A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

CALCIVID CITRÁT filmtabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

calcium citrate, colecalciferol

hirdetés

CALCIVID CITRÁT filmtabletta 60x

60x

VN

OGYI-T-20779/02

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

A KÉSZÍTMÉNY KALCIUM (KALCIUM-CITRÁT-TETRAHIDRÁT FORMÁJÁBAN) ÉS A KOLEKALCIFEROL (D3-VITAMIN) KOMBINÁCIÓJA.
ALKALMAZÁSA AJÁNLOTT A CSONTKÉPZÉSHEZ ÉS A NORMÁLIS CSONTANYAGCSERÉHEZ NÉLKÜLÖZHETETLEN KALCIUM- ÉS D3-VITAMIN HIÁNYÁNAK MEGELŐZÉSÉRE ÉS KEZELÉSÉRE IDŐS BETEGEKNEK.
AJÁNLOTT TOVÁBBÁ KALCIUM- ÉS D-VITAMINPÓTLÁSRA A CSONTRITKULÁS (OSZTEOPORÓZIS) SPECIFIKUS KEZELÉSÉNEK KIEGÉSZÍTÉSEKÉNT OLYAN BETEGEKNEK, AKIKNÉL A D-VITAMIN- ÉS A KALCIUMHIÁNY VESZÉLYE FENNÁLL.
2. TUDNIVALÓK A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT

NE SZEDJE A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTÁT
- HA ALLERGIÁS A HATÓANYAGOKRA VAGY A GYÓGYSZER (6. PONTBAN FELSOROLT) EGYÉB ÖSSZETEVŐJÉRE
- HA A VIZELETÉNEK KALCIUM SZINTJE TARTÓSAN MAGAS VAGY MAGAS A VÉRÉNEK KALCIUM-SZINTJE, VAGY OLYAN BETEGSÉGBEN SZENVED, AMELY EZT OKOZHATJA (PÉLDÁUL ROSSZINDULATÚ MEGBETEGEDÉS, AMI A CSONTJAIT ÉRINTHETI)
- VESEKÖVESSÉG ESETÉN
- HA A VESESZÖVETÉBEN KALCIUM LERAKÓDÁSA VAN
- HA VESEELÉGTELENSÉGBEN SZENVED
- HA MAGAS A VÉRÉNEK A D-VITAMIN SZINTJE

- FIGYELMEZTETÉSEK ÉS ÓVINTÉZKEDÉSEK
- CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA SZEDÉSE ELŐTT BESZÉLJEN KEZELŐORVOSÁVAL VAGY GYÓGYSZERÉSZÉVEL.
- AMENNYIBEN ÖNNÉL AZ ALÁBBIAK FENNÁLLNAK, AZ ALKALMAZÁST MEGELŐZŐEN KÉRJE KI KEZELŐORVOSA VÉLEMÉNYÉT, MERT EZEKBEN AZ ESETEKBEN A KALCIUM- ILLETVE D3-VITAMINPÓTLÁS SZÜKSÉGESSÉGÉRŐL SZAKEMBERNEK KELL DÖNTENIE:
- VESEBETEGSÉG, VESEMŰKÖDÉSI-ZAVAR
- VESEKŐKÉPZŐDÉSRE VALÓ HAJLAM
- SZARKOIDOZIS (ISMERETLEN EREDETŰ, A BŐRÖN CSOMÓK, DUZZANATOK KÉPZŐDÉSÉVEL JÁRÓ GYULLADÁSOS MEGBETEGEDÉS)
- MOZGÁSKÉPTELENSÉG
- CSONTRITKULÁS
- A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA HOSSZANTARTÓ SZEDÉSE ESETÉN RENDSZERESEN ELLENŐRIZNI KELL A VÉR KALCIUMSZINTJÉT ÉS A VESEFUNKCIÓT, KÜLÖNÖSEN, HA ÖN IDŐS ÉS EGYIDEJŰLEG SZÍVGLIKOZIDOKAT VAGY DIURETIKUMOKAT SZED (LÁSD "EGYÉB GYÓGYSZEREK ÉS A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA"), ILLETVE HA ÖNNÉL A VESEKŐKÉPZŐDÉS VESZÉLYE NAGY. AZ EREDMÉNYTŐL FÜGGŐEN KEZELŐORVOSA CSÖKKENTHETI AZ ADAGOT VAGY ÚGY IS DÖNTHET, HOGY MEGSZAKÍTJA A KEZELÉST.
- MIVEL A KALCIUMPÓTLÁS SZÜKSÉGESSÉGÉT ÉS MÉRTÉKÉT AZ ÉTKEZÉSI SZOKÁSOK IS JELENTŐS MÉRTÉKBEN BEFOLYÁSOLJÁK, AMENNYIBEN ÉTKEZÉSI SZOKÁSAI JELENTŐSEN VÁLTOZNAK, FORDULJON KEZELŐORVOSÁHOZ.
- GYERMEKEK ÉS SERDÜLŐK
- A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA NEM GYERMEKEK ÉS SERDÜLŐK KEZELÉSÉRE SZÁNT KÉSZÍTMÉNY.

