A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

CREMOR HYDRATANS CUM VITAMINO A ET E FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

CREMOR HYDRATANS CUM VITAMINO A ET E FONO VIII. 100 g

100 g

VN

589 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Száraz bőr kezelése.
Összetétel
Hatóanyagok 1 g krémben
30 NE Szintetikus A-vitamin koncentrátum (olajos forma): hámosító, befolyásolja a faggyúmirigyek működését, a pórusok összehúzásával elősegíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését.
150 mikrogramm Int-rac-α-Tocopherylis acetas (E vitamin): gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató, antioxidáns hatásával védi a bőrt.
0,02 g Folyékony paraffin: elősegíti a bőr víztartalmának megőrzését.
0,10 g Fehér vazelin: a bőrről nem szívódik fel, nedvességének leadását megakadályozza.
0,10 g 85%-os Glicerin: elősegíti a bőr víztartalmának megtartását.
Egyéb összetevők: cetil-sztearil-alkohol, citromolaj, glicerin, metil-parahidroxibenzoát, poliszorbát 60, 96%-os etanol, tisztított víz.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam 3 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Bőrtápláló vitaminos krém. A bőr puhítására, kiszáradásának megelőzésére. A készítmény 1 g-ja 30 NE A vitamint és 150 mikrogramm E vitamint tartalmaz. A szignatúrán a készítmény A-vitamin és E- vitamin tartalma fel van tüntetve. A készítmény A-vitamin tartalma miatt a következőket kell figyelembe venni. Terhesség alatt a megfelelő mennyiségű A-vitamin fogyasztása legjobban egészséges, változatos étrenddel biztosítható. Rutinszerű A-vitamin pótlás terhesség (várható terhesség) esetén nem javasolt. Amennyiben alkalmazása orvosi szempontból mégis feltétlenül indokolt, a mesterséges bevitelre javasolt napi A-vitamin adag 2500 NE. Biztonsági megfontolásokból nem haladhatja meg a napi 5000 NE-t. A mesterségesen bevitt A-vitamin mennyiségbe jelen készítmény naponta alkalmazott mennyiségének A-vitamin tartalmát is bele kell számítani. A retinol kiválasztódik az anyatejbe, ezért az A-vitamin hozzáadásával készített kenőcs alkalmazása szoptatás idején nem javasolt.
Ellenjavallat
Az alábbi esetben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Az összetevőkkel szembeni ismert túlérzékenység.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Az összetevőkkel szembeni túlérzékenységi reakció, bőrvörösség, bőrirritáció előfordulhat.

Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a készítmény alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.