A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

AETHEROLEUM PRO INHALATIONE FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

AETHEROLEUM PRO INHALATIONE FONO VIII. 6 g

6 g

VN

FoNo VIII.

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
A légzőrendszer váladékképződéssel járó gyulladásos folyamatainak kezelésére.
Összetétel
Hatóanyagok 1 csepp olajban
kb. 11 mg Eukaliptuszolaj: antiszeptikus és köptető hatású.
kb. 11 mg Erdeifenyő olaj: enyhén izgatja a légutak nyálkahártyáját, nyákoldó hatású.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
A vízgőzzel telített levegő belélegzése oldja a nyálkahártyára tapadt váladékot, az illóolajelegy emellett enyhe izgató hatása révén elősegíti annak felköhögését. Az inhalálás módja: felnőtteknek és 12 év feletti gyermekeknek és serdülőknek 10 csepp, 4-12 éves kor közötti gyermekeknek 6 csepp illóolajelegyet 1 liter nyitott edényben levő forró vízbe vagy kamillateába cseppentünk. A beteg e fölé hajolva vagy fordított tölcséren át, nyitott szájjal a gőzt belélegzi. A belégzés 10-15 percig tart, ezt naponta 2-3-szor megismételjük. Gyermekeknek csak orvosi javaslatra, fokozott óvatossággal adható. Gyermekeknél történő alkalmazás esetén az inhalálásban résztvevő felnőtt fokozott figyelemmel és óvatossággal járjon el a forró víz okozta esetleges veszélyek miatt. A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység, tüdőasztma, szamárköhögés, fulladásos köhögés. 4 éves kor alatt nem használható. Terhesség, szoptatás időszakában adatok hiányában alkalmazása nem javasolt.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Csak az előírt hígításban használható, mivel nagyobb koncentrációban gátolhatja a csillószövetek mozgását. Alacsony vércukorszintet kezelő terápiát befolyásolhatja. Ha 1 hét alkalmazás után a tünetek nem múlnak, orvosi konzultáció ajánlott.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Nyálkahártya irritáció, nagyobb koncentrációban a hámsejtek, a tüdőszövet károsodása, allergia, hörgőgörcs, vagy a már fennálló görcs fokozódása.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a készítmény alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.