A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Bernafon Acriva 7 CP BTE

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • 2145060621 - Fül mögötti hallókészülékek nagyfokútól súlyos halláscsökkenésre digitális jelfeldolgozással, V. csoport
hirdetés

Bernafon Acriva 7 CP BTE 1 darab

1 darab

266 700 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív2145060621

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

GYSE EÜ emelt

EÜemelt2145060621

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

GYSE EÜ kiemelt

EÜkiemelt2145060621

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

A speciális jelfeldolgozású svájci hallókészülék
Bernafon Acriva 7 CP
fül mögötti kialakítású, nagyfokú hallásvesztésre

Az Acriva 7 CP készülék a Bernafon legújabb és legmodernebb hallókészülék családjának tagja, mely az egyedülálló csatornamentes technológiát, a legmodernebb kommunikációs lehetőségeket és kényelmi funkciókat vonultatja fel. Több olyan világszabadalmat tartalmaz, melyet a Bernafon fejlesztett ki az tudományos kutatásai során. Eddig nem alkalmazott innovatív újdonság a REMfitTM (valós fül mérésen alapuló illesztés), Frequency CompositionTM (Frekvencia kompozíció), Language Specific Targets (nyelv specifikus illesztés), Adaptive Noise Reduction Plus (Adaptív zajcsökkentő plusz).

A legújabb Audio EfficiencyTM 2.0 (Hatékony Hangzás) technológia olyan tovább fejlesztett tudást koncentrál a készülékbe, amely már eddig is egyedülálló volt nem csak a magyar, hanem a világpiacon is. Ebben a készülékben a személyre szabhatóság oly mértékű, hogy a jelenleg a hallókészülék piac egyik legjobb készülékének tekinthető. A rendelkezésre álló technológia révén sokkal tisztább hangzást és sokkal jobb beszédértést biztosít felhasználójának. Ez különösen igaz az összetett, nehezített hallási helyzetekben, komplikáltabb hallásvesztéseknél is, illetve az általánostól eltérő készülék-elfogadású ügyfeleknél is. Tapasztalható a készülék használatakor, hogy a hallássérültek beszéd megértési képessége jelentősen javult, két készülék viselésekor a beszédaudiometriás méréssel mérve kivételesen magas eredményeket ad, az egyéb technológiákkal összevetve.

A legfőbb előnyök, melyeket a Bernafon Acriva 7 CP hallókészülék nyújt:
- Frequency CompositionTM (Frekvencia kompozíció)
- A Bernafon Frequency CompositionTM technológiája lehetővé teszi a cochleában fellépő szőrsejt károsodás esetén a nem hallható frekvencia tartományok hallhatóvá tételét a nagyothalló számára. Szenzorineurális súlyos fokú halláscsökkenéstől a magas hangoknál akár hallásmaradványig terjedő tartományban alkalmazható ez a megoldás. Hallhatóvá teszi azokat a magas hangokat, amelyek a cochlea elhalt részeiben lennének reprezentálva azzal, hogy áthelyezi azokat a még funkcionáló területekre Minimalizálja a hallási deprivációt a szomszédos szőrsejtek ingerlése következtében Minimalizálhatja a hallási emlékezet további romlását.
- REMfitTM (Valós fül mérésen alapuló illesztés)
Az ún. valós fül mérésen alapuló illesztés kombinálja az első illesztés és a mérés eredményeit egy korszerű algoritmusban. Ezzel lehetőség van a felhasználó igényeinek megfelelő és eredményes gyors beállításra, úgyhogy kevesebb alkalommal szükséges a szakember-nagyothalló találkozás.

Language Specific Targets (Nyelv specifikus illesztés)
A Bernafon Acriva 7 CP készülékben megjelenő újdonság egy ma még nem szokványos szempont figyelembe vételét is lehetővé teszi a szakemberek számára. Az eltérő nyelvek megértése különböző algoritmusokat kívánnak és sok esetben a készülékek nem tudják megfelelően visszaadni a különböző hangsúlyok, dinamikák, intonációk között különbséget. Különösen hasznos a mai világban, ha lehetőség van az idegen nyelvet használó, tanulók részére egy, a saját nyelvi elvárásuknak megfelelően beállított, készülék viselése.

ChannelFreeTM (Csatorna mentes) jelfeldogozás
Minden Bernafon Acriva hallókészülék a szabadalmaztatott Bernafon ChannelFreeTM jelfeldolgozást használja, mely kiemelkedően gyors és pontos reagálást tesz lehetővé a készülék számára (a digitális, más elven működő erősítőkhöz képest pontosabb és torzításmentesebb a hangzása).

