A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

CISPLATIN SANDOZ 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

cisplatin

  • L-DAGANATELLENES ÉS IMMUNMODULANS SZEREK
  • L01-DAGANATELLENES SZEREK
  • L01X-EGYÉB CYTOSTATICUMOK
  • L01XA-Platina-vegyületek
  • L01XA01-Cisplatin
hirdetés

CISPLATIN SANDOZ 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 1x20 ml(10 mg/20 ml)

1x20 ml(10 mg/20 ml)

V

763 Ft

OGYI-T-1575/01

TB támogatás

CISPLATIN SANDOZ 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 1x50 ml (25mg/50 ml)

1x50 ml (25mg/50 ml)

V

1 534 Ft

OGYI-T-1575/02

TB támogatás

CISPLATIN SANDOZ 0,5 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz 1x100 ml (50 mg/100 ml)

1x100 ml (50 mg/100 ml)

V

2 852 Ft

OGYI-T-1575/03

TB támogatás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Cisplatin Sandoz, és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Cisplatin Sandoz hatóanyaga a ciszplatin, a rák kezelésére használt, citosztatikumoknak nevezett gyógyszercsoport egyik tagja. A ciszplatint adhatják önmagában, azonban gyakrabban a ciszplatint egyéb citosztatikumokkal kombinálva alkalmazzák.

A Cisplatin Sandoz elpusztíthatja az Ön szervezetében azokat a sejteket, amelyek bizonyos rosszindulatú daganattípusokra - kis- és nem kissejtes tüdőrák, hererák, petefészekrák, méhnyakrák, méhnyálkahártya rák, húgyhólyagrák, prosztatarák, a bőr pigmenttermelő sejtjeiből kiinduló rosszindulatú daganat (melanóma), a kötő- és a támasztószövetekből kiinduló rosszindulatú daganat (szarkóma), a fej és a nyak területén előforduló rosszindulatú daganat, laphámsejtes rák, nyirokrendszeri rosszindulatú daganat (malignus lymphomák) - jellemzők.

Kezelőorvosa további tájékoztatást nyújt Önnek.


2. Tudnivalók a Cisplatin Sandoz alkalmazása előtt

Nem alkalmazható Önnél a Cisplatin Sandoz:
- ha allergiás a ciszplatinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha allergiás egyéb, platinatartalmú gyógyszerre;
- ha szervezete kiszáradt (dehidrált);
- csökkent csontvelőműködés esetén;
- halláskárosodás előzetes fennállása esetén;
- vesekárosodás előzetes fennállása esetén;
- szoptatás alatt;
- sárgaláz elleni védőoltással együtt (lásd alább az Egyéb gyógyszerek és a Cisplatin Sandoz részt);
- megelőzésként alkalmazott fenitoinnal kombinálva.
Cisplatin kezelés alatt a szoptatást fel kell függeszteni.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Cisplatin Sandoz alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Ciszplatin-kezelés kizárólag a citosztatikus kemoterápiában jártas onkológus szakorvos által vagy felügyelete mellett végezhető.

Kezelőorvosa vizsgálatokat fog végezni annak érdekében, hogy meghatározza az Ön vérében a kalcium, a nátrium, a kálium és a magnézium szintjét, illetve, hogy ellenőrizze Önnél a vérsejtek számát és a máj, a vese működését. Emellett rendszeresen végeznek Önnél idegrendszeri vizsgálatot.
Hallását minden egyes ciszplatin-kezelés előtt vizsgálni fogják, mivel a ciszplatin halláskárosító hatású. A halláskárosító hatás gyermekek ciszplatin-kezelése során kifejezettebb lehet.

Értesítse kezelőorvosát, ha az alább felsorolt tünetek jelentkeznek Önnél:
Más platinaalapú készítményekhez hasonlóan, a ciszplatin esetében is előfordulhatnak túlérzékenységi reakciók a beadás során, amelyek szükségessé tehetik a kezelés leállítását, és a megfelelő tüneti kezelés megkezdését.

A ciszplatin vesekárosító hatású. Ön infúziókat kap (hidrálás) a vesekárosító hatás megelőzése céljából. Amennyiben úgy észleli, hogy vizelete kevesebb a szokásosnál, ill. alig van vizelete, azonnal szóljon orvosának, mert ez a heveny veseelégtelenség jele lehet.

