A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

DEFERASIROX PHARMASCIENCE 360 mg filmtabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

deferasirox

deferasirox 360 mg filmtabletta

  • V-EGYÉB
  • V03-MINDEN EGYÉB TERÁPIÁS KÉSZÍTMÉNY
  • V03A-MINDEN EGYÉB TERÁPIÁS KÉSZÍTMÉNY
  • V03AC-Vassal chelatot képző anyagok
  • V03AC03-Deferasirox
hirdetés

DEFERASIROX PHARMASCIENCE 360 mg filmtabletta 30x buborékcsomagolásban (al//átlátszó pvc/pe/pvdc)

30x buborékcsomagolásban (al//átlátszó pvc/pe/pvdc)

V

96 935 Ft

OGYI-T-23940/07

TB támogatás

EÜ kiemelt

100%38bSzI

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Deferasirox Pharmascience és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Milyen típusú gyógyszer a Deferasirox Pharmascience
A Deferasirox Pharmascience egy deferazirox nevű hatóanyagot tartalmaz. Ez egy vaskelátképző, amelyet a szervezetben felhalmozódott vas (más néven: vastúlterhelés) eltávolítására alkalmaznak. Megköti és eltávolítja a felesleges vasat, mely aztán a széklettel távozik a szervezetből.

Milyen betegségek esetén alkalmazható a Deferasirox Pharmascience
Különféle típusú vérszegénységekben (például talasszémiában, sarlósejtes vérszegénységben vagy mielodiszpláziás szindrómában - MDS) szenvedő betegek kezelése során ismételt vérátömlesztésekre lehet szükség. A gyakori vérátömlesztések azonban a vas túlzott mértékű felhalmozódását okozhatják. Ez abból adódik, hogy a vér vasat tartalmaz, és a szervezet nem rendelkezik természetes folyamatokkal a vérátömlesztés során bevitt vasfelesleg eltávolítására. A vastúlterhelés idővel a vérátömlesztéstől nem függő talasszémia szindrómákban szenvedő betegeknél is kialakulhat, elsősorban azért, mivel az alacsony vörösvértestszám miatt megnövekszik a táplálékkal bevitt vas felszívódása. Idővel a vasfelesleg károsíthatja a létfontosságú szerveket, például a májat és a szívet. A vaskelátképzőknek nevezett gyógyszereket a vasfelesleg eltávolítására és a szervkárosodás kockázatának csökkentésére alkalmazzák.
A Deferasirox Pharmascience-t a gyakori vérátömlesztések által okozott krónikus vastúlterhelés kezelésére alkalmazzák 6 éves vagy annál idősebb, béta-talasszémia majorban szenvedő betegeknél.

A Deferasirox Pharmascience-t a krónikus vastúlterhelés kezelésére is alkalmazzák a béta-talasszémia majorban szenvedő betegeknél a rendszertelen vérátömlesztés által okozott vastúlterhelés kezelésére, valamint egyéb típusú vérszegénységben szenvedő betegek, illetve 2-5 éves gyermekek kezelésére, amikor a deferoxamin-kezelés ellenjavallt vagy nem megfelelő.

A Deferasirox Pharmascience-t olyan 10 éves vagy annál idősebb betegek kezelésére is alkalmazzák, akiknek a talasszémia szindrómájukkal összefüggő vastúlterhelésük van, de nincs szükségük vérátömlesztésre, és náluk a deferoxamin-kezelés ellenjavallt vagy nem megfelelő.


2. Tudnivalók a Deferasirox Pharmascience szedése előtt

Ne szedje a Deferasirox Pharmascience-t
- ha allergiás a deferaziroxra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. Amennyiben ez érvényes Önre, közölje kezelőorvosával, mielőtt bevenné a Deferasirox Pharmascience-t. Ha azt gondolja, hogy allergiás lehet, kérjen tanácsot kezelőorvosától.
- ha közepesen súlyos vagy súlyos vesebetegségben szenved.
- ha jelenleg bármilyen egyéb vaskelátképző gyógyszert szed.

