A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Aquacel Foam nem öntapadó habkötszer 10 x 10 cm

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • 0209060303 - Habszivacsok, habok 12,5x12,5 cm-ig, steril
hirdetés

Aquacel Foam nem öntapadó habkötszer 10 x 10 cm 1 darab

1 darab

V

1 283 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív0209

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Az AQUACEL Foam nem öntapadó habkötszer a steril Hydrofiber® habkötszerek egy típusa, mely külső poliuretán vízálló filmrétegből és egy többrétegű abszorbens párnából áll. A többrétegű felszívó sebpárna egy poliuretán habréteget és egy nem szőtt, Hydrofiber® technológiájú (Na-karboximetil-cellulóz) sebbel érintkező réteget tartalmaz.

Javallat

Orvosi felügyelet alatt az AQUACEL Foam habkötszerek mind krónikus, mind akut sebek kezelésére alkalmazhatóak, úgymint:
• Lábszárfekélyek, felfekvések (II-IV. stádium) és diabéteszes fekélyek.
• Műtéti sebek (pl. műtét utáni sebek, másodlagos sebgyógyulást mutató sebek, donor területek).
• Részleges égések (másodfokú égési sérülések).
• Traumatikus sebek (pl. horzsolások és szakadások).
• Váladék felszívására onkológiai sebek esetén (pl. gombás bőr tumorok, bőrrák áttétek, Kaposi-sarcoma).

Az AQUACEL Foam habkötszer kisebb horzsolásokra, vágásokra, felszakadt sebekre, kisebb forrázott és égési sebekre is alkalmazható.

Hatásmechanizmus

A sebpárna belsejében található hab és Hydrofiber® anyagok felszívják a sebváladékot és a baktériumok nagy mennyiségét. A sebbel érintkező Hydrofiber® réteg egy puha, egybefüggő géllé alakul, amely illeszkedik a seb felszínéhez és nedves sebkörnyezetet tart fenn (amely segíti a szervezet gyógyulási folyamatát), valamint elősegíti az elhalt szövetek eltávolítását a sebből (autolitikus debridáció), a szövetek károsodása nélkül.

Alkalmazás

A kötszer felhelyezése előtt a sebet egy megfelelő sebtisztítóval meg kell tisztítani, és a környező bőrterületet meg kell szárítani. Válasszon akkora kötszert, melynek a felszívó sebpárna része a sebszéleken legalább 1 cm-rel túlér. Vegye ki a kötszert a steril csomagolásból úgy, hogy az ujjak a lehető legkisebb felületen érintkezzenek a kötszer sebbel érintkező és öntapadó felületével. Illessze a kötszer középső részét a seb középső területe fölé. Öntapadó kötszer használata esetén simítsa le az öntapadó szegélyt. Nem öntapadó kötszer használata esetén egy megfelelő kötésrögzítő pólya vagy ragtapasz használata szükséges a kötszer rögzítéséhez. Sebváladéktól függően maximálisan 7 napig javallott a seben fennhagyni. A kötszer eltávolításához a kötszert finoman nyomjuk rá a bőrre és óvatosan emeljük fel a kötszer egyik sarkát. Folytassuk mindaddig, amíg az összes szegély szabaddá nem válik.

Általános termékleírás

Külső filmréteg:
• vízálló vírus- és baktériumgátat képez,
• csökkenti a fertőzés kockázatát,
• elősegíti a felszívott váladék eltávozását.

Vékony szilikonperem:
• biztonságosan tapad a bőrre,
• bőrbarát összetevői a kötszer egyszerű felhelyezését és eltávolítását teszik lehetővé.

Az AQUACEL Foam habkötszer egyesíti a habok és a Hydrofiber® tartalmú kötszerek előnyeit. A kötszer a folyadékfelszívás- és megtartás egy kivételes kombinációjával rendelkezik. A puha habréteg fokozza a beteg kényelemérzetét.