A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Bernafon Carista 3 CP BTE

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

Bernafon Carista 3 CP BTE 1 darab

1 darab

247 650 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív2145060621

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

GYSE EÜ emelt

EÜemelt2145060621

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

GYSE EÜ kiemelt

EÜkiemelt2145060621

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

A speciális jelfeldolgozású svájci hallókészülék

Bernafon Carista 3 CP

fülmögötti hallókészülék, nagyfokú hallásvesztésre

A Bernafon Carista 3 CP készülék a Bernafon Carista család tagja, mely a legmodernebb fejlesztésű egyedülálló csatornamentes technológiát, kommunikációs lehetőségeket és kényelmi funkciókat vonultatja fel. Olyan világszabadalmakat tartalmaz, melyeket a Bernafon fejleszt folyamatosan, mint a tudományos innováció élenjárója.

A rendelkezésre álló technológia révén sokkal tisztább hangzást és sokkal jobb beszédértést biztosít felhasználójának a más technológiákkal szemben. Ez különösen igaz az összetett, nehezített hallási helyzetekben, komplikáltabb hallásvesztéseknél is, illetve az általánostól eltérő készülék-elfogadású ügyfeleknél is. Tapasztalható a készülék használatakor, hogy a hallássérültek beszéd megértési képessége jelentősen javult, két készülék viselésekor a beszédaudiometriás méréssel mérve kivételesen magas eredményeket ad, az egyéb technológiákkal összevetve.

A legfőbb előnyök, melyeket a Bernafon Carista 3 CP hallókészülék nyújt:

Hatékony és villámgyors feedback kezelés (sípolás gátló és megelőző rendszer)

Az alkalmazott Adaptive Feedback Canceller PlusTM feedback kezelés – különleges proaktív működésével - még tökéletesebben szünteti meg az esetleges sípolásokat, akár 150ms alatt. Ez a más rendszerek működési idejével összehasonlítva (270-300ms) egyedülálló. A készülék akusztikus gerjedését még a feedback (sípolás, gerjedés) hallható tartományba kerülése előtt megakadályozza, ezzel elkerülhető a beszédértés é s készülék viselés egyik legjelentősebb problémája a sípolás. A készülék elem fogyasztása is csökken, mert a kevesebb és rövidebb feedback kezelés kevesebb energia felhasználást is jelent.

REMfitTM (Valós fül mérésen alapuló illesztés)

Az ún. valós fül mérésen alapuló illesztés kombinálja az első illesztés és a mérés eredményeit egy korszerű algoritmusban. Ezzel lehetőség van a felhasználó igényeinek már az első illesztés során a megfelelő és eredményes gyors beállításra, úgyhogy kevesebb alkalommal szükséges a szakember - nagyothalló találkozás.

Language Specific Targets (Nyelv specifikus illesztés)

A Bernafon Carista 3 CP készülékben megjelenő újdonság egy ma még nem szokványos szempont figyelembe vételét is lehetővé teszi a szakemberek számára. 177 nyelv sajátosságainak vizsgálata alapján született meg az algoritmus, melyet a készülékben alkalmaznak. Az eltérő nyelvek megértése különböző algoritmusokat kívánnak és sok esetben a készülékek nem tudják megfelelően visszaadni a különböző hangsúlyok, dinamikák, intonációk között különbséget. Különösen hasznos a mai világban, ha lehetőség van az idegen nyelvet használó, tanulók részére egy, a saját nyelvi elvárásuknak megfelelően beállított, készülék viselése.

ChannelFreeTM (csatornamentes) jelfeldolgozás

Minden Bernafon Carista 3 CP hallókészülék a szabadalmaztatott Bernafon ChannelFreeTM jelfeldolgozást használja, mely kiemelkedően gyors és pontos reagálást tesz lehetővé a készülék számára (a digitális, más elven működő erősítőkhöz képest pontosabb és torzításmentesebb a hangzása).

A jelfeldolgozás másodpercenkénti 20.000 alkalommal elemzi és finomítja a külső hang viszonyoknak megfelelően a phonémák szintjén hangerősséget (ez gyorsabb, mint adott helyzetben az ügyfél reagálása egy hangváltozásra). Különösen a halk és rövid hangok esetében (pl. „T”) ez a sebesség biztosítja, hogy minden egyes hangzó a megfelelő szintre legyen az ügyfél számára erősítve.

Más rendszerek a beszédet erősítésben csak szótag-szinten követik, így ezek erősítők 1-1 hangot nem képesek külön-külön erősíteni, ezáltal a beszéd megértését erősen csökkentik. A ChannelFreeTM rendszer minden hangot képes (feldolgozási sebességének köszönhetően felerősíteni a szükséges szintre, így a kimondott szó minden hangja érthető hangerőn jut az ügyfél fülébe és pontosabb, jobb beszédértést nyújt számára (pl. a „Kihajolni veszélyes” üzenet pár hang elhagyásával már „Kiha_lni _es_élyes” lesz, ami jelentős különbség). A készülék a lehető legnagyobb gyorsasággal reagál minden változásra, így minden időpillanatban a legjobb beszédértést, hallási teljesítményt és viselési élményt nyújtja.

