A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

BRUFEN 800 mg retard tabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

ibuprofen

  • M - VÁZ- ÉS IZOMRENDSZER
  • M01 - GYULLADÁSGÁTLÓK ÉS RHEUMA-ELLENES KÉSZÍTMÉNYEK
  • M01A - NEM STEROID GYULLADÁSGÁTLÓK ÉS RHEUMA-ELLENES KÉSZÍTMÉNYEK
  • M01AE - Propionsav-származékok
  • M01AE01 - Ibuprofen
hirdetés

BRUFEN 800 mg retard tabletta 30x buborékcsomagolásban

30x buborékcsomagolásban

V

OGYI-T-22073/01

BRUFEN 800 mg retard tabletta 100x hdpe tartályban

100x hdpe tartályban

V

OGYI-T-22073/02

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Brufen 800 mg retard tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Brufen 800 mg retard tabletta az ibuprofén nevű hatóanyagot tartalmazza és az NSAID-oknak (nem-szteroid gyulladáscsökkentő) gyógyszerek csoportjába tartozik. A Brufen 800 mg retard tabletta enyhíti a fájdalmat, csökkenti a lázat, és gyulladáscsökkentő hatása van.

A Brufen 800 mg retard tablettát a fájdalom és gyulladás tüneti kezelésére használják reumás kórképekben (reumás ízületi gyulladásban /reumatoid artritiszben/ és kopásos ízületi betegségben /oszteoartrózisban/) felnőtteknél, serdülőknél és 12 évesnél idősebb, legalább 40 kg testsúlyú gyermekeknél.


2. Tudnivalók a Brufen 800 mg retard tabletta szedése előtt

Ne szedje a Brufen 800 mg retard tablettát
- ha allergiás az ibuprofénre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha gyomorfekélye, nyombélfekélye van vagy kiújuló fekély, illetve vérzés jelentkezett Önnél a gyomorban vagy a belekben,
- ha súlyos máj- vagy vesebetegsége van,
- ha súlyos szívelégtelensége van,
- ha fokozott vérzési hajlama van,
- ha gyomrában vagy a belekben korábban vérzés vagy átfúródás alakult ki a Brufen 800 mg retard tabletta vagy hasonló gyógyszer (egyéb NSAID) szedése mellett;
- ha a terhessége utolsó 3 hónapjában van
- ha acetilszalicilsav vagy más gyulladáscsökkentő gyógyszer (NSAID) allergiás reakciót (például légzési nehézséget, orrdugulást, bőrkiütést) váltott ki.

Ne szedje a Brufen 800 mg retard tablettát, ha a fentiek bármelyike fennáll az Ön esetében. Ha nem biztos valamiben, forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez.
Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Brufen 800 mg retard tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha asztmája, idült orrnyálkahártya gyulladása (hosszan fennálló orrdugulás vagy orrfolyás) vagy allergiás megbetegedése van, mivel a Brufen 800 mg retard tabletta nehézlégzést, csalánkiütést vagy súlyos allergiás reakciót okozhat, ha ezen betegségek bármelyike fennáll Önnél,
- ha bizonyos immunrendszert érintő betegségben szenved (kevert kötőszöveti betegség és szisztémás lupusz eritematózusz (SLE), olyan kötőszövetet érintő immunrendszeri betegségek, amelyek ízületi fájdalommal, bőrelváltozással és egyéb szervek megbetegedésével járnak), mivel fokozott lehet az aszeptikus meningitisz (nem gennyes agyhártyagyulladás) kockázata,
- ha vese- vagy májkárosodása van,
- ha szívproblémája van, például szívelégtelensége, anginája (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama, bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban az artériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja (beleértve a "mini sztrókot" vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot (angol rövidítéssel: TIA) is).
- ha magas vérnyomása, cukorbetegsége, magas koleszterinszintje van, illetve családjában fordult már előtt szívbetegség vagy sztrók, továbbá ha Ön dohányzik.
- ha gyulladásos bélbetegsége van, vagy korábban gyomorfekélye vagy egyéb, fokozott vérzési hajlama volt.
- ha Ön folyadékhiányos (dehidrált) állapotban van, mert fennáll a vesekárosodás kockázata, különösen dehidrált serdülőknél és időseknél,
- ha fertőzés áll fenn Önnél - olvassa el a lenti, "Fertőzések" című részt.

Beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt a Brufen 800 mg retard tablettát elkezdi szedni, ha az előbb felsoroltak bármelyike fennáll az Ön esetében.

Ha teherbe szeretne esni, ne szedje a Brufen 800 mg retard tablettát. A készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával. Lásd a "Terhesség, szoptatás és termékenység" pontot is.

Ez a gyógyszer azon gyógyszerek csoportjába (NSAID) tartozik, amelyek nők esetében károsan befolyásolhatják a termékenységet. Ez a hatás visszafordítható a gyógyszer szedésének abbahagyásával. Lásd a "Terhesség, szoptatás és termékenység" pontot is.

A legkisebb hatásos adag
Mindig a lehető legkisebb hatásos adagot kell alkalmazni, hogy a mellékhatások kockázatát a lehető legkisebbre csökkentsük. Általánosságban elmondható, hogy az ajánlottnál magasabb adag súlyos kockázatokkal járhat. Ez vonatkozik arra is, miszerint többféle NSAID gyógyszer egy időben történő együttes alkalmazását kerülni kell.

Ha hosszú ideig fájdalomcsillapítót használ, az fejfájást okozhat, amit nem szabad további fájdalomcsillapítóval kezelni. Ha úgy gondolja, ez érvényes Önre, beszéljen a kezelőorvosával vagy a gyógyszerészével.

Szívroham és agyi érkatasztrófa (sztrók)
Az ibuprofénhez hasonló gyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek kissé növelhetik a szívroham vagy a sztrók kockázatát, különösen nagy adagban történő alkalmazás esetén. Ne lépje túl az ajánlott adagot, se a kezelés ajánlott időtartamát.

Gyomor-bélrendszeri vérzés, fekélyesedés és átfúródás
Azon betegek, különösen az időskorúak, akiknek korábban gyomor-bélrendszeri panaszuk volt, azonnal forduljanak a kezelőorvosukhoz, ha hasi panaszuk (különösen gyomor-bélrendszeri vérzés) jelentkezik, elsősorban a kezelés kezdetén.
A kezelést abba kell hagyni és orvoshoz kell fordulni, ha a Brufen 800 mg retard tablettával történő kezelés során gyomor-bélrendszeri vérzés vagy fekély alakul ki.

Bőrreakciók
Súlyos bőrreakciókról számoltak be a Brufen kezeléssel kapcsolatban. Azonnal abba kell hagynia a Brufen szedését és orvoshoz kell fordulnia, ha bármilyen bőrkiütés, nyálkahártya-elváltozás, hólyag vagy az allergia más jele alakul ki, mivel ezek nagyon súlyos bőrreakciók első jelei lehetnek. Lásd 4. pont.

Fertőzések
A Brufen 800 mg retard tabletta elfedheti a fertőzések tüneteit, például a lázat és a fájdalmat. Ezért lehetséges, hogy a Brufen 800 mg retard tabletta késleltetheti a fertőzés megfelelő kezelését, ami növelheti a szövődmények kialakulásának kockázatát. Ezt baktériumok okozta tüdőgyulladás és a bárányhimlőhöz társuló, baktériumok okozta bőrfertőzések esetén észlelték. Ha ezt a gyógyszert egy éppen zajló fertőzés során szedi, és a fertőzés tünetei továbbra is fennállnak vagy súlyosbodnak, azonnal forduljon orvoshoz!

A bárányhimlő idején ajánlott kerülni ennek a gyógyszernek a szedését.

Idősek
Az idős betegeket tájékoztatni kell arról, hogy náluk nagyobb a mellékhatások kockázata, különösen a gyomor-bélrendszeri vérzésé és az átfúródásé, amelyek halálos kimenetűek is lehetnek.