A Deferasirox Pharmascience nem ajánlott
- ha előrehaladott stádiumú mielodiszpláziás szindrómában (MDS - olyan vérképzőszervi megbetegedés, amelyben a csontvelő kevés vérsejtet termel) szenved vagy előrehaladott rákos daganata van.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Deferasirox Pharmascience szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:
- ha vese- vagy májbetegségben szenved;
- ha vastúlterhelés miatti szívbetegsége van;
- ha a vizelete mennyiségének jelentős csökkenését észleli (vesebetegség jele);
- ha súlyos bőrkiütés, nehézlégzés és szédülés, vagy főként az arcán vagy a torkában jelentkező duzzanat alakul ki Önnél, (súlyos allergiás reakció jelei, lásd 4. pont: "Lehetséges mellékhatások");
- ha az alábbi tünetek bármelyikének kombinációját észleli: bőrkiütés, bőrpír, az ajkak, a szem vagy a szájüreg felhólyagosodása, a bőr hámlása, magas láz, influenzaszerű tünetek, megnagyobbodott nyirokcsomók (súlyos bőrreakció tünetei, lásd 4. pont, "Lehetséges mellékhatások");
- ha egyidejűleg álmosságot, a has felső részének jobb oldalán jelentkező fájdalmat, bőre vagy szemei besárgulását vagy erőteljes sárgaságát, valamint sötét színű vizeletet észlel (májbetegség jelei);
- ha nehezére esik a gondolkodás, az információk felidézése, illetve a problémák megoldása, vagy kevésbé ébernek, illetve tudatosnak érzi magát, esetleg álmos és alacsony az energiaszintje (ezek a jelek a vér magas ammóniaszintjére utalnak, ami máj- vagy veseproblémák miatt alakulhat ki - lásd még 4. pont "Lehetséges mellékhatások");
- ha vért hány és/vagy fekete színű a széklete;
- ha gyakran fáj a hasa, különösen evés vagy a Deferasirox Pharmascience bevétele után;
- ha gyakran ég a gyomra;
- ha a vérvizsgálat során kiderül, hogy alacsony a vérlemezkeszáma vagy a fehérvérsejtszáma;
- ha homályosan lát;
- ha hasmenése van vagy hány.

Ha ezek bármelyike érvényes Önre, azonnal közölje kezelőorvosával.

A Deferasirox Pharmascience-kezelés nyomon követése
A kezelés során rendszeresen fognak Önnél vér- és vizeletvizsgálatokat végezni. Ezzel ellenőrzik a szervezetében lévő vas mennyiségét (a vér ferritinszintjét), és így állapítják meg a Deferasirox Pharmascience-kezelés hatásosságát. A vizsgálatokkal ellenőrzik továbbá a veseműködést (a vér kreatininszintjét, fehérje jelenlétét a vizeletben) és a májműködést (a vér transzaminázszintjeit). Lehetséges, hogy kezelőorvosa a veséből vett szövetminta (vesebiopszia) elvégzését rendeli el Önnél, ha jelentős vesekárosodásra gyanakszik. A májában lévő vas mennyiségének meghatározása érdekében mágnesesrezonancia-vizsgálatot (MR-vizsgálatot) is végezhetnek Önnél. Kezelőorvosa ezen vizsgálatok eredményeinek figyelembevételével határozza meg a Deferasirox Pharmascience Ön számára leginkább megfelelő adagját, és felhasználja majd ezeket a vizsgálatokat annak eldöntésére is, hogy mikor kell abbahagynia a Deferasirox Pharmascience szedését.

A kezelés alatt elővigyázatosságból évente ellenőrizni fogják a látását és a hallását.

Egyéb gyógyszerek és a Deferasirox Pharmascience
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről, különösen az alábbiakról:
- egyéb vaskelátképző vegyületek, amelyeket tilos a Deferasirox Pharmascience-szel egyidejűleg szedni.
- alumíniumtartalmú savkötők (a gyomorégés kezelésére alkalmazott gyógyszerek), amelyeket nem szabad a Deferasirox Pharmascience-szel azonos napszakban szedni.
- ciklosporin (az átültetett szerv kilökődésének megakadályozására alkalmazzák, vagy egyéb betegségekben, például reumás ízületi gyulladásban vagy atópiás bőrgyulladásban),
- szimvasztatin (a koleszterinszint csökkentésére alkalmazzák),
- bizonyos fájdalomcsillapítók vagy gyulladáscsökkentő gyógyszerek (pl. acetilszalicilsav, ibuprofén, kortikoszteroidok),
- szájon át alkalmazandó biszfoszfonátok (amelyeket csontritkulás kezelésére alkalmaznak),
- véralvadásgátló gyógyszerek (úgynevezett antikoagulánsok, amelyeket vérrögképződés megelőzésére vagy annak kezelésére alkalmaznak),
- hormonális fogamzásgátlók,
- bepridil, ergotamin (szívbetegségek és migrén esetén alkalmazott gyógyszerek),
- repaglinid (a cukorbetegség kezelésére alkalmazzák),
- rifampicin (a tuberkulózis kezelésére alkalmazzák),
- fenitoin, fenobarbitál, karbamazepin (amelyeket epilepszia kezelésére alkalmaznak),
- ritonavir (a HIV-fertőzés kezelése során alkalmazzák),
- paklitaxel (daganatos megbetegedések (rák) kezelésére alkalmazzák),
- teofillin (légzőszervi megbetegedések, például az asztma kezelésére alkalmazzák),
- klozapin (pszichiátriai kórképek, például szkizofrénia kezelésére alkalmazzák),
- tizanidin (izomlazítóként alkalmazzák),
- kolesztiramin (a vér koleszterinszintjének csökkentésére alkalmazzák),
- buszulfán (transzplantáció előtt alkalmazott gyógyszer, amelyet a saját csontvelő kiirtására használnak a transzplantációt megelőzően).