- EGYÉB GYÓGYSZEREK ÉS A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA
- FELTÉTLENÜL TÁJÉKOZTASSA KEZELŐORVOSÁT VAGY GYÓGYSZERÉSZÉT A JELENLEG VAGY NEMRÉGIBEN SZEDETT, VALAMINT SZEDNI TERVEZETT EGYÉB GYÓGYSZEREIRŐL.
- EGYIDEJŰ SZEDÉSE KERÜLENDŐ MÁS KALCIUM- ÉS D-VITAMIN-TARTALMÚ KÉSZÍTMÉNYEKKEL, A TÚLADAGOLÁS VESZÉLYE MIATT.
- CSAK ORVOSI JAVASLATRA ÉS ORVOSI ELLENŐRZÉS MELLETT SZEDHETŐ EGYÜTT AZ ALÁBBI GYÓGYSZEREKKEL
- TIAZID-TÍPUSÚ VIZELETHAJTÓ GYÓGYSZEREK
- SZÁJON ÁT VAGY INJEKCIÓ FORMÁJÁBAN ADOTT KORTIKOSZTEROIDOK (GYULLADÁSCSÖKKENTŐK)
- SZÍVGLIKOZIDOK (SZÍVELÉGTELENSÉG KEZELÉSÉRE ALKALMAZOTT KÉSZÍTMÉNYEK)
ÓVATOSAN ADHATÓ EGYÜTT
- IONCSERÉLŐ GYANTÁKKAL, MINT PL. KOLESZTIRAMINNAL
- HASHAJTÓKKAL, MINT A PARAFFINOLAJ
- EZEK A GYÓGYSZEREK CSÖKKENTIK A D-VITAMIN FELSZÍVÓDÁSÁT.
- A KALCIUM BEFOLYÁSOLHATJA AZ EGYIDEJŰLEG SZEDETT TETRACIKLIN ÉS KINOLON (ANTIBIOTIKUMOK) TARTALMÚ GYÓGYSZEREK FELSZÍVÓDÁSÁT. EZÉRT A TETRACIKLIN KÉSZÍTMÉNYT LEGALÁBB 2 ÓRÁVAL A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA BEVÉTELE ELŐTT, VAGY 4-6 ÓRÁVAL A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA BEVÉTELE UTÁN KELL BEVENNI.
- A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA ÉS A NÁTRIUM-FLUORID (FOGSZUVASODÁS KEZELÉSÉRE) VAGY A BISZFOSZFONÁTOK (CSONTRITKULÁS KEZELÉSÉRE ALKALMAZOTT KÉSZÍTMÉNYEK) EGYIDEJŰ SZEDÉSE ESETÉN E GYÓGYSZEREKET LEGALÁBB 3 ÓRÁVAL A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA BEVÉTELE ELŐTT KELL BEVENNI.
- RIFAMPICIN (TUBERKOLÓZIS KEZELÉSÉSÉRE ALKALMAZOTT GYÓGYSZER), AKTINOMICIN ÉS IMIDAZOL (GOMBAELLENES SZEREK), FENITOIN (EPILEPSZIA ELLENI SZER) ÉS BARBITURÁTOK (EPILEPSZIA ELLENI ÉS ALTATÓ SZEREK), MIVEL AZOK CSÖKKENTHETIK A D-VITAMIN HATÁSÁT.