Gyermekek és serdülők
A Brufen 800 mg retard tabletta nem alkalmazható 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.
Fennáll a vesekárosodás kockázata dehidrált serdülők esetén.

Egyéb gyógyszerek és a Brufen 800 mg retard tabletta
Ne szedjen egyidejűleg különböző típusú fájdalomcsillapító szereket, hacsak orvosa nem javasolja.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

A Brufen 800 mg retard tabletta hatással lehet bizonyos gyógyszerekkel történő kezelésre, beleértve a következő betegségek kezelését/megelőzését is:
-- daganatok és immunrendszeri betegségek (metotrexát)
-- mániás depressziós betegség (lítium)
-- szívritmuszavar (digoxin)
-- fájdalom (acetilszalicilsav)
-- tromboembóliás betegségek (véralvadásgátlók, más néven vérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, dikumarol, warfarin, tiklopidin)
-- depresszió (SSRI nevű gyógyszerek - szelektív szerotonin-visszavétel gátlók))
-- magas vérnyomás (vérnyomáscsökkentők, mint pl. ACE gátlók (pl. kaptopril), béta-blokkolók (pl. atenolol), angiotenzin II receptor antagonisták (pl. lozartán), diuretikumok)
-- kilökődés szervtranszplantáción átesett betegeknél (az immunrendszert gyengítő gyógyszerek, mint pl. ciklosporin vagy takrolimusz)
-- gyulladás (kortikoszteroidok)
-- bakteriális fertőzés (bizonyos antibiotikumok, köztük aminoglikozidok)
-- gombás fertőzés (pl. vorikonazol vagy flukonazol)
-- cukorbetegség (szulfonilureák)
-- magas koleszterin szint (kolesztiramin)
-- humán immunhiány vírus (HIV) fertőzés (zidovudin).

A Brufen 800 mg retard tablettával történő kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért a Brufen 800 mg retard tabletta és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.

A Brufen 800 mg retard tabletta egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
A Brufen 800 mg retard tabletta bevehető étkezés közben. Ha a Brufen 800 mg retard tablettát alkohollal egyidejűleg veszik be, a mellékhatások nagyobb eséllyel jelentkezhetnek.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség
Ne szedje a Brufen-t, ha terhessége utolsó 3 hónapjában van, mert károsíthatja születendő gyermekét, vagy problémákat okozhat a szülés során. Vese- és szívproblémákat okozhat a magzatnál. Ez befolyásolhatja az Ön és születendő gyermeke vérzési hajlamát, és a tervezettnél későbbi szülést vagy hosszabb ideig tartó vajúdást okozhat.

Ne szedje a Brufen-t a terhesség első 6 hónapjában, kivéve, ha feltétlenül szüksége és orvosa ezt tanácsolta. Ha kezelésre van szüksége ebben az időszakban, vagy amikor teherbe akar esni, a lehető legkisebb adagot kell alkalmazni a lehető legrövidebb ideig. A terhesség 20. hetétől a Brufen veseproblémákat okozhat a magzatnál, ha néhány napnál tovább szedi, amely a magzatot körülvevő magzatvíz alacsony szintjéhez (oligohidramnion) vagy a magzat szívében egy ér (duktusz arteriózusz) beszűküléséhez vezethet. Ha néhány napnál hosszabb ideig tartó kezelésre van szüksége, orvosa további ellenőrzést javasolhat.

Szoptatás
Az ibuprofén átjut az anyatejbe, de nem valószínű, hogy hatással van a szoptatott csecsemőre, ha a kezelés időtartama rövid. Beszélje meg orvosával, ha a Brufen 800 mg retard tablettát alkalmankénti gyakoriságnál sűrűbben alkalmazza, miközben szoptat.

Termékenység
Az ibuprofén alkalmazása hatással lehet a termékenységre. Az ibuprofén alkalmazása nem ajánlott, ha Ön teherbe kíván esni, vagy a termékenység kivizsgálása során.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Brufen 800 mg retard tabletta ronthatja a reakciókészséget, például a mellékhatások révén, mint amilyen a látászavar, a szédülés vagy az álmosság. Ezt figyelembe kell venni a fokozott éberséget igénylő esetekben, például vezetés közben, ez különösen érvényes alkohollal történő kombináció esetén.