Émelygés, hányás és hasmenés gyakran fordul elő a ciszplatin alkalmazását követően. Ezek a tünetek a betegek többségénél 24 órán belül megszűnnek. A kevésbé súlyos hányinger, illetve étvágytalanság a kezelés befejezését követően még akár hét napig is fennmaradhat.
A hányás és a hasmenés által okozott folyadékvesztést kompenzálni kell.

A Cisplatin Sandoz fokozott óvatossággal alkalmazható, ha:
- olyan idegrendszeri betegségben szenved, amit nem a ciszplatin okozott, vagy a következő idegrendszeri tünetek valamelyikét észleli, úgymint zsibbadás, tűszúrás érzés, helyzet- és mozgásérzés megváltozása. Tanácsért forduljon kezelőorvosához.
- ha fennálló fertőzése van, kérjük, jelezze kezelőorvosának.
Kérjük, beszéljen kezelőorvosával abban az esetben is, ha a fenti állítások korábban bármikor vonatkoztak Önre.

Egyéb gyógyszerek és a Cisplatin Sandoz
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is.
- A ciszplatin mérgező hatásai fokozódhatnak, ha egyidejűleg egyéb citosztatikumokkal (rák elleni kezelésre használt gyógyszerekkel), például bleomicinnel és metotrexáttal együtt adják.
- A Cisplatin Sandoz készítménnyel egyidejűleg adott egyéb vesekárosító hatású készítmények, például egyes, bizonyos fertőzések megelőzésére/kezelésére adott gyógyszerek (antibiotikumok: cefalosporinok, aminoglikozidok és/vagy amfotericin B) és kontrasztanyagok fokozhatják a ciszplatin vesekárosító hatását.
- A ciszplatin vesekárosító hatásának gyakorisága növekedhet a furoszemidet, hidralazint, diazoxidot és propranololt tartalmazó vérnyomáscsökkentők egyidejű alkalmazásakor.
- Szükség lehet a ciszplatinnal együtt alkalmazott allopurinol, kolhicin, probenecid vagy szulfinpirazon adagjának módosítására, mivel a ciszplatin a szérum húgysav-koncentrációjának emelkedését okozza.
- Ifoszfamid egyidejű alkalmazása fokozott fehérjekiválasztást okoz.
- Cisplatin Sandoz készítménnyel egyidejűleg adott egyéb halláskárosító készítmények, például az aminoglikozidok, amfotericin B, fokozhatják a ciszplatin halláskárosító hatását.
- Ha a ciszplatin-kezelés során köszvény kezelésére kap gyógyszereket (ilyen például az allopurinol, a kolhicin, a probenecid és/vagy a szulfinpirazon), akkor ezeknek az adagját módosítani kell.
- A szervezetben a vizeletkiválasztás sebességét fokozó gyógyszerek (kacsdiuretikumok) ciszplatinnal együtt történő adása (ciszplatin adag: több mint 60 mg/m2 testfelszín, vizeletkiválasztás: 24 óra alatt kevesebb, mint 1000 ml) a vesében és a hallórendszerben káros hatásokhoz vezethet.
- A halláskárosodás első jelei (szédülés és/vagy fülcsengés) rejtve maradhatnak, amikor - a ciszplatinnal végzett kezelés során - túlérzékenység kezelésére is kap gyógyszereket (antihisztaminokat; ilyenek például a buklizin, ciklizin, loxapin, meklozin; fenotiazinokat, tioxanténeket és/vagy trimetobenzamidokat).
- Az ifoszfamiddal együtt adott Cisplatin Sandoz hallás- és vesekárosodást okozhat.
- A Cisplatin Sandoz készítménnyel végzett kezelés hatásai csökkenthetőek piridoxin és altretamin (hexametilmelamin) egyidejű adásával.
- A ciszplatin bleomicinnel és vinblasztinnal történő együttes adása a kéz- és/vagy lábujjak sápadtságát vagy foltos elszíneződését eredményezheti (Raynaud-jelenség).
- A ciszplatin paklitaxel mellett történő adása, vagy docetaxellal kombinációban történő alkalmazása súlyos idegkárosodást eredményezhet.
- A ciszplatin bleomicinnel és etopoziddal való együttes alkalmazása csökkentheti a vérben a lítiumszintet. Ennélfogva a lítiumszintet rendszeresen ellenőrizni kell.
- Az epilepszia elleni kezelés mellett adott Cisplatin Sandoz csökkenti a fenitoin és egyéb epilepszia elleni gyógyszer hatását.
- A penicillamin csökkentheti a Cisplatin Sandoz hatásosságát.
- A ciszplatin kedvezőtlenül befolyásolhatja a véralvadást gátló anyagok (antikoagulánsok) hatásosságát. Ezért együttes alkalmazásuk során a véralvadást gyakrabban kell ellenőrizni.
- A ciszplatinnal végzett kezelést követő három hónapon belül nem szabad élő vírusokat tartalmazó védőoltást kapnia.
- A ciszplatinnal végzett kezelés során nem szabad sárgaláz elleni védőoltást kapnia (lásd még a Nem alkalmazható Önnél a Cisplatin Sandoz részt).
- Élővírus-vakcinák alkalmazása nem ajánlott a ciszplatin-kezelés befejezését követő három hónapon belül.
- Ciszplatin és etopozid együttes adásakor tüdőtumoros, érbetegségben szenvedő betegek esetében fokozott óvatosság szükséges.
- Fokozott csontvelő-károsodásra lehet számítani egyéb csontvelőre káros gyógyszerekkel vagy egyes beavatkozásokkal, mint például besugárzással történő együttes alkalmazás esetén.
- A ciszplatin és a ciklosporin egyidejű alkalmazása gyengítheti az immunrendszert, ami a fehérvérsejtek (limfociták) fokozott termelődésének a kockázatával jár.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség
A ciszplatin terhesség alatt történő alkalmazása toxikus hatással lehet a magzatra. A ciszplatin terhesség alatt kizárólag olyan esetekben alkalmazható, amikor ez elkerülhetetlen.

