A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

ALVESCO 160 µg túlnyomásos inhalációs oldat

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

ciclesonide

  • R-LÉGZŐRENDSZER
  • R03-OBSTRUCTIV LÉGÚTI BETEGSÉGEKRE HATÓ SZEREK
  • R03B-OBSTRUCTIV LÉGÚTI BETEGSÉGEKRE HATÓ EGYÉB SZEREK, INHALÁLÓ SZEREK
  • R03BA-Glucocorticoidok
  • R03BA08-Ciclesonide
hirdetés

ALVESCO 160 µg túlnyomásos inhalációs oldat 1x60 adag

1x60 adag

V

7 358 Ft

OGYI-T-9973/02

TB támogatás

ALVESCO 160 µg túlnyomásos inhalációs oldat 1x120 adag

1x120 adag

V

13 676 Ft

OGYI-T-9973/01

TB támogatás

EÜ emelt

90%3aSzJ

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Alvesco és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer az Alvesco:
Az Alvesco egy tiszta és színtelen aeroszol permet, amit szájon át kell a tüdejébe belélegeznie. Ez egy megelőző jellegű gyógyszer (kortikoszteroid), amelyet minden nap alkalmaznia kell, és ami csak a tüdejébe belélegezve fejti ki hatását.

Milyen betegségek esetén alkalmazható az Alvesco:
Az Alvesco-t a tartósan tüneteket okozó asztma kezelésére, kontroll alatt tartására előírt készítmény felnőtt és serdülő (12 éves és idősebb) betegek részére.

Hogyan hat az Alvesco:
Az asztmás tünetek csökkentésével könnyebb légzést tesz lehetővé és egyúttal csökkenti az asztmás rohamok előfordulásának kockázatát. A jótékony hatás bizonyos idő alatt alakul ki, ezért a gyógyszert minden nap alkalmaznia kell, még akkor is, ha tünetmentes az állapota.

Ez a gyógyszer nem hatásos akut légszomjat okozó roham esetén. Az ilyen rohamok gyors enyhítésére csak rohamoldó inhaláló készülékét használja.


2. Tudnivalók az Alvesco alkalmazása előtt

Ne alkalmazza az Alvesco-t
- ha allergiás a ciklezonidra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

Beszéljen a kezelőorvosával vagy gyógyszerészével az Alvesco alkalmazása előtt.

A gyógyszer használatának megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, ha:
- Önt korábban bármikor kezelték vagy jelenleg kezelik tüdőtuberkulózis, gombás, vírusos vagy bakteriális fertőzések miatt.

Ha nem biztos a fentiekben leírtakkal kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát. Ez fontos annak megállapításához, hogy valóban az Alvesco a megfelelő gyógyszer az Ön számára.

Az Alvesco használata közben haladéktalanul forduljon kezelőorvosához, ha:
- légzése nehezebbé válik és a következő tünetek valamelyike rosszabbodik: köhögés, légszomj, zihálás, szorító érzés a mellkasban, erősödő légzési zörej, vagy a szűk légutak állapotának rosszabbodására utaló egyéb tünetek,
(Ilyen esetben használja a rohamoldó inhaláló készülékét, ami általában gyors javulást eredményez.)
- tüneteire éjszaka felébred,
- rohamoldó inhaláló készülékének használata nem könnyíti meg légzését.
Ezekben az esetekben kezelőorvosa dönt a további kezeléséről.

Különleges betegcsoportok
Súlyos asztmás betegek
esetében fennáll az akut asztmás rohamok veszélye. Ilyen esetekben a kezelőorvos rendszeresen fel fogja mérni a beteg állapotát, az asztma kontroll alatt tartását, többek között tüdőfunkciós vizsgálattal is.