A jelfeldolgozás másodpercenkénti 20.000 alkalommal elemzi és finomítja a külső hang viszonyoknak megfelelően a phonémák szintjén hangerősséget (ez gyorsabb, mint adott helyzetben az ügyfél reagálása egy hangváltozásra). Különösen a halk és rövid hangok esetében (pl. „T”) ez a sebesség biztosítja, hogy minden egyes hangzó a megfelelő szintre legyen az ügyfél számára erősítve. Más rendszerek a beszédet erősítésben csak szótag-szinten követik, így ezek erősítők 1-1 hangot nem képesek külön-külön erősíteni, ezáltal a beszéd megértését erősen csökkentik. A ChannelFreeTM rendszer minden hangot képes (feldolgozási sebességének köszönhetően felerősíteni a szükséges szintre, így a kimondott szó minden hangja érthető hangerőn jut az ügyfél fülébe és pontosabb, jobb beszédértést nyújt számára (pl. a „Kihajolni veszélyes” üzenet pár hang elhagyásával már „Kiha_lni _es_élyes” lesz, ami jelentős különbség). A készülék a lehető legnagyobb gyorsasággal reagál minden változásra, így minden időpillanatban a legjobb beszédértést, hallási teljesítményt és viselési élményt nyújtja.

Binaurális- kétoldali szinkronizáció

Az ügyfél kétoldali készülékei között kommunikáció valósul meg, amely a kétoldali készülék közötti beállítás és üzemmód szinkronizálást végzi el. A készülékviselő utasításaiból a hangerőállításokat és programváltásokat szinkronizálja a két készülék (pl. egyik oldalon beszédprogramot vált az ügyfél, a másik oldal is megteszi ugyanezt automatikusan), saját működéséről az automatikus adaptív funkciókról kommunikálnak a készülékek (pl. koordinált a feedback kezelés).

Binaurális- kétoldali koordináció
A készülék kétoldali ellátás esetén a hallásélményt a valós fül élettani működésének megfelelően alakítja. Azonosítja a beszédforrását és a készülékek összehangolt mikrofon működésével, illetve az adaptív funkciók révén segíti az irányhallást, tájékozódást a hasznos információk megőrzése mellett.

10 kHz széles frekvenciatartomány
A Bernafon Acriva kitűnő hangminőséget nyújt nagyon széles frekvenciatartományban - 10 kHz hangmagasságig (ezzel pl. természetesebbé válik a zenehallgatás).

Vadonatúj hatékony és villámgyors feeback kezelés (sípolás gátló és megelőző rendszer)
Az alkalmazott Adaptive Feedback Canceller PlusTM feedback kezelés – különleges proaktív működésével - még tökéletesebben szünteti meg az esetleges sípolásokat, akár 150ms alatt. Ez a más rendszerek működési idejével összehasonlítva (270-300ms) egyedülálló. A készülék akusztikus gerjedését még a feedbeack hallható tartományba kerülése előtt megakadályozza, ezzel elkerülhető a beszédértés é s készülék viselés egyik legjelentősebb problémája a sípolás. Ezáltal a készülék elem fogyasztása is csökken, mert a kevesebb és rövidebb feedback kezelés kevesebb energia felhasználást is jelent.

Környezeti optimalizáló
A környezeti optimalizáló minden helyzetben aktiválja - az adaptív lehetőségek révén – a legideálisabb üzemmódot (a hallási helyzethez igazodóan pl. az iránymikrofon mód, a zajszűrés, halkzaj kezelés aktiválásával). A környezet megváltozásakor azonnal elemzi a hallási helyzetet, kiválasztja és aktiválja a személyre szabott legideálisabb beállításokat és funkciókat a lehető legjobb beszédértés és még nagyobb készülék viselési kényelem érdekében. Az állítás szinte azonnal megtörténik anélkül, hogy bármilyen zavaró interferenciát érzékelne a készülék viselője.

Vezetéknélküli kommunikáció
A készülékek nemcsak egymással képesek vezeték nélküli kommunikációra, hanem az azokhoz programozható távirányító, vagy Bluetooth képes kommunikációs eszközzel is. Lehetőség nyílik ezen ún. SoundGate 2.0 eszköz segítségével, egy TV adapterrel való csatlakozásra és a TV hangját különálló (és külön finomítható, beállítható) programként való használatára. Az automatikus telefonérzékelés pedig a mobiltelefon használatot teszi még könnyebbé.
A SoundGate eszköz Bluetooth kommunikációja lehetőséget nyújt arra is, hogy akár hordozható zenelejátszót (pl. mp3 lejátszó, vagy iPod) is külön beszédprogramként lehessen hallgatni kiváló minőségben.

