A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Contura Belle Apart

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • 0903240306 - Extra melltartók szilikonos emlőprotézishez
hirdetés

Contura Belle Apart 1 darab

1 darab

11 176 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív0903240306

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Protézistartó melltartók

A protézistartó melltartók speciális kialakítása biztosítja mindazokat a követelményeket, amelyek mellműtét után orvosilag és esztétikailag elengedhetetlenek:
A mellkosarakba bevarrt, vagy bevarrható „zsebek” biztosítják a protézis tökéletes tartását, így az mozgás alkalmával sem csúszik el.
A melltartónak annál nagyobb tartást kell biztosítania, minél nehezebb a megmaradt ép mell. A melltartókba bedolgozott mellemelő, a széles teherelosztó betéttel ellátott vállpántok és a szélesebb mell alatti pánt biztosítják a kímélő tartást.
A kiszélesedő magasabbra szabott kar alatti rész, különösen a hónalji nyirokcsomók eltávolítása esetén biztosít megfelelő kényelmet és komfortérzést.
A hát részen méretállítási lehetőség biztosítja a megfelelő bőséget. A protézistartó melltartók elöl kapcsos változatban is készülnek.
A vállpántok a hát oldalon állíthatók, így nem alakulnak ki nyomáspontok.
Ha az érintett oldali karon limfödéma alakult ki, csak a széles vállpánttal ellátott melltartó viselése megengedett.
A protézistartó melltartók orvosilag is ellenőrzött anyagösszetétele dermatológiai elváltozásokat nem okoz, a bőrt nem irritálja.

A melltartók mosását, a melltartóba bevarrt címkén jelzett utasítás szerint kell végeznie.