Kortikoszteroid tablettákat szedő betegek:
Az Alvesco használatával kiválthatja a tablettás kezelést, vagy csökkentheti az alkalmazandó tabletták számát. Kérjük, gondosan kövesse kezelőorvosa utasításait.
- A fent leírt hatás körülbelül egy héttel az Alvesco-kezelés megkezdését követően várható.
- Kezelőorvosa óvatosan, fokozatosan csökkenteni fogja az Ön által szedett tabletták számát.
- Ebben az időszakban időnként rossz közérzettől szenvedhet.
- Ennek ellenére fontos, hogy folytassa az Alvesco inhalációját és lassan csökkentse az alkalmazott tabletták számát.
- Ha súlyos tünetei alakulnak ki, mint például hányinger (betegnek érzi magát), hányás (rosszullét), hasmenés vagy hőemelkedés, forduljon kezelőorvosához.
- A fent említett folyamat néha kisebb allergiára utal, mint például nátha (orrüreg-gyulladás) vagy ekcéma (viszketés, bőrpír).
- Ha tablettáról tér át az Alvesco használatára, egy ideig még fennáll a csökkent mellékvese-működés kockázata, ami a szedett kortikoszteroid tablettákkal van kapcsolatban. A csökkent mellékvese-működésre utaló tünetek (például szédülés, ájulás, hányinger, étvágytalanság, levertség, a testszőrzet csökkenése, nem tud megbirkózni a stressz helyzetekkel, gyengeség, fejfájás, emlékezetzavarok, allergiák, ételek iránti sóvárgás, vércukorszint-rendellenességek) egy ideig még fennállhatnak.
- Ajánlatos szakorvoshoz fordulnia, hogy felmérje milyen mértékben csökkent a mellékvese működése.
- Kezelőorvosa is rendszeresen ellenőrizni fogja Önnél a mellékvese működését.
- Fokozott megterhelés idején például műtét esetén, asztmás rohamok rosszabbodásakor lehetséges, hogy kiegészítő kortikoszteroid tablettára lesz szüksége. Ilyen esetben egy ezt jelző, szteroid figyelmeztető kártyát kell magánál hordania.

Máj- vagy vesebetegségben szenvedők
Nem szükséges a ciklezonid adagjának módosítása, ha Ön máj- vagy vesebetegségben szenved. Ha súlyos májbetegségben szenved, kezelőorvosa körültekintőbben fogja Önt megvizsgálni a normál szteroidtermelés megváltozása miatt fellépő lehetséges mellékhatások kiszűrésére.

12 évesnél fiatalabb gyermekek esetén:
A gyógyszer nem ajánlott 12 évesnél fiatalabb gyermekek esetén, mert a lehetséges hatásai nem ismertek.

Egyéb gyógyszerek és az Alvesco
Az Alvesco alkalmazása előtt tájékoztassa kezelőorvosát, ha jelenleg bármilyen gombás vagy vírusos fertőzés miatt olyan gyógyszeres kezelésben részesül, ami a következő anyagok valamelyikét tartalmazza:
- ketokonazol,
- itrakonazol,
- ritonavir,
- nelfinavir.

Ezek felerősíthetik az Alvesco hatását, ezért a lehetséges mellékhatások valószínűsége nem zárható ki teljesen.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A Alvesco egyidejű alkalmazása bizonyos ételekkel vagy italokkal
Az Alvesco nem lép kölcsönhatásba semmilyen étellel és itallal.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes, vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen a kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- Mivel nem áll rendelkezésre elég információ arról, hogy az Alvesco milyen hatással van a terhes nőkre, kezelőorvosa meg fogja beszélni Önnel az Alvesco alkalmazásának lehetséges kockázatait és előnyeit.
- A ciklezonid (az Alvesco hatóanyaga) csak abban az esetben alkalmazható terhesség alatt, ha az anyánál várható előnyök igazolják azt a fejlődő magzatra gyakorolt esetleges kockázattal szemben. Ha kezelőorvosa úgy dönt, hogy folytathatja az Alvesco alkalmazását, akkor azt a lehető legkisebb adagot kell alkalmaznia, ami még elégséges az asztma kontroll alatt tartásához.
- A mellékvese működését gondosan monitorozni kell azoknál a gyermekeknél, akik édesanyja a terhesség során kortikoszteroid kezelésben részesült.
- Beszélje meg kezelőorvosával, ha szoptatás idején alkalmazni szeretné az Alvesco-t.
- Embernél nem ismert, hogy az inhalált ciklezonid átjut-e az anyatejbe.
- Az Alvesco felírása szoptató anyáknak csak abban az esetben ajánlott, ha a várható előny az anyára nézve nagyobb, mint a gyermeknél fellépő esetleges kockázat.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Az Alvesco és összetevői a gépjárművezetéshez vagy a gépek kezeléséhez szükséges képességeket nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolják.

Az Alvesco etanolt tartalmaz
Ennek a gyógyszernek minden adagja 4.7 mg alkoholt (etanol) tartalmaz. Ez az adagonkénti mennyiség kevesebb, mint 1 ml sörnek vagy bornak felel meg. A gyógyszerben található kis mennyiségű alkoholnak nem várható észrevehető hatása.

3. Hogyan kell alkalmazni az Alvesco-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

- Ha éppen most kezdte el használni az Alvesco-t a kortikoszteroid tabletták helyett vagy azokkal egy időben, olvassa el a 2. pontban a Kortikoszteroid tablettákat szedő betegek vonatkozó részeit.