Szoptatás
A ciszplatin kiválasztódik az anyatejbe, ezért a Cisplatin Sandoz készítményt tilos szoptatás mellett alkalmazni.

Termékenység
A Cisplatin Sandoz készítménnyel végzett kezelés alatt és azt követően legalább 6 hónapig hatásos fogamzásgátlást kell alkalmazni.

Amennyiben a kezelés befejezése után gyermeket szeretne vállalni, genetikai tanácsadás javasolt.

A Cisplatin Sandoz készítménnyel kezelt férfibetegek számára nem tanácsolt a gyermeknemzés a kezelés alatt és azt követően legalább 6 hónapig. Ezen túl a kezelés megkezdése előtt a férfiak számára javasolt az ondómegőrzéssel kapcsolatosan tanácsot kérni.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A ciszplatin émelygést és hányást okozhat, valamint egyéb mellékhatásai miatt közvetve a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességek csökkenését eredményezheti. Ez fokozottan igaz, ha a beteg alkoholt is fogyaszt.

A Cisplatin Sandoz nátriumot tartalmaz
Ez a gyógyszer 3,5 mg nátriumot (a konyhasó fő összetevője) tartalmaz milliliterenként, ami megfelel a nátrium ajánlott maximális napi bevitel 0,18%-ának felnőtteknél.


3. Hogyan kell alkalmazni a Cisplatin Sandoz készítményt?

Adagolás és az alkalmazás módja

A ciszplatint kizárólag a daganatellenes kezelésre szakosodott orvos adhatja be. A koncentrátumot nátrium-klorid oldattal, vagy glükózt tartalmazó nátrium-klorid oldattal, vagy mannitolt tartalmazó nátrium-klorid oldattal hígítják.

A Cisplatin Sandoz kizárólag visszérbe (intravénás infúzióként) adható be.
A készítmény nem érintkezhet alumíniumtartalmú anyagokkal.

A Cisplatin Sandoz javasolt adagja függ az Ön általános erőnlététől, a kezelés várható hatásaitól, és attól, hogy a ciszplatint önmagában (monoterápiaként) vagy egyéb szerekkel együtt (kombinációs kemoterápiaként) alkalmazzák-e Önnél.

Javasolt adag monoterápiában:
- 3-4 hetente egyszeri adagban 50-120 mg/m² testfelszín,
- 3-4 hetente öt napon át naponta 15-20 mg/m² testfelszín.

Egyéb kemoterápiás szerekkel kombinációban (kombinációs kemoterápia)
- 3-4 hetente legalább 20 mg/m² testfelszín

A veseproblémák elkerülése vagy csökkentése érdekében javasolt, hogy a ciszplatinnal végzett kezelést követő 24 órán át nagy mennyiségű vizet fogyasszon.

