, napi gyakorlatukhoz igyekszik az irányelv a legújabb bizonyítékokra épülő ajánlásokat tenni. További célja, hogy a döntéshozók, ellátásszervezők részére áttekinthető irányvonalat biztosítson, amely a szolgáltatások tervezéséhez a legújabb bizonyítékokra épülő támpontot nyújt. Javasolható minden betegnek és hozzátartozóiknak, betegképviseletek és civil szervezetek számára, akik az irányelv elolvasásával összefoglaló szakmai tájékoztatást kapnak a hazai ellátás lépéseiről.

Típus: egészségügyi szakmai irányelv

Szerzők: Társszerző Egészségügyi Szakmai Kollégiumi Tagozat(ok): 1. Neurológia Tagozat Dr. Szakács Zoltán, neurológus, szomnológus, a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság elnöke, társszerzőDr. Faludi Béla, neurológus, klinikai neurofiziológius, szomnológus, a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság főtitkára, társszerzőDr. Köves Péter, neurológus, szomnológus, a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság vezetőségi tagja, társszerzőDr. Várszegi Mária, neurológus, szomnológus, a Magyar Alvásdiagnosztikai és Terápiás Társaság vezetőségi tagja, társszerző

Szakterületek: Neurológia

Terápiás területek: narkolepszia

Kulcsszavak: narkolepszia

Megjelent: 2017. 04. 07.