3. Hogyan kell szedni a Brufen 800 mg retard tablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A legkisebb hatásos adagot kell alkalmazni a tünetek enyhítéséhez szükséges legrövidebb ideig. Ha fertőzése van, azonnal forduljon orvosához, ha a tünetek (például láz és fájdalom) tartósan fennállnak vagy súlyosbodnak (lásd 2. pont).

Felnőttek, 12 évesnél idősebb gyermekek és serdülők (legalább 40 kg testsúlytól)
Az ajánlott adag minden este 2 tabletta (esetleg reggel 1 tabletta és este 2 tabletta). A maximális napi adag 3 tabletta (2400 mg). A szájban és a torokban keletkező átmeneti égő érzés elkerülése érdekében a tablettákat egészben kell lenyelni, legalább fél pohár vízzel.
Ha érzékeny a gyomra, étkezés közben vegye be a Brufen 800 mg retard tablettát.

Ha súlyos máj vagy vesebetegsége van, vagy időskorú, orvosa határozza meg a helyes adagot, hogy a lehető legalacsonyabb ibuprofén adagot szedje be.

Alkalmazása gyermekeknél
A Brufen 800 mg retard tabletta nem alkalmazható 12 évesnél fiatalabb gyermekeknél.

Ha az előírtnál több Brufen 800 mg retard tablettát vett be
Ha az előírtnál több Brufent vett be, vagy ha egy gyermek véletlenül lenyelte a gyógyszert, mindig keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, hogy tájékoztatást kapjon a kockázatról és a teendőkről. Vigye magával a gyógyszer csomagolását.

Tünetként jelentkezhet hányinger, gyomorfájdalom, hányás (ami lehet véres), fejfájás, fülzúgás, zavartság és szemremegés. Nagy adagok esetén álmosságot, mellkasi fájdalmakat, szívdobogást, eszméletvesztést, görcsrohamot (főleg gyermekeknél), gyengeséget és szédülést, véres vizeletet, fázást és légzési problémákat jelentettek.

Ha elfelejtette bevenni a Brufen 800 mg retard tablettát
Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Hagyja abba a Brufen 800 mg retard tabletta szedését, és azonnal forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli:

- Angioödéma (egy nem gyakori mellékhatás), az alábbi tünetekkel:
-- az arc, nyelv vagy torok duzzanata,
-- nyelési nehezítettség,
-- csalánkiütés és légzési nehézség.

- Fertőzés olyan tünetekkel, mint a láz és az általános állapot súlyos romlása, vagy láz helyi fertőzéses tünetekkel, mint a torok/garat/szájüreg fájdalma, illetve húgyúti panaszok.
A Brufen 800 mg retard tabletta a fehérvérsejtek számának (agranulocitózis) és a fertőzésekkel szembeni ellenállóképesség csökkenését okozhatja (nem gyakori mellékhatás). Fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát a gyógyszer szedéséről.

- Súlyos bőr- és nyálkahártya reakciókat jelentettek, mint pl. epidermális nekrolízist és/vagy eritéma multiformét (nagyon ritka mellékhatás). Ezenkívűl DRESS szindrómának nevezett súlyos bőrreakció fordulhat elő. A DRESS tünetei közé tartoznak: bőrkiütés, láz, nyirokcsomók duzzanata és az eozinofil vérsejtek (egyfajta fehérvértest) számának növekedése. Hagyja abba a Brufen 800 mg retard tabletta szedését és forduljon orvoshoz, ha a bőrén kiütések vagy a nyálkahártyáin elváltozások jelennek meg. A súlyos bőrkiütések közé tartoznak a hólyagos kiütések, amelyek főleg a lábszáron, karon, kézen és lábon jelennek meg, de érinthetik az arcot és a szájat is. Ez az állapot tovább súlyosbodhat: a hólyagok nagyobbak lesznek, szétterjednek és a bőr egyes rétegei leválhatnak (toxikus epidermális nekrolízis). Súlyos fertőzés léphet fel a bőr, a bőr alatti lágyrészek és az izmok elhalásával (nekrózis).