Ha az előírtnál több Cisplatin Sandoz került alkalmazásra
Ez nem valószínű, hogy előfordul, mert kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember adja be Önnek a készítményt.
Túladagolás esetén fokozott mellékhatásokat tapasztalhat. Kezelőorvosa a mellékhatásoknak megfelelő tüneti kezelést fog végezni.
A ciszplatin bármely túladagolása az alábbi tünetekhez vezet:
vese- és májelégtelenség, süketség, szemészeti tünetek (beleértve a retinaleválást), jelentős mértékű csontvelőkárosodás, csillapíthatatlan hányás vagy öklendezés és/vagy ideggyulladás. A túladagolás életveszélyes lehet. Túladagolás esetén a vér-agy gáton való átjutás következtében lehetséges a légzőközpontra gyakorolt közvetlen hatás, ami az életet fenyegető légzési zavarokkal és sav-bázis egyensúlyzavarokkal jár.

Ha elfelejtették alkalmazni a Cisplatin Sandoz készítményt
Ez nem valószínű, hogy előfordul, mert kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember adja be Önnek a készítményt. Ha mégis bekövetkezik, azonnal jelezze kezelőorvosának.

Ha idő előtt abbahagyja a Cisplatin Sandoz alkalmazását
Kezelőorvosa határozza meg, hogy mikor kell leállítani a Cisplatin Sandoz készítménnyel történő kezelést.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Azonnal szóljon kezelőorvosának, amennyiben az alábbiak közül bármelyiket tapasztalja:
- egész testre kiterjedő túlérzékenységi reakciók (anafilaxiás reakció - nem gyakori), beleértve: bőrkiütés, súlyos viszketéssel és hólyagképződéssel járó ekcéma (csalánkiütés), bőrgyulladás (eritéma) vagy viszketés (pruritusz), ájulásérzés alacsony vérnyomással (hipotenzió), gyorsabb szívverés (tahikardia); légzési nehézségek (légszomj); légutakban fellépő izomgörcs miatt légzési nehézség (hörgőgörcs); az arc bedagadása, gombócérzés a torokban,
- folyamatosan tartó vagy súlyos hasmenés vagy hányás,
- szájüreggyulladás/nyálkahártyagyulladás (ajakfájdalom vagy szájüregi fekélyek),
- az arc, az ajak, a száj vagy a torok bedagadása,
- megmagyarázhatatlan légzési tünetek, például nem produktív köhögés, légzési nehézség vagy légzéskor ropogás,
- nyelési nehézség,
- a kéz- vagy a lábujjak zsibbadása vagy bizsergése,
- rendkívüli fáradtság,
- kóros véraláfutás vagy vérzés,
- fertőzésre utaló jelek, például torokfájás és magas láz,
- az infúzió beadása során a szúrás helyéhez közel vagy annál jelentkező kellemetlen érzés,
- valamelyik lábban erős fájdalom vagy duzzadás, illetve mellkasi fájdalom vagy légzési nehézség (ezek a tünetek káros vérrögképződést jelezhetnek egy vénában (gyakori: 10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet).

Egyéb lehetséges mellékhatások:

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet):
- fehérvérsejtek számának a csökkenése (leukopénia), ami miatt valószínűbbé válnak a fertőzések
- vérlemezkék számának a csökkenése (trombocitopénia), ami miatt nő a véraláfutás és a vérzés kockázata
- vörösvérsejtek számának a csökkenése (vérszegénység), ami miatt a bőr sápadt lehet, és ami gyengeséget vagy légszomjat okozhat
- csontvelő-elégtelenség (fehérvérsejtek, vörösvérsejtek, vérlemezkék számának a csökkenése). A fehérvérsejtek számának nagymértékű csökkenése (neutropenia, agranulocitózis) magas lázzal, súlyos torokfájással, szájfekélyekkel, stb. jár.
- alacsony a vérben a nátriumszint
- láz

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- vérmérgezés (szepszis)
- szívritmuszavar, így a szívverések lassulása (bradikardia), a szívverések gyorsulása (tahikardia)

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- alacsony a vérben a magnéziumszint
- halláskárosodás (különösen gyermekek esetében)
- rendellenes hímivarsejt termelődés (spermatogenezis)

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- akut leukémia: a ciszplatin csakúgy, mint egyéb hasonló gyógyszerek, fokozza a fehérvérűség kockázatát (másodlagos leukémia)
- magas koleszterinszint a vérben
- görcsrohamok
- perifériás neuropátia, amire az ok nélkül jelentkező zsibbadás, bizsergés, viszketés, valamint az ízérzés, a tapintásérzés és a látás elvesztése jellemző
- agy fehérállományának gyulladása (leukoenkefalitisz), agyműködési zavarok
- szívroham (miokardiális infarktus)
- a szájüreg nyálkahártyájának a gyulladása