- ESZTRAMUSZTIN (KEMOTERÁPIÁBAN HASZNÁLHATÓ SZER), TIREOID HORMON (PAJZSMIRIGY HORMON) VAGY VAS, CINK, STRONCIUM TARTALMÚ KÉSZÍTMÉNYEK, MIVEL EZEK FELSZÍVÓDÁSA CSÖKKENHET. EZEKET A KÉSZÍTMÉNYEKET A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA BEVÉTELE ELŐTT VAGY UTÁN LEGALÁBB 2 ÓRÁVAL KELL BEVENNI.
A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA EGYIDEJŰ BEVÉTELE ÉTELLEL ÉS ITALLAL
OXÁLSAV (SPENÓT, SÓSKA, REBARBARA), FITINSAV (GABONAFÉLÉK) GÁTOLHATJÁK A KALCIUM FELSZÍVÓDÁSÁT, MIVEL A KALCIUM IONNAL OLDHATATLAN VEGYÜLETEKET KÉPEZNEK. NAGY MENNYISÉGBEN OXÁLSAVAT, FITINSAVAT TARTALMAZÓ ÉTELEK FOGYASZTÁSA ÉS A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA BEVÉTELE KÖZÖTT LEGALÁBB KÉT ÓRÁNAK EL KELL TELNIE.
TÚLZOTT MÉRTÉKŰ RENDSZERES TEJ-, VAGY TEJTERMÉK (JOGHURT, TEJFÖL, STB.) FOGYASZTÁS A KALCIUM TARTALMÚ GYÓGYSZER SZEDÉSE MELLETT ELŐSEGÍTHETI AZ ÚGYNEVEZETT TEJ-ALKÁLI SZINDRÓMA KIALAKULÁSÁT (LÁSD MÉG 4. PONT "LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK").
TERHESSÉG ÉS SZOPTATÁS
HA ÖN TERHES VAGY SZOPTAT, ILLETVE HA FENNÁLL ÖNNÉL A TERHESSÉG LEHETŐSÉGE VAGY GYERMEKET SZERETNE, A GYÓGYSZER ALKALMAZÁSA ELŐTT BESZÉLJEN KEZELŐORVOSÁVAL VAGY GYÓGYSZERÉSZÉVEL.
TERHESSÉG
A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA ALKALMAZHATÓ TERHESSÉG ALATT KALCIUM ÉS D-VITAMINHIÁNY ESETÉN.
TERHESSÉG ALATT A NAPI KALCIUM BEVITEL NEM HALADHATJA MEG AZ 1500 MG-OT, A D-VITAMIN BEVITEL PEDIG A NAPI 600 NE-ET (NE= NEMZETKÖZI EGYSÉG). TERHESSÉG ALATT A KALCIUM ÉS D-VITAMIN TÚLADAGOLÁST KERÜLNI KELL, A FOLYAMATOSAN FENNÁLLÓ KALCIUM TÚLADAGOLÁS KÁROSAN HAT A MAGZAT FEJLŐDÉSÉRE. TERHESSÉG ALATT A CALCIVID CITRÁT CSAK A JAVASOLT ADAGBAN SZEDHETŐ.
SZOPTATÁS
SZOPTATÁS ALATT SZEDHET CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTÁT, DE ERRŐL TÁJÉKOZTASSA A GYERMEKORVOST, MERT A KALCIUM ÉS A D-VITAMIN BEJUT AZ ANYATEJBE. EZT A GYERMEKORVOSNAK FIGYELEMBE KELL VENNIE, AMIKOR AZ ÖN GYERMEKÉNEK D-VITAMINT RENDEL.