Mennyi Alvesco-t kell alkalmaznia naponta?
Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogy naponta mennyi gyógyszert kell alkalmaznia. Ez az Ön egyéni szükségleteitől függ.
- Az Alvesco ajánlott adagja 160 mikrogramm naponta egyszer, amely a betegek többségénél hatékonyan szünteti az asztmás tüneteket.
- Egyes betegeknél a napi egyszeri 80 mikrogrammos csökkentett adag is elegendő az asztmás tüneteik hatékony szüntetéséhez.
- Azoknál a betegeknél, akiknek asztmás tünetei rosszabbodnak, rövid időre az Alvesco nagyobb adagban történő alkalmazása is szükségessé válhat. Ez legfeljebb 640 mikrogramm/nap adag lehet, napi két alkalommal 320 mikrogrammot alkalmazva, de nincs olyan adat, amely megerősíti, hogy 3 hónap után e megemelt adagokkal további terápiás hatás érhető el.

Amennyiben szükséges, kezelőorvosa előírhatja kortikoszteroid tabletták és/vagy fertőzés esetén antibiotikum szedését is.
- Kezelőorvosa határozza meg azt a szükséges minimális mennyiséget, ami az asztmás tüneteket még hatékonyan szünteti.
- Az alkalmazás megkezdését követő 24 órán belül tüneteinek (sípoló légzés, mellkasi szorító érzés, köhögés) javulását kell tapasztalnia.

Mikor kell alkalmaznia Alvesco inhaláló készülékét?
A legtöbb esetben naponta egyszeri alkalommal egy vagy két fújást kell alkalmazni, reggel vagy este. Kérjük, gondosan kövesse a kezelőorvosa utasításait. Fontos, hogy rendszeresen, mindennap alkalmazza az Alvesco-t, még akkor is, ha jobban érzi magát.

Ha azt tapasztalja, hogy heti 2-3 alkalomnál többször kell használnia a rohamoldó inhaláló készülékét, forduljon kezelőorvosához, hogy felülvizsgálja az Ön gyógyszeres kezelését.

Hogyan kell alkalmaznia Alvesco inhaláló készülékét?
Fontos, hogy első alkalommal a kezelőorvosa, a nővér vagy gyógyszerésze megmutassa, hogyan kell helyesen használnia az Alvesco inhaláló készüléket. A jó technika biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű hatóanyag jusson a tüdejébe. Kérjük, használja emlékeztetőként az e tájékoztatóban található útmutatást.

Az első néhány alkalommal akár tükör előtt is gyakorolhat, amíg meggyőződik arról, hogy megfelelően használja az Alvesco inhaláló készüléket. Bizonyosodjon meg arról, hogy a gyógyszer kis része sem távozik a száj felső és oldalsó részén.

Ha új az inhaláló készüléke, vagy ha több mint egy hete nem használta, feltétlenül bizonyosodjon meg arról, hogy megfelelően működik. Távolítsa el a szájfeltét fedőjét és nyomja le háromszor a tartályt az inhalátorban, háromszor a levegőbe fújva - Öntől elfelé mutató irányba.

Használat előtt nem kell felráznia az Alvesco inhaláló készüléket. A gyógyszer nagyon finoman és egyenletesen eloszlatott oldatban van, amely biztosítja, hogy minden egyes kifújás a megfelelő adagot tartalmazza.

Inhaláció idején állhat vagy ülhet is.

Kövesse figyelmesen az alábbi utasításokat és tanulmányozza a magyarázó képeket.

1. Távolítsa el a szájfeltét fedelét majd kívül és belül is ellenőrizze, hogy a szájfeltét tiszta és száraz-e.

2. Tartsa az inhalátort fejjel lefelé (a tartály alja felfelé néz), a mutatóujja legyen a tartály alján, a hüvelykujja a szájfeltéten.

3. Kényelmesen lélegezzen ki. Ne fújja az inhalátorba a levegőt.

4. Helyezze a szájába a szájfeltétet és szorosan zárja köré az ajkait.

5. Amint elkezd a száján át belélegezni, mutatóujjával nyomja le az inhalátor tetejét, kiengedve ezzel egy adag gyógyszert. Közben folyamatosan, lassan és mélyen lélegezzen be. Bizonyosodjon meg arról, hogy a gyógyszer nem távozik a szájának felső, alsó vagy oldalsó részén.

6. Tartsa vissza a lélegzetét, közben távolítsa el a szájából az inhalátort és vegye le az ujját az inhalátor tetejéről. Továbbra is tartsa vissza a lélegzetét körülbelül tíz másodpercig vagy addig, amíg még kényelmes. Lassan lélegezzen ki szájon át. Ne fújja az inhalátorba a levegőt.

