A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Béres Porcerősítő pezsgőtabletta

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • M - VÁZ- ÉS IZOMRENDSZER
  • M01 - GYULLADÁSGÁTLÓK ÉS RHEUMA-ELLENES KÉSZÍTMÉNYEK
  • M01A - NEM STEROID GYULLADÁSGÁTLÓK ÉS RHEUMA-ELLENES KÉSZÍTMÉNYEK
  • M01AX - Egyéb nem steroid gyulladásgátlók és rheuma-ellenes készítmények
  • M01AX25 - Chondroitin sulfate
hirdetés

Béres Porcerősítő pezsgőtabletta 20x

20x

VN

994/06

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Betegtájékoztató

Béres Porcerősítő pezsgőtabletta

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen e készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
Mi a készítmény hatóanyaga?
Hatóanyag: 750 mg glükózamin-szulfát (942 mg glükózamin-szulfát 2 NaCl formájában), 400 mg nátrium-kondroitin-szulfát /pezsgőtabletta
Mit tartalmaz még a készítmény?
Segédanyagok: vízmentes citromsav, nátrium-hidrogén-karbonát, vízmentes nátrium-karbonát, szorbit, mannit, makrogol 4000, nátrium-ciklamát, szacharin-nátrium, porlasztva szárított glükózszirup, Sunset yellow FCF (E110), narancs aroma (11413-72 Givaudan): természetes ízesítő anyagok, szacharóz, maltodextrin, módosított keményítő.

Milyen betegségek esetén alkalmazható?
Krónikus ízületi megbetegedéseknél a fájdalom csillapítására, a mozgathatóság javítására, a porcszövet regenerációjának elősegítésére.
Mikor nem ajánlott a készítmény szedése?
A hatóanyaggal vagy valamelyik segédanyaggal szembeni ismert túlérzékenység esetén, a ritkán előforduló, örökletes fruktóz intoleranciában, glukóz-galaktóz malabszorpcióban vagy szacharáz-izomaltáz hiányban a készítmény nem szedhető.

Mit kell tudnia a szedés megkezdése előtt?
Súlyos máj- vagy veseelégtelenség fennállása esetén csak gondos orvosi ellenőrzés mellett szedhető. Keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a készítményt amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, illetve súlyos máj- vagy vesebetegségben szenved.

Szedhetik- e a készítményt gyermekek is?
Elegendő tapasztalat hiányában 12 éves életkor alatt szedése nem javasolt.
Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel?
A Béres Porcerősítő pezsgőtabletta fokozhatja az egyidejűleg szedett tetraciklinek, és csökkentheti a penicillinek és a kloramfenikol felszívódását a gyomor- bélcsatornából.
A készítmény együtt szedhető fájdalomcsillapítókkal illetve nem szteroid gyulladáscsökkentőkkel főként a kezelés kezdetén és az állapot rosszabbodásakor.

Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
Várandós és szoptató anyák a készítményt nem szedhetik!
Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
A pezsgőtablettát célszerű étkezést követően egy- másfél órán belül egy pohár vízben feloldva bevenni.

Mi az ajánlott adag?
Felnőtteknek és 12 év feletti fiataloknak kúraszerű adagolásban napi 1 pezsgőtabletta, 4-6 héten át. A kezelés évente több alkalommal ismételhető 2 hónapos szünetet követően.

Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény
?
A készítmény szedése mellett nagyon ritkán allergiás tünetek (csalánkiütés, bőrviszketés) jelentkezhetnek. Ritkán enyhe gyomorfájdalom, hányinger, székrekedés vagy hasmenés, hasi puffadás léphet fel. Kivételesen látászavar és hajhullás is előfordulhat. Vese- és/vagy szívelégtelenség esetén kivételesen ödéma fordulhat elő.
Mire kell ügyelni a készítmény szedése során?
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az előírtnál több pezsgőtablettát vett be. Ha elfelejtette bevenni az előírt adagot, a következő alkalommal ne vegyen be dupla adagot, mert ezzel már nem pótolja a kiesett mennyiséget, azonban a mellékhatások valószínűségét növelheti. Folytassa a kezelést az előírtak szerint.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
A javasolt adagolásban alkalmazva ilyen hatások nem ismeretesek.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A készítményt csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A készítmény gyermekektől elzárva tartandó!
Csomagolás: 20 db pezsgőtabletta/tartály
Nyilvántartási szám: OGYI-994/2006
Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Béres Gyógyszergyár Zrt.
1037 Budapest, Mikoviny utca 2-4.