A KÉSZÍTMÉNY HATÁSAI A GÉPJÁRMŰVEZETÉSHEZ ÉS A GÉPEK KEZELÉSÉHEZ SZÜKSÉGES KÉPESSÉGEKRE
NINCS ADAT ARRA, HOGY A KÉSZÍTMÉNY SZEDÉSE NEGATÍVAN BEFOLYÁSOLNÁ A GÉPJÁRMŰVEZETÉSHEZ ÉS A GÉPEK KEZELÉSÉHEZ SZÜKSÉGES KÉPESSÉGEKET.
A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA SZACHARÓZT ÉS LAKTÓZ-MONOHIDRÁTOT TARTALMAZ
AMENNYIBEN KEZELŐORVOSA KORÁBBAN MÁR FIGYELMEZTETTE ÖNT, HOGY BIZONYOS CUKROKRA ÉRZÉKENY, KERESSE FEL ORVOSÁT, MIELŐTT ELKEZDI SZEDNI EZT A GYÓGYSZERT.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTÁT?

EZT A GYÓGYSZERT MINDIG PONTOSAN A BETEGTÁJÉKOZTATÓBAN LEÍRTAKNAK, VAGY AZ ÖN KEZELŐORVOSA, GYÓGYSZERÉSZE ÁLTAL ELMONDOTTAKNAK MEGFELELŐEN SZEDJE. AMENNYIBEN NEM BIZTOS AZ ADAGOLÁST ILLETŐEN, KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT VAGY GYÓGYSZERÉSZÉT.
A KÉSZÍTMÉNY AJÁNLOTT ADAGJA FELNŐTTEKNEK ÉS IDŐSEKNEK:
NAPONTA 1-2 ALKALOMMAL 2 FILMTABLETTA.
ALKALMAZÁSA GYERMEKEKNÉL ÉS SERDÜLŐKNÉL
A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA NEM GYERMEKEK ÉS SERDÜLŐK KEZELÉSÉRE SZÁNT KÉSZÍTMÉNY.
A FILMTABLETTÁT CÉLSZERŰ ÉTKEZÉST KÖVETŐEN EGY-MÁSFÉL ÓRÁN BELÜL, EGY POHÁRNYI VÍZZEL VAGY GYÜMÖLCSLÉVEL EGÉSZBEN BEVENNI. SZÜKSÉG ESETÉN KETTÉTÖRHETŐ.
HA AZ ELŐÍRTNÁL TÖBB CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTÁT VETT BE
A JAVASOLTNÁL NAGYOBB ADAGOK SZEDÉSE KALCIUM- ÉS D-VITAMIN TÚLADAGOLÁST IDÉZHET ELŐ. A KALCIUM TÚLADAGOLÁS TÜNETEI: ÉTVÁGYTALANSÁG, FOKOZOTT SZOMJÚSÁG, HÁNYINGER, HÁNYÁS, SZÉKREKEDÉS, HASI FÁJDALOM, IZOMGYENGESÉG, FÁRADTSÁG, ZAVARTSÁG, FOKOZOTT VIZELETÜRÍTÉS, CSONTFÁJDALOM, MÉSZLERAKÓDÁS A VESÉKBEN, VESEKŐKÉPZŐDÉS, SÚLYOS ESETEKBEN SZÍVRITMUSZAVAR. SZÉLSŐSÉGES ESETBEN A MAGAS KALCIUM VÉRSZINT KÓMÁHOZ, HALÁLHOZ VEZETHET. A TARTÓSAN MAGAS KALCIUMSZINT NEM VISSZAFORDÍTHATÓ VESEKÁROSODÁST, A LÁGYSZÖVETEK MESZESEDÉSÉT IDÉZHETI ELŐ.
TEENDŐ: A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA SZEDÉSÉT ABBA KELL HAGYNI, ÉS ORVOSHOZ KELL FORDULNI.