Fontos, hogy a 3.-6. lépések végrehajtása közben ne siessen.

7. Ha azt az utasítást kapta kezelőorvosától, hogy még egy adagot inhaláljon, várjon körülbelül fél percet és ismételje meg a 3-6. pontban leírtakat.

8. Használat után azonnal helyezze vissza a szájfeltét fedelét, hogy védje a portól. Határozottan helyezze vissza a fedelet és pattintsa a helyére.

9. Higiénés okok miatt
-- hetente tisztítsa meg kívül és belül is a szájfeltétet egy száraz papírzsebkendővel,
-- összehajtott, száraz papírzsebkendővel törölje körbe a gyógyszer kiáramlására szolgáló elülső kis lyukat,
-- ne használjon vizet vagy más folyadékot.

A helyes technika biztosítja, hogy a megfelelő mennyiségű Alvesco jusson a tüdejébe minden használatkor. Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja inhalációs technikáját, hogy biztosítsa a legjobb kezelési hatást.

Ha a tartály teljesen kiürült, egyáltalán nem érezhető és nem hallható a hajtógáz kiáramlása.

Ha az Alvesco inhalálását követően zihál, vagy szorító érzést érez a mellkasában:
- ne lélegezzen be több adagot,
- használja rohamoldó inhaláló készülékét légzése könnyítésére,
- haladéktalanul forduljon kezelőorvosához.

Ha nehézkesnek találja az inhalátor használatát, kezelőorvosa javasolhatja egy toldalékfeltét használatát. Az Alvesco inhalátorra való feltét neve: AeroChamber Plus. Ha az AeroChamber Plus feltétet használja, kérjük, olvassa el a hozzá kapott tájékoztatót. A feltét használatával kapcsolatban kezelőorvosa vagy gyógyszerésze adhat tanácsot.

Ha az előírtnál több Alvesco-t alkalmazott
Fontos, hogy úgy adagolja a gyógyszert, ahogy kezelőorvosa tanácsolta. Ne növelje vagy csökkentse a gyógyszer adagját anélkül, hogy azt kezelőorvosával megbeszélte volna.
Nem kell különleges kezelésben részesíteni Önt, ha több Alvesco-t használt az előírtnál, de tájékoztatnia kell kezelőorvosát. Ha hosszú időn keresztül alkalmazott magasabb adagot, nem zárható ki a mellékvese-működés bizonyos fokú csökkenése, ezért a mellékvese-működés vizsgálata szükséges lehet.

Ha elfelejtette alkalmazni az Alvesco-t
Amennyiben elfelejtette használni az Alvesco-t, egyszerűen folytassa a megszokott adaggal a következő esedékes időpontban. Ne alkalmazzon kettős adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja az Alvesco alkalmazását
Még ha jobban is érzi magát, ne szakítsa meg az Alvesco inhalátor alkalmazását. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét.

Ha mégis abbahagyja a gyógyszer alkalmazását, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer s okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Amennyiben a következő súlyos mellékhatások bármelyikét észleli, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását és haladéktalanul forduljon kezelőorvosához:
- súlyos allergiás reakciók, úgymint az ajkak, a nyelv és a garat duzzanata (legfeljebb 1-et érinthet 1000 kezelt beteg közül),
- allergiás reakciók: bőrkiütés, bőrpír, viszketés vagy csalánkiütésszerű kiütések (legfeljebb 1-et érinthet 100 kezelt beteg közül),
- köhögés vagy zihálás, amely röviddel az inhalálás után fokozódik (legfeljebb 1-et érinthet 100 kezelt beteg közül).

Az Alvesco alkalmazásakor tapasztalt egyéb mellékhatások rendszerint enyhék. Legtöbb esetben a mellékhatások ellenére folytathatja a kezelést. Az esetlegesen tapasztalható mellékhatások a következők:

Nem gyakori mellékhatások (legfeljebb 1-et érinthet 100 kezelt beteg közül):
- rekedtség,
- égő érzés, gyulladás, a száj és a torok irritációja,
- szájpenész (szájüregi gombás fertőzés),
- fejfájás,
- rossz szájíz,
- a száj és a torok kiszáradása,
- hányinger vagy hányás.

Ritka mellékhatások (legfeljebb 1-et érinthet 1000 kezelt beteg közül):
- szívdobogás érzése (palpitáció),
- kellemetlen hasi érzés vagy fájdalom,
- magas vérnyomás.

