A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

CREMOR LINI FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

CREMOR LINI FONO VIII. 100 g

100 g

VN

519 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Száraz bőr.
Összetétel
Hatóanyagok 1 g kenőcsben
0,11 g 85%-os Glicerin: higroszkópos tulajdonságú. Megköti a szövetek víztartalmát.
0,09 g Natív lenolaj: omega-3-zsírsavakat tartalmazó zsíros olaj, bőrlágyító, elősegíti a bőr víztartalmának megőrzését.
A vitaminozott változat esetén:
30 NE Szintetikus A-vitamin koncentrátum (olajos forma): hámosító, befolyásolja a faggyúmirigyek működését, a pórusok összehúzásával elősegíti a bőr nedvességtartalmának megőrzését.
0,15 mg E-vitamin: gyulladáscsökkentő, bőrnyugtató, antioxidáns hatásával védi a bőrt.
Egyéb összetevők: poliszorbát 60, propilénglikol, cetil-sztearil-alkohol, fehér viasz; metil-parahidroxibenzoát, tisztított víz; Solutio conservans elhagyása esetén: kálium-szorbát.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam 3 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Külsőleg. Bőrpuhító krém. Szokásos alkalmazása: a száraz bőrfelületet naponta egyszer vagy többször bekenjük. Parabénre érzékeny egyének esetén a készítmény konzerváló-oldat nélkül is elkészíthető, ebben az esetben a készítmény metil-parahidroxibenzoátot (parabént) nem tartalmaz. A termék vitaminozott változatban is előállítható.
Ellenjavallat
Az alábbi esetben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A készítmény összetevőivel szembeni ismert túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A-vitamin hozzáadása esetén a következőket figyelembe kell venni. Terhesség alatt biztonsági megfontolásokból a mesterséges A-vitamin bevitel nem haladhatja meg a napi 5000 NE-t, a javasolt napi A-vitamin adag azonban 2500 NE. Ebbe a jelen készítmény A-vitamin tartalmát is bele kell számítani. A retinol kiválasztódik az anyatejbe, ezért az A-vitamin hozzáadásával készített kenőcs alkalmazása szoptatás idején nem javasolt.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelő orvosát vagy gyógyszerészét,
A készítménnyel szembeni túlérzékenységi reakciók.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.