HA ELFELEJTETTE BEVENNI A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTÁT
A KÖVETKEZŐ ADAGOLÁSI IDŐPONTBAN NE VEGYEN BE KÉTSZERES ADAGOT A KIHAGYOTT ADAG PÓTLÁSÁRA, MERT EZZEL MÁR NEM PÓTOLJA A KIHAGYOTT MENNYISÉGET, VISZONT A TÚLADAGOLÁS VESZÉLYÉNEK TENNÉ KI MAGÁT. FOLYTASSA A KEZELÉST AZ ELŐÍRTAK SZERINT.

HA IDŐ ELŐTT ABBAHAGYJA A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA SZEDÉSÉT
A KEZELÉS MEGSZAKÍTÁSAKOR ÁLTALÁBAN SEMMILYEN KÁROS HATÁS NEM JELENTKEZIK.
HA BÁRMILYEN TOVÁBBI KÉRDÉSE VAN A GYÓGYSZER ALKALMAZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN, KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT VAGY GYÓGYSZERÉSZÉT.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK

MINT MINDEN GYÓGYSZER, ÍGY EZ A GYÓGYSZER IS OKOZHAT MELLÉKHATÁSOKAT, AMELYEK AZONBAN NEM MINDENKINÉL JELENTKEZNEK.
NEM GYAKORI MELLÉKHATÁSOK (100-BÓL LEGFELJEBB 1 BETEG ESETÉN JELENTKEZHET):
- MAGAS KALCIUMSZINT A VÉRBEN (HIPERKALCÉMIA) (LÁSD "HA AZ ELŐÍRTNÁL TÖBB CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTÁT VETT BE" RÉSZT)
- MAGAS KALCIUMSZINT A VIZELETBEN (HIPERKALCIURIA)
- RITKA MELLÉKHATÁSOK (1000-BŐL LEGFELJEBB 1 BETEG ESETÉN JELENTKEZHET):
- SZÉKREKEDÉS, FELFÚVÓDÁS, HÁNYINGER, HASI FÁJDALOM, HASMENÉS
- VISZKETÉS, BŐRKIÜTÉS, CSALÁNKIÜTÉS
- NAGYON RITKA MELLÉKHATÁS (10 000-BŐL LEGFELJEBB 1 BETEG ESETÉN JELENTKEZHET):
- TEJ-ALKÁLI SZINDRÓMA (BURNETT -SZINDRÓMÁNAK IS HÍVJÁK, ÉS RENDSZERINT TÚLZOTT MENNYISÉGŰ KALCIUM ELFOGYASZTÁSAKOR JELENTKEZIK); TÜNETEI A GYAKORI VIZELÉSI INGER, FOLYAMATOS FEJFÁJÁS, FOLYAMATOS ÉTVÁGYTALANSÁG, HÁNYINGER VAGY HÁNYÁS, SZOKATLAN FÁRADTSÁG VAGY GYENGESÉG EMELKEDETT VÉR KALCIUMSZINTTEL, ALKALÓZISSAL (A VÉR SAV-BÁZIS EGYENSÚLYÁNAK FELBORULÁSA) ÉS VESEKÁROSODÁSSAL EGYÜTT.
MELLÉKHATÁSOK BEJELENTÉSE
HA ÖNNÉL BÁRMILYEN MELLÉKHATÁS JELENTKEZIK, TÁJÉKOZTASSA KEZELŐORVOSÁT VAGY GYÓGYSZERÉSZÉT. EZ A BETEGTÁJÉKOZTATÓBAN FEL NEM SOROLT BÁRMILYEN LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSRA IS VONATKOZIK. A MELLÉKHATÁSOKAT KÖZVETLENÜL A HATÓSÁG RÉSZÉRE IS BEJELENTHETI AZ V. FÜGGELÉKBEN TALÁLHATÓ ELÉRHETŐSÉGEKEN KERESZTÜL.
A MELLÉKHATÁSOK BEJELENTÉSÉVEL ÖN IS HOZZÁJÁRULHAT AHHOZ, HOGY MINÉL TÖBB INFORMÁCIÓ ÁLLJON RENDELKEZÉSRE A GYÓGYSZER BIZTONSÁGOS ALKALMAZÁSÁVAL KAPCSOLATBAN.
5. HOGYAN KELL A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTÁT TÁROLNI?