Gyakorisága nem ismert, de előfordulhat:
- alvászavar, depresszió vagy szorongás, nyugtalanság, idegesség, túlzott izgatottság vagy ingerlékenység. Ezek a mellékhatások nagyobb valószínűséggel fordulnak elő gyermekeknél.

Az Alvesco befolyásolhatja a szervezet normális kortikoszteroid termelését. Ez rendszerint azoknál a betegeknél figyelhető meg, akik hosszú időn keresztül nagy adagot alkalmaznak. Ezen hatások közé tartoznak:
- serdülőkorú gyermekek csökkent növekedése,
- csontritkulás,
- a szemlencse elhomályosodása (katarakta, szürkehályog), ami homályos látást okoz,
- a látás elvesztése, a szemnyomás kóros megnövekedése miatt (glaukóma, zöldhályog),
- holdvilág alakú arc, a felsőtestre történő hízás és a végtagok elvékonyodása (cushingoid jellegek vagy Cushing-kór).
A kezelőorvosnak folyamatosan ellenőriznie kell a testmagasságot azoknál a serdülőknél, akik hosszabb időn keresztül részesülnek ilyen kezelésben. Ha a növekedés lelassult, kezelőorvosa arra a lehető legalacsonyabb adagra fogja beállítani a kezelést, amellyel az asztma még hatékonyan kezelhető.

A kortikoszteroid tabletták szedése több mellékhatással járhat, mint az Alvesco-hoz hasonló kortikoszteroid inhalálók használata. Ha az Alvesco használatát megelőzően vagy azzal egy időben szteroid tablettákat is szed, a tabletták szedéséből adódó mellékhatások kialakulásának kockázata egy ideig még fennállhat. A kezelőorvos által végzett rendszeres vizsgálat biztosítja, hogy mindig a megfelelő Alvesco adagot alkalmazza. A rendszeres ellenőrzéssel a mellékhatásokat korán észlelni lehet, és így csökkenthető azok súlyosbodásának a valószínűsége.

Kérjük, tartsa emlékezetében:
Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
.


5. Hogyan kell az Alvesco-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A címkén és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:/EXP) után ne alkalmazza inhalálóját. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A tartályban nyomás alatt lévő folyadék van. Ne tárolja 50oC-ot meghaladó hőmérsékleten.
A tartályt tilos felszúrni, felnyitni vagy elégetni még akkor is, ha látszólag üres.

Mint a legtöbb túlnyomásos tartályban tárolt inhalációs gyógyszernek, e gyógyszernek is csökkenhet a terápiás hatása, ha a tárolóedény hideg. Az Alvesco azonban mínusz 10 °C és plusz 40 °C között ugyanakkora adagot juttat be a szervezetbe.

Ha kezelőorvosa úgy dönt, hogy be kell fejeznie a kezelést, vagy ha az inhalátor kiürült, a biztonságos megsemmisítés érdekében juttassa vissza az inhaláló készüléket gyógyszerészéhez. Ez azért fontos, mert a tartályban még nyomokban maradhat gyógyszer akkor is, ha Ön úgy véli, hogy az teljesen üres.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Alvesco?
- A hatóanyag a ciklezonid. Minden lenyomással egy adag ürül a tartályból (a szájfeltéten keresztül bejutó adag), ami 160 mikrogramm ciklezonidot tartalmaz.
- Egyéb összetevők: vízmentes etil-alkohol és norflurán (HFA-134a) hajtógáz.

Milyen az Alvesco külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Az Alvesco tiszta, színtelen oldat túlnyomásos alumínium tartályban, ami a tartályból a szájfeltéten keresztül egy jól meghatározott adag ciklezonidot juttat a tüdőbe aeroszol permet formájában.

Kiszerelések:
Inhaláló készülék 30 kifújásnyi adaggal.
Inhaláló készülék 60 kifújásnyi adaggal.
Inhaláló készülék 120 kifújásnyi adaggal.

Az inhaláló készülék elegendő mennyiségű oldatot tartalmaz 30, 60 vagy 120 adaghoz. A napi adagok számától függően a kezelőorvosa javasolhatja:
- 30 adagot tartalmazó inhaláló készülék használatát, ami kettő-négy hétre elegendő gyógyszert tartalmaz,
- 60 adagot tartalmazó inhaláló készülék használatát, ami egy-két hónapra elegendő gyógyszert tartalmaz,
- 120 adagot tartalmazó inhaláló készülék használatát, ami két-négy hónapra elegendő gyógyszert tartalmaz.

Nem feltétlenül kerül mindegyik kiszerelés kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2021. 10. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!