Binaurális - kétoldali szinkronizáció

A kétoldali készülékek között kommunikáció valósul meg, amely a beállítás és üzemmód szinkronizálást végzi el. A készülékviselő utasításaiból a hangerőállításokat és programváltásokat szinkronizálja a két készülék (pl. egyik oldalon beszédprogramot vált az ügyfél, a másik oldal is megteszi ugyanezt automatikusan). Nagyban növeli a komfortot és biztonságérzetet ad a felhasználónak, illetve a diszkrét viselést is biztosítja számára, hiszen kevesebbszer kell a készülékhez nyúlni.

8 kHz széles frekvenciatartomány

A Bernafon Carista 3 CP kitűnő hangminőséget nyújt az általánosan használtnál szélesebb frekvenciatartományban - 8 kHz hangmagasságig (ezzel pl. természetesebbé válik a zenehallgatás).

Lifestyle (életstílus) lehetőség

Az Életstílus program alapján a készülék minden helyzetben aktiválja - az adaptív lehetőségek révén - a legideálisabb beállításokat (a hallási helyzethez igazodóan pl. az iránymikrofon mód, a zajszűrés, halkzaj kezelés aktiválásával). Automatikusan mindig a beszéd és a beszédértés van a fókuszban, a beszédkiemelés és zajelnyomás minden helyzetben biztosítja a multikörnyezet programon keresztül a tökéletes hangzást. A környezeti hangokból elemzi a hallási helyzetet, kiválasztja és aktiválja a személyre szabott legideálisabb beállításokat és funkciókat a lehető legjobb beszédértés és még nagyobb készülék viselési kényelem érdekében. Az állítás szinte azonnal megtörténik anélkül, hogy bármilyen zavaró interferenciát érzékelne a készülék viselője.

Vezetéknélküli kommunikáció

A készülékek nemcsak egymással képesek vezeték nélküli kommunikációra, hanem az azokhoz programozható távirányító, vagy Bluetooth® képes kommunikációs eszközzel is. Lehetőség nyílik ezen ún. SoundGate eszköz segítségével, egy TV adapterrel való csatlakozásra és a TV hangját különálló (és külön finomítható, beállítható) programként való használatára. Az automatikus telefonérzékelés pedig a mobiltelefon használatot teszi még könnyebbé.
A SoundGate eszköz Bluetooth® kommunikációja lehetőséget nyújt arra is, hogy akár hordozható zenelejátszót (pl. mp3 lejátszó, vagy iPod) is külön beszédprogramként lehessen hallgatni kiváló minőségben.

Zajkezelési rendszerek

A Carista készülékekben a zajkezelés és beszédkiemelés egy többszintű, rendkívül hatékony rendszer segítségével történik, melynek alkotóelemei a következők:

• Az Adaptive Noise Reduction Plus (adaptív zajcsökkentő plusz) egy nagysebességű moduláció alapú algoritmus. Képes követni a bejövő jelek (pl. beszéd) gyors változásait és ezekre gyors válaszokat adni, felismerve a jel/zaj arány alakulását. A rendszer megszünteti a zaj összetevőket úgy, hogy a beszéd és információ érétkes tartalma megmarad. Ezáltal a beszédértés javítása mellett rendkívüli komfortot is biztosít a használó részére.
• Soft Noise Manager (halkzaj kezelés: A továbbfejlesztett funkció beszéd központú működése során. Automatikusan kiszűri az alacsony intenzitású, de nem hasznos hangokat a beszéd mellől (pl. ventilátor, számítógép hangja) és azokat nem erősíti fel, ezzel még kényelmesebb készülékviselést és még jobb beszédértést nyújtva.

Multi környezet program

Minden helyzetben aktiválja - az adaptív lehetőségek révén - a legideálisabb üzemmódot (a hallási helyzethez igazodóan pl. az iránymikrofon mód, a zajszűrés, halkzaj kezelés aktiválásával). A környezet megváltozásakor azonnal elemzi a hallási helyzetet, kiválasztja és aktiválja a személyre szabott legideálisabb beállításokat és funkciókat a lehető legjobb beszédértés és még nagyobb készülék viselési kényelem érdekében. Az állítás szinte azonnal megtörténik anélkül, hogy bármilyen zavaró interferenciát érzékelne a készülék viselője.

Multi microphone system - több mikrofonos kialakítás

Több mikrofonos kialakítása - adaptív működéssel biztosítja a jobb beszédértést, zajforrás meghatározást. A Carista készülékben elérhető az irányérzékelés lehetősége – a hangok forrásának legpontosabb meghatározásáért.

OASIS 19 – készülékprogramozás

A készülékek a már jól ismert OASIS plus illesztő szoftverrel állíthatók, az automatizált beállításnak köszönhetően nagyon gyors és pontos beállítást lehetővé téve. A még jobb készülék beállításnak, személyre szabhatóságnak a súlya megnő a különleges ügyfél igények, bonyolultabb hallásgörbék esetén. Interaktív kliens funkciója egyedülállóan segíti a szakembereket a gyors és hatékony illesztésben a nagyothallók aktív közreműködését is biztosítva, szükség esetén.

IP57 védelem

A készülék megfelel a nemzetközi szabványok szerint a por és vízállóság terén az IP 57 szintnek. Ennek köszönhetően a készülék szervizelési és karbantartási költségei jelentősen kisebbek, mint a védelem nélküli termékeknek.