Szakterület: Gyermek- és ifjúsági pszichiátria

A hiperkinetikus zavar (figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar) kórismézéséről, kezeléséről és gondozásáról gyermek, serdülő és felnőttkorban

Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvénytelen (2018. 12. 31.)

Jelen irányelv célja többrétű. Elsődleges célja, hogy a Magyarországon pszichiátriai betegellátást végző szakorvosi/szakorvosjelölti kör (lásd részletesen felsorolva III. fejezetben "Érintett ellátók köre - Szakterület") számára egységes útmutatóként szolgáljon a bizonyítékokon alapuló orvoslás, az elmúlt évek kutatásainak gyakorlat által is igazolt eredményeinek integrálásával. További célja a döntéshozók és ellátásszervezők részére áttekinthető irányelv biztosítása, mely a szolgáltatások tervezéséhez korszerű támpontokat nyújt. Szintén célja, hogy a betegképviseletek és civil szervezetek számára az ellátás szabályaiba betekintést nyújtson.

Megjelenés: 2017. 03. 01.
Tovább

A gyermekkori viselkedészavarok ellátásáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma - Egészségügyért Felelős Államtitkárság Érvénytelen (2022. 02. 15.)

A gyermekpszichiáternek számos esetben szükséges olyan gyermekekkel, családtagokkal, pedagógusokkal vagy a gyermekvédelmi rendszer résztvevőivel konzultálnia, ahol a probléma középpontjában a gyermek externalizáló viselkedése áll, a felnőttekkel vagy kortársakkal kapcsolatos viselkedés eltérése, a konvencionalitás, a normák átlépése miatt.

Megjelenés: 2019. 03. 01. | Feldolgozva: 2019. 05. 10.
Tovább