A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Crategil belsőleges oldat

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

Crategil belsőleges oldat 230 g

230 g

VN

025/87

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

A készítmény alkalmazása előtt gondosan olvassa el a tájékoztatót!
Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Tulajdonság, hatás:
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását orvosi vizsgálat eredménye igazolja. A készítmény hatásáért felelős összetevők fontosabb jellemzői.
A galagonya virágos hajtásvég és termés: procianidin, flavonoid és aromás karbonsav anyagai javítják a szív koszorúereinek a vérkeringését, fokozzák a szívizom kontrakciós erejét.
Az orvosi citromfű leveles szár: illóolaj és polifenol anyagai enyhe nyugtató hatásúak.
A feketeribizli levél: flavonoid típusú anyagai vízhajtó tulajdonságúak.
Kálium és magnézium: a szívizomzat működéséhez szükségesek.
Mik a készítmény hatóanyagai?
230g készítmény tartalma: 178,71 g Crategil kivonat (galagonya virágos hajtásvég, (Crataegi folium cum flore), galagonyatermés (Crataegi fructus), feketeribizli levél (Ribes nigri folium), orvosi citromfű leveles szár (Melissae herba) vörösboros-alkoholos kivonata) 0,46 g kálium- aszpartát (Kalium asparticum), 0,23 g magnézium-aszpartát (Magnesium asparticum).
Mit tartalmaz még a Crategil oldat?
Segédanyagok: 25,5 m/m% alkohol, tisztított víz, szorbit, aszkorbinsav, metil-parahidroxibenzoát.
Mikor javasolt a Crategil oldat alkalmazása?
Időskori szívpanaszok kialakulásának megelőzésére, a folyamat késleltetésére. Idegesség okozta szívpanaszok vagy annak következtében jelentkező más antiaritmiás szerek adását nem igénylő szívritmuszavarok kezelésére.
Mikor nem ajánlott a Crategil oldatot szednie?
Nem ajánlott szednie a készítményt annak, akinek az alkotórészekkel szembeni egyéni túlérzékenysége vagy fruktóz-összeférhetetlensége van.

Mit kell tudnia a szedés megkezdése előtt?
Ha panaszai ismeretlen eredetűek vagy megelőzés céljából kívánja szedni a Crategil oldatot, esetleg gyógykezelés alatt áll, a szedés megkezdése előtt kérje ki orvosa véleményét.
A készítmény adagonként (1 adagolókanál): 1,02 g alkoholt tartalmaz. Alkalmazása káros lehet alkoholbetegek számára. A készítmény alkoholtartalmát figyelembe kell venni várandósság- és szoptatás idején, gyermekkorban, májbetegség és epilepszia esetén.
Alkalmazható-e a Crategil oldat gyermekeknél is?
Alkoholtartalma miatt 12 éven aluli gyermekeknek nem javasolt a készítmény adása.
Szedhető-e a Crategil oldat más gyógyszerekkel?
Alkohollal kölcsönhatásba lépő gyógyszerekkel együtt nem alkalmazható.
Várandósság és szoptatás ideje alatt szedheti-e a készítményt?
Ezen élethelyzetekben csak szakorvosi javallat esetén szedhető a készítmény.
Hogyan kell a Crategil oldatot bevenni?
Étkezések után kevés folyadékban bevenni.

Mi az ajánlott adag?
Felnőtteknek (12 éven felüli gyermekeknek) naponta 2-3 x 1 adagolókanállal bevenni.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a Crategil oldat?
A tartósítószer (metil-parahidroxibenzoát) bőrirritációt okozhat. Amennyiben nem várt hatást észlel, úgy az oldat szedését hagyja abba és keresse fel orvosát.
Mennyi ideig alkalmazható a Crategil oldat?
Az oldatot kúraszerűen célszerű alkalmazni. Ha panaszai hosszantartó alkalmazás után sem javulnak vagy rosszabbodnak, feltétlenül keresse fel kezelőorvosát.
Mire kell még ügyelnie az oldat alkalmazása során?
Gyermekektől elzárva tartandó! Csak a dobozon feltüntetett időpontig, felbontás után pedig 6 hónapig használható fel a készítmény.
Amennyiben Önnek valamilyen cukor-összeférhetetlensége van, a készítmény alkalmazása előtt kérje ki orvosa véleményét a Crategil oldat alkalmazhatóságáról.
Hogyan kell tárolni a Crategil oldatot?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Csomagolási egység: 230 g/doboz
Nyilvántartási szám: OGYI-025/1987
Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Naturland Magyarország Kft.
1106 Budapest, Csillagvirág u. 8.