Zajkezelési rendszerek
Az Acriva készülékekben a zajkezelés és beszédkiemelés egy többszintű, rendkívül hatékony rendszer segítségével történik, melynek alkotóelemei a következők:

- Az Adaptive Noise Reduction Plus (adaptive zajcsökkentő plusz) egy nagysebességű moduláció alapú algoritmus. Képes követni a bejövő jelek (pl. beszéd) gyors változásait és ezekre gyors válaszokat adni, felismerve a jel/zaj arány alakulását. A rendszer megszünteti a zaj összetevőket úgy, hogy a beszéd és információ érétkes tartalma megmarad. Ezáltal a beszédértés javítása mellett rendkívüli komfortot is biztosít a használó részére.
- A Transiens Noise Reduction (Hirtelen zajok kezelése) az erős és hirtelen jelentkező zajok pontos és rendkívül gyors kiszűrését végzi. A rendszer gyorsasága és précis elemző képessége által a hasznos információk megmaradnak, de a zavaró zajokat megszünteti. Lehetőség van a beavatkozás reakció idejének változtatásával az egyéni igények maximális figyelembe vételére.
- Természetes kényelmet nyújt az adaptív Soft Noise Manager (halkzaj kezelés).

A továbbfejlesztett funkció beszéd központú működése során. Automatikusan kiszűri az alacsony intenzitású, de nem hasznos hangokat a beszéd mellől (pl. ventilátor, számítógép hangja) és azokat nem erősíti fel, ezzel még kényelmesebb készülékviselést és még jobb beszédértést nyújtva.

Data logging - adatnaplózás funkció
Az adatnaplózás funkció segítségével lehetőség van a készülék személyre szabott és az ügyfél minden igényéhez igazodó beállítására. Készülék finomállításkor (akár a próbahordás végén) a használat során összegyűjtött adatokat megjeleníti a számítógépen (Pl. össz. és átlagos viselési idő, hallási helyzetek gyakorisága, feedback előfordulása, kapcsoló használat), beállítási ajánlásokat ad és akár egyetlen gombnyomással a finomhangolást el is végzi a szoftver.

VC Learning - adattanulás képesség
Az adattanulás funkció pedig a viselés során rendszeresen, automatikusan finomhangolja a készülék hangerejét a készülékviselő utolsó 20 óra alatt elvégzett hangerő állításainak átlagolásával (külön-külön mindegyik beszédhelyzetben, mint pl. zajban, zenekor, csendben, telefonáláskor).

Multi microphone system - több mikrofonos kialakítás
Több mikrofonos kialakítása - adaptív működéssel biztosítja a jobb beszédértést, zajforrás meghatározást. Az Acriva készülékben is elérhető a „Valós irányérzékelés” lehetősége – a hangok forrásának legpontosabb meghatározásáért.

AudioEfficiencyTM 2.0 – hatékony hangzás 2.0
Az Audio EfficiencyTM (hatékony hangzás) funkció továbbfejlesztett változata, mely a jelfeldolgozás nyújtotta lehetőségek még hatékonyabb kihasználását teszi lehetővé – a prémium szintű hallás és beszédértés érdekében. Hasznos funkciói növelik a készülék használat komfortját.

OASIS 18. - készülék programozás
A készülékek a már jól ismert OASIS plus illesztő szoftverrel állíthatók, az automatizált beállításnak köszönhetően nagyon gyors és pontos beállítást lehetővé téve. A még jobb készülék beállításnak, személyre szabhatóságnak a súlya megnő a különleges ügyfél igények, bonyolultabb hallásgörbék esetén. Interaktív kliens funkciója egyedülállóan segíti a szakembereket a gyors és hatékony illesztésben a nagyothallók aktív közreműködését is biztosítva, szükség esetén.

Life Style – egyénreszabott készülék beállítás
Életstílus alapján történő készülék finomhangolás teszi a Bernafon Acriva készülékeket még inkább versenyképessé (az ügyfél egyéni igényeinek maximális figyelembevételével illeszthető a készülék). Az ügyfél egyéni igényeinek adataiból beállítási preferenciákat képes a programozó szoftver alkotni.