LEGFELJEBB 25 °C-ON TÁROLANDÓ.
A NEDVESSÉGTŐL VALÓ VÉDELEM ÉRDEKÉBEN A TARTÁLYT TARTSA JÓL LEZÁRVA.
A GYÓGYSZER GYERMEKEKTŐL ELZÁRVA TARTANDÓ!
A DOBOZON ÉS A TARTÁLYON FELTÜNTETETT LEJÁRATI IDŐ (FELH.:) UTÁN NE SZEDJE EZT A GYÓGYSZERT. A LEJÁRATI IDŐ AZ ADOTT HÓNAP UTOLSÓ NAPJÁRA VONATKOZIK.
SEMMILYEN GYÓGYSZERT NE DOBJON A SZENNYVÍZBE VAGY A HÁZTARTÁSI HULLADÉKBA. KÉRDEZZE MEG GYÓGYSZERÉSZÉT, HOGY MIT TEGYEN A MÁR NEM HASZNÁLT GYÓGYSZEREIVEL. EZEK AZ INTÉZKEDÉSEK ELŐSEGÍTIK A KÖRNYEZET VÉDELMÉT.
6. A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK
MIT TARTALMAZ A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA?
A KÉSZÍTMÉNY HATÓANYAGAI: 300 MG KALCIUM (KALCIUM-CITRÁT-TETRAHIDRÁT FORMÁJÁBAN) ÉS 0,005 MG (200 NE) KOLEKALCIFEROL (D3-VITAMIN) FILMTABLETTÁNKÉNT.
EGYÉB ÖSSZETEVŐK:
TABLETTAMAG: MAGNÉZIUM-SZTEARÁT, KROSZPOVIDON, SZACHARÓZ, TELÍTETT KÖZEPES LÁNCHOSSZÚSÁGÚ TRIGLICERIDEK, AKÁCIAMÉZGA, ALL-RAC-ALFA-TOKOFEROL, KUKORICAKEMÉNYÍTŐ.
BEVONAT (AQUA POLISH P FEHÉR): HIPROMELLÓZ (E464), MAKROGOL 6000, LAKTÓZ-MONOHIDRÁT, TALKUM, TITÁN-DIOXID.

MILYEN A CALCIVID CITRÁT FILMTABLETTA KÜLLEME ÉS MIT TARTALMAZ A CSOMAGOLÁS?
FEHÉR, OVÁLIS FILMTABLETTA, EGYIK OLDALÁN BEMETSZÉSSEL ELLÁTVA.
A TABLETTÁN LÉVŐ BEMETSZÉS CSAK A SZÉTTÖRÉS ELŐSEGÍTÉSÉRE ÉS A LENYELÉS MEGKÖNNYÍTÉSÉRE SZOLGÁL, NEM ARRA, HOGY A KÉSZÍTMÉNYT EGYENLŐ ADAGOKRA OSSZA.

30 DB, 60 DB, 90 DB FILMTABLETTA ALUMÍNIUM/POLIETILÉN ZÁRÓFÓLIÁVAL ÉS FEHÉR POLIPROPILÉN CSAVAROS KUPAKKAL LEZÁRT FEHÉR POLIETILÉN (NAGY SŰRŰSÉGŰ) TARTÁLYBAN ÉS DOBOZBAN.
NEM FELTÉTLENÜL MINDEGYIK KISZERELÉS KERÜL KERESKEDELMI FORGALOMBA.

A szöveg publikálásának dátuma az ema.europa.eu weboldalon: 2014. 03. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!