A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Bernafon Carista 3 ITC

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • 214503060321 - Hallójárati és fülkagyló készülékek kis-közepes halláscsökkenésre digitális jelfeldolgozással, V. csoport
hirdetés

Bernafon Carista 3 ITC 1 darab

1 darab

228 346 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív214503060321

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

GYSE EÜ emelt

EÜemelt214503060321

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

GYSE EÜ kiemelt

EÜkiemelt214503060321

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Bernafon Carista 3 ITC

Hallójárati készülék a svájci Bernafon készülékek legújabb generációjából

A Carista 3 ITC a Bernafon legújabb és legmodernebb hallókészülék családjának tagja. Magában hordozza a már meglévő és a világon egyedülálló technológiát és az új fejlesztések révén akusztikai oldalról is új lehetőségeket biztosít a szakemberek és a nagyothallók számára egyaránt.

A hallójáratban elhelyezkedő készülék által - különböző frekvenciákon a hallásvesztésnek megfelelően – erősített hang a hallójárat térfogatból eredő veszteséget jelentősen csökkentve jut el a nagyothalló dobhártyájához. A nagyothalló így az eredeti hangokhoz, illetve az ép halláshoz hasonló hangélményhez jut, hiszen ez a technológia fokozottan figyelembe veszi a hallójárat akusztikai sajátosságait.

Főbb jellemzők és működési sajátosságok:

ChannelFreeTM (csatornamentes) jelfeldolgozás

Minden Bernafon Carista hallókészülék a szabadalmaztatott Bernafon ChannelFreeTM jelfeldolgozást használja, mely kiemelkedően gyors és pontos reagálást tesz lehetővé a készülék számára (egyéb digitális, más elven működő erősítőkhöz képest pontosabb és torzításmentesebb a hangzása). A másodpercenkénti 20.000 alkalommal történő jelfeldolgozás finomítja a külső hang viszonyoknak megfelelően a hangerősséget (ez gyorsabb, mint adott helyzetben a nagyothalló reagálása egy hangváltozásra). Különösen a halk és rövid hangok esetében (pl. „T”) ez a sebesség biztosítja, hogy minden egyes hang a megfelelő szintre legyen az ügyfél számára erősítve. Más rendszereknél előfordulhat, hogy a beszédet erősítésben csak szótag-szinten követni képes erősítők 1-1 hangot nem tudnak külön-külön erősíteni, ezáltal a beszéd megértését erősen csökkentik.

Adaptive Feedback Canceller PlusTM (Adaptív visszacsatolás kezelő)

A hallókészülék viselő számára a legnagyobb problémát a sípolás jelenti a mindennapi használat során. Erre a problémára nyújt megoldást ez a szabadalmaztatott és egyedi „proaktív” feedback kezelő rendszer. Az általánosan használt feedback kezelő rendszerekkel ellentétben a sípolást már azelőtt megszünteti, hogy az a hallható tartományban jelentkezne, zavarva ezzel a készülék használatát. Ezzel a proaktív működéssel lehetővé válik, hogy a Bernafon Carista típusú készülék olyan hallásveszteségre is illeszthető, amelyet korábban nehezen lehetett rehabilitálni. Így minden hangkörnyezetben biztosított a beszédértés és a hallási komfort a visszacsatolás veszélye nélkül.


REMfitTM (valós fül szimuláción alapuló illesztés)

Ebben a formájában egyedülállóan alkalmazott módszer a készülék illesztésben. Lehetővé teszi, hogy a hallókészülék illesztése során a valós helyzetnek megfelelő értékeket számításba véve lehessen a beállításokat a legnagyobb mértékben figyelembe venni.


Modern adatnaplózás funkció

Az adatnaplózás funkció segíti a készülék lehető legjobb harmonizálását az ügyfél minden igényéhez. A mindennapi használat során jelentkező – és az audiológiai körülmények között nem reprodukálható helyzetek – adatok elmentése révén sikeresebb a készülék finomállítása. Így akár a próbahordás végén, a használat során összegyűjtött adatokat megjeleníti a számítógépen (Pl. összes és átlagos viselési idő, hallási helyzetek gyakorisága, sípolás előfordulása, kapcsoló használat), beállítási ajánlásokat ad és akár egyetlen gombnyomással a finomhangolást el is végzi a szoftver.

Multi környezet program

Minden helyzetben aktiválja - az adaptív lehetőségek révén - a legideálisabb üzemmódot (a hallási helyzethez igazodóan pl. az iránymikrofon mód, a zajszűrés, halkzaj kezelés aktiválásával). A környezet megváltozásakor azonnal elemzi a hallási helyzetet, kiválasztja és aktiválja a személyre szabott legideálisabb beállításokat és funkciókat a lehető legjobb beszédértés és még nagyobb készülék viselési kényelem érdekében. Az állítás szinte azonnal megtörténik anélkül, hogy bármilyen zavaró interferenciát érzékelne a készülék viselője.

A hagyományos svájci tervezésre jellemzően letisztult forma és magas szintű technológia jellemzi a Bernafon Carista 3 ITC készüléket is. Rugalmasan illeszthető, a legjobb beszédértést és viselési komfortot nyújtja.

Egyszerűen és hatékonyan programozható a Bernafon OASISTM 19. szoftverével, melyben elérhető már az első illesztéseket nagyban megkönnyítő EasyFit (könnyű illesztés) opció, valamint a nyelvspecifikus célértékek alkalmazása.