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb egy beteget érinthet):
- a vas emelkedett szintje a vérben
- szívmegállás

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg):
- fertőzés
- a vörösvértestek pusztulása miatti vérszegénység (hemolitikus anémia)
- az amiláz enzim értékének az emelkedése a vérben
- nem megfelelő antidiuretikus hormon szekréció
- kiszáradás
- alacsony a vérben a káliumszint
- alacsony a vérben a foszfátszint
- magas a vérben a húgysavszint
- alacsony a vérben a kalciumszint
- tetánia (idegrendszer és az izomsejtek fokozott ingerlékenysége, mely gyakran tartós és fájdalmas izomgörcsökben jelentkezik)
- agyi érkatasztrófa
- vérzéses sztrók
- isémiás szrók
- ízérzés zavara
- agyi érgyulladás
- Lhermitte-tünet (nyakhajlítási tünet)
- gerincvelő megbetegedése (mielopátia)
- autonóm neuropátia
- homályos látás
- színérzékelés nehézségei
- szemfenéken eltérés (papillaödéma)
- szemmozgási zavar
- fájdalommal és az idegműködés csökkenésével járó szemideggyulladás (látóideg neuritisz)
- agyműködési zavar eredményeként vakság
- festékanyag lerakódása a retinában
- fülcsengés
- süketség
- szívrendellenesség
- véráramlási zavar, például az agyban, de a kéz- és a lábujjakban is
- vérerek károsodása (trombotikus mikroangiopátia hemolitikus urémiás szindrómával)
- a kéz és a láb ujjainak elfehéredése, elszíneződése (Raynaud-szindróma)
- tüdőembólia
- hányinger
- hányás
- étvágy elvesztése (étvágytalanság)
- hasmenés
- csuklás
- a májenzim-értékek emelkedése a vérben
- a bilirubin (vérfesték) szintjének emelkedése a vérben
- kiütés
- hajhullás, szőrzetvesztés (alopecia)
- izommerevség, izomgörcsök
- akut veseelégtelenség (kevés vizelet, nincs vizelet)
- veseelégtelenség
- vesetubulusok károsodása
- gyengeség
- rossz közérzet
- az injekció területén a bőr kivörösödése és gyulladása (eritéma, bőrfekély, duzzanat (ödéma), fájdalom)

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Cisplatin Sandoz készítményt tárolni?

Koncentrátum
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
Hűtőszekrényben nem tárolható! Nem fagyasztható!

Hígított oldat
A 0,9%-os nátrium-klorid oldattal, aszeptikus körülmények között elkészített, 0,1 mg/ml koncentrációjú infúziós oldatok fizikai és kémiai stabilitását fénytől védve 2 °C - 8 °C-on és 25 °C-on tárolva 48 óráig igazolták.

Mikrobiológiai szempontból a használatra kész terméket azonnal fel kell használni, kivéve, ha a hígítás módja kizárja a mikrobiológiai szennyeződés kockázatát. Amennyiben a felhasználásra kész terméket nem használják fel azonnal, akkor a felhasználó felelőssége az, hogy a felhasználásra kész terméket a felhasználásig mennyi ideig és milyen körülmények között tárolják.

A dobozon és az injekciós üvegen feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:) után nem szabad alkalmazni a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ne alkalmazza a gyógyszert, ha bomlásra utaló jeleket észlel.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Cisplatin Sandoz?
- A készítmény hatóanyaga: ciszplatin. 0,5 mg ciszplatint tartalmaz milliliterenként.
10,0 mg ciszplatin 20 ml-es injekciós üvegenként.
25,0 mg ciszplatin 50 ml-es injekciós üvegenként.
50,0 mg ciszplatin 100 ml-es injekciós üvegenként.
- Egyéb összetevők (segédanyagok): hígított sósav, nátrium-klorid, injekcióhoz való víz.

Milyen a Cisplatin Sandoz külleme, és mit tartalmaz a csomagolás?
Küllem:
Tiszta, színtelen vagy csaknem színtelen, steril, vizes oldat.

Csomagolás: 20 ml, 50 ml vagy 100 ml oldat sárga, műanyag lepattintható védőlappal, rolnizott alumíniumkupakkal és alsó részén fluoropolimer fóliával bevont szürke gumidugóval lezárt barna injekciós üvegbe töltve.
1 db injekciós üveg zsugorfóliában vagy anélkül dobozban.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2021. 06. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!