- A kezelés megkezdése után hamarosan jelentkező kiterjedt, vörös, hámló kiütés, amely bőr alatti duzzanatokkal, főként a bőrredőkben, a törzsön és a felső végtagokon elhelyezkedő hólyagokkal és lázzal jár (akut generalizált exanthemás pusztulózis). Amennyiben ezen tüneteket észleli magán, azonnal hagyja abba a Brufen szedését és forduljon orvoshoz. Lásd még 2. pont.

Egyéb, előfordulható mellékhatások
Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Fejfájás, szédülés
- Gyomor-bélrendszeri mellékhatások (emésztési zavar, hasmenés, hányinger, hányás, hasfájás, fokozott bélgázképződés, székrekedés, fekete színű széklet, gyomor- és bélvérzés, vérhányás)
- Fáradtság
- Bőrkiütés

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Nátha (rinitisz).
- Túlérzékenység.
- Álmatlanság, szorongás.
- Látászavar, halláskárosodás.
- Hörgőgörcs, asztma.
- Szájüregi fekély,
- Gyomorfekély, bélrendszeri fekélyképződés, gyomor átfúródása fekély miatt, a gyomor nyálkahártyájának gyulladása.
- Májgyulladás (hepatitisz), sárgaság, rendellenes májfunkció.
- Viszketés, kis véraláfutások a bőrön és a nyálkahártyán.
- Fényérzékenység.
- Károsodott veseműködés.
- A vérkép változása.
- Vérszegénység (a vörösvérsejtek számának vagy a hemoglobin (oxigén szállításáért felelős molekula) mennyiségének csökkenése, amitől sápadt lesz a bőr és gyengeségérzés alakul ki).
- Álmosság.
- Zsibbadás.
- Halláscsökkenés.

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Nem-bakteriális agyhártyagyulladás (meningitisz),
- Allergiás reakció,
- Depresszió, zavartság,
- Látáskárosodás, fülcsengés, szédülés,
- Májkárosodás és folyadék-visszatartás a szervezetben.

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- Hasnyálmirigy gyulladás, májelégtelenség.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- A vastagbélben a fekélyek súlyosbodása (vastagbélgyulladás és Crohn-betegség (gyulladásos bélbetegségek),
- Szívelégtelenség, szívinfarktus, magas vérnyomás.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Brufen 800 mg retard tabletta megnyújthatja a vérzési időt.

Kivételesen súlyos bőrfertőzések bárányhimlő esetén. Az NSAID gyógyszerek alkalmazása során egy fertőzéshez társuló bőrgyulladás alakulhat ki vagy súlyosbodhat (pl. nekrotizáló faszciitisznek nevezett állapot alakulhat ki, amit kifejezett fájdalom, magas láz, duzzadt és forró tapintatú bőr, hólyagképződés és szövetelhalás jellemez). Ha bőrgyulladásra utaló jelek jelentkeznek, vagy a jelek rosszabbodnak a Brufen 800 mg retard tabletta szedése során, azonnal keresse fel kezelőorvosát.

Brufen 800 mg retard tabletta és a hozzá hasonló gyógyszerek kismértékben növelhetik a szívroham vagy sztrók kialakulásának a kockázatát.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Brufen 800 mg retard tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Buborékcsomagolás: Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Műanyag tartály: Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A nedvességtől való védelem érdekében a tartályt tartsa jól lezárva.

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Brufen 800 mg retard tabletta?
- A készítmény hatóanyaga az ibuprofén. Retard tablettánként 800 mg ibuprofent tartalmaz.
- Egyéb összetevők: xantángumi, povidon, sztearinsav, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, talkum, hipromellóz, titán-dioxid (E171).

Milyen a Brufen 800 mg retard tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér színű, ovális, körülbelül 21×10 mm méretű retard tabletta.

30 tabletta (buborékcsomagolás)
100 tabletta (műanyag tartály)

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2023. 05. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!