A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

ANTAGEL M 850 mg tabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

magnesium hydroxide

  • A-TÁPCSATORNA ÉS ANYAGCSERE
  • A02-SAVTERMELÉS ZAVARÁVAL JÁRÓ BETEGSÉGEK GYÓGYSZEREI
  • A02A-ANTACIDUMOK
  • A02AA-Magnesium-vegyületek
  • A02AA04-Magnesium hydroxide
hirdetés

ANTAGEL M 850 mg tabletta 20x

20x

VN

OGYI-T-5035/01

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Antagel M 850 mg tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
Az Antagel M 850 mg tabletta a gyomorsav megkötésére szolgáló gyógyszer, felnőtteknek.
Olyan betegségekben alkalmazható, amelyekben a gyomor fokozott savtermelése áll a háttérben. Így például: gyomorégés, gyomor- és nyombélfekély heveny fázisában, akut gyomorhurut esetén, normális és magasabb váladékú, idült gyomorhurut heveny fázisában; nyelőcsőgyulladás, a gyomorból történő sav visszafolyás (reflux) miatt, másodlagos bélgyulladás esetén.
Enyhe, egyenletes és hosszantartó savközömbösítő hatást biztosít a gyomorban, így a gyomortáji teltségérzet és másodlagos fokozott sósavtermelés elmarad.
2. Tudnivalók az Antagel M 850 mg tabletta szedése előtt
Ne szedje az Antagel M 850 mg tablettát
- ha allergiás a magnézium-hidroxidra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- súlyos veseelégtelenség esetén.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Antagel M 850 mg tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával
- ha a problémái fogyással állnak kapcsolatban.
- ha nyelési problémája vagy tartós hasi fájdalma van.
- ha első alkalommal vannak gyomor-bélrendszeri panaszai, vagy ha panaszai a közelmúltban változtak.
- ha vesebetegsége van.
Beszűkült veseműködés esetén - a magnéziumszint emelkedésének fokozott veszélye miatt - kerülni kell a nagy adagban, hosszú ideig tartó alkalmazását. Veseelégtelenségben szenvedők 2 hétnél tovább csak orvosi javallatra és orvosi felügyelet mellett szedhetik.
Egyéb gyógyszerek és az Antagel M 850 mg tabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Egyidejűleg egyéb gyógyszereket csak a kezelőorvos engedélyével szabad alkalmazni.
Együttadása kerülendő bizonyos antibiotikumokkal (tetraciklinek), vas tartalmú készítményekkel. Más gyógyszerek felszívódását is befolyásolhatja, ezért az Antagel M 850 mg tabletta és egyéb gyógyszerek bevétele között 1-2 óra eltérés legyen.
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Terhesség és szoptatás ideje alatt kezelőorvosa javaslata nélkül ne szedje a gyógyszert!
Terhesség, szoptatás esetén csak az előny/kockázat gondos mérlegelésével alkalmazható.
Figyelembe kell venni a magnézium ionok jelenlétét, amelyek hatással lehetnek a bélrendszer működésére. A magnézium-hidroxid sók hasmenést okozhatnak. A gyógyszer nem alkalmazható nagy dózisokban vagy hosszú időn át.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Az Antagel M 850 mg tabletta a gépjárművezetéshez és a gépkezeléshez szükséges képességeket befolyásoló hatása nem ismert.
3. Hogyan kell szedni az Antagel M 850 mg tablettát?
Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A készítmény ajánlott adagja felnőtteknek: a napi étkezések után 20-60 perccel 1 tabletta, illetve az esti elalvás előtt 1 tabletta. Általában naponta 4-szer 1 tabletta.
A tablettát összerágva, kevés vízzel kell lenyelni.
Az Antagel M 850 mg tabletta más gyógyszerek felszívódását befolyásolhatja, ezért bevétele és egyéb gyógyszerek bevétele között 1-2 óra eltérés legyen.
Ha tüneteinek erőssége, illetve fellépésük gyakorisága nem javul, vagy esetleg romlik 10 napos kezelés után, akkor ne növelje a dózist. Feltétlenül keresse fel kezelőorvosát.
Ha az előírtnál több Antagel M 850 mg tablettát vett be
Túladagolása hasmenést okozhat.
Csökkent veseműködés esetén nagyobb adagok tartós szedése magas magnézium-szinthez vezethet, melynek tünetei: központi idegrendszeri zavarok, izomgyengeség, légzészavar, szívritmuszavarok. Túladagolás esetén forduljon orvoshoz.
Ha elfelejtette bevenni az Antagel M 850 mg tablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha elfelejtené bevenni gyógyszerét, amint eszébe jut, pótolja azt. De ha már közel van a következő adag bevételének időpontja, úgy a kimaradt adagot ne, hanem csak a következőt vegye be és a kezelést a továbbiakban az előírtaknak megfelelően folytassa. Ha bizonytalan a bevételt illetően, vagy több bevételről is megfeledkezett, tájékoztassa arról kezelőorvosát.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Előfordulhat enyhe székletlágyító hatás. Ritkán hasmenés.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell az Antagel M 850 mg tablettát tárolni?
Legfeljebb 25 °C -on tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz az Antagel M 850 mg tabletta?
- A készítmény hatóanyaga 850 mg magnézium-hidroxid tablettánként.
- Egyéb összetevők: borsmentaolaj, szacharin-nátrium, mannit, karbomer, metakrilsav-etilakrilát kopolimer (1:1), kroszpovidon, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, sztearinsav.
Milyen az Antagel M 850 mg tabletta készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér, kerek, lapos , édes ízű, mentolos illatú tabletták.
20 db tabletta fóliacsíkban és dobozban.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2019. 02. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!