Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Szakterület: Gyermek- és ifjúsági pszichiátria

A hiperkinetikus zavar (figyelemhiányos/hiperaktivitás zavar) kórismézéséről, kezeléséről és gondozásáról gyermek, serdülő és felnőttkorban

Emberi Erőforrások Minisztériuma

érvénytelen (2021.01.22)

Jelen irányelv célja többrétű. Elsődleges célja, hogy a Magyarországon pszichiátriai betegellátást végző szakorvosi/szakorvosjelölti kör (lásd részletesen felsorolva III. fejezetben "Érintett ellátók köre - Szakterület") számára egységes útmutatóként szolgáljon a bizonyítékokon alapuló orvoslás, az elmúlt évek kutatásainak gyakorlat által is igazolt eredményeinek integrálásával. További célja a döntéshozók és ellátásszervezők részére áttekinthető irányelv biztosítása, mely a szolgáltatások tervezéséhez korszerű támpontokat nyújt. Szintén célja, hogy a betegképviseletek és civil szervezetek számára az ellátás szabályaiba betekintést nyújtson.

Megjelenés: 2021.01.22

Feldolgozás: 2021.01.22

A gyermekkori viselkedészavarok ellátásáról

Emberi Erőforrások Minisztériuma - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

érvénytelen (2021.01.22)

A gyermekpszichiáternek számos esetben szükséges olyan gyermekekkel, családtagokkal, pedagógusokkal vagy a gyermekvédelmi rendszer résztvevőivel konzultálnia, ahol a probléma középpontjában a gyermek externalizáló viselkedése áll, a felnőttekkel vagy kortársakkal kapcsolatos viselkedés eltérése, a konvencionalitás, a normák átlépése miatt.

Megjelenés: 2021.01.22

Feldolgozás: 2021.01.22

hirdetés