Ezek közül a gyógyszerek közül némelyik esetén kiegészítő vizsgálatokra lehet szükség annak érdekében, hogy azok szintjét ellenőrizzék a vérben.

Idősek (65 éves vagy annál idősebb betegek)
A Deferasirox Pharmascience-t a 65 éves vagy idősebb betegek ugyanolyan adagban szedhetik, mint más felnőttek. Előfordulhat, hogy az idős betegek több mellékhatást (főként hasmenést) észlelnek, mint a fiatalabbak. Náluk a kezelőorvosnak gondosabban kell ellenőriznie azokat a mellékhatásokat, melyek az adagolás módosítását tehetik szükségessé.

Gyermekek és serdülők
A Deferasirox Pharmascience-t szedhetik rendszeresen vérátömlesztést kapó, 2 éves vagy annál idősebb gyermekek és serdülők, valamint rendszeresen vérátömlesztést nem kapó, 10 éves vagy annál idősebb gyermekek és serdülők. A kezelőorvos a beteg növekedésével párhuzamosan módosítja az adagot.

A Deferasirox Pharmascience 2 évesnél fiatalabb gyermekeknek nem ajánlott.

Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

A Deferasirox Pharmascience alkalmazása nem javasolt terhesség idején, kivéve, ha egyértelműen szükséges.

Ha Ön a terhesség megelőzésére szájon át szedhető fogamzásgátlót vagy fogamzásgátló tapaszt alkalmaz, akkor Önnek kiegészítő vagy eltérő típusú fogamzásgátlást (pl. óvszert) kell alkalmaznia, mivel a Deferasirox Pharmascience csökkentheti a szájon át szedhető és a tapaszban alkalmazható fogamzásgátlók hatásosságát.

A Deferasirox Pharmascience-kezelés idején nem javasolt szoptatni.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ha a Deferasirox Pharmascience bevétele után szédül, ne vezessen gépjárművet és ne kezeljen gépeket, amíg a szédülés meg nem szűnik.


3. Hogyan kell szedni a Deferasirox Pharmascience-t?

A Deferasirox Pharmascience-kezelést olyan orvos fogja ellenőrizni, aki jártas a vérátömlesztések által okozott vastúlterhelés kezelésében.

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Mennyi Deferasirox Pharmascience-t kell bevenni?
A Deferasirox Pharmascience adagja minden esetben a beteg testsúlyától függ. Kezelőorvosa kiszámolja az Ön számára szükséges adagot és közli Önnel, hogy hány tablettát kell bevennie naponta.
- A rendszeresen vérátömlesztést kapó betegeknél a kezelés megkezdésekor a Deferasirox Pharmascience filmtabletta szokásos adagja 14 mg testtömegkilogrammonként. Az Ön egyedi kezelési igényeitől függően kezelőorvosa ennél magasabb vagy alacsonyabb kezdőadagot is javasolhat.
- A rendszeresen vérátömlesztést nem kapó betegeknél a kezelés megkezdésekor a Deferasirox Pharmascience filmtabletta szokásos napi adagja 7 mg testtömegkilogrammonként.
- Attól függően, hogy az Ön szervezete miként reagál a kezelésre, kezelőorvosa a későbbiekben növelheti vagy csökkentheti a Deferasirox Pharmascience adagját.
- A Deferasirox Pharmascience filmtabletta legmagasabb ajánlott napi adagja:
-- a rendszeresen vérátömlesztést kapó betegeknél 28 mg testtömegkilogrammonként,
-- a rendszeresen vérátömlesztést nem kapó felnőtt betegeknél 14 mg testtömegkilogrammonként,
-- a rendszeresen vérátömlesztést nem kapó gyermekeknél és serdülőknél 7 mg testtömegkilogrammonként.

A deferazirox diszpergálódó tabletta formájában is létezik. Ha Önt diszpergálódó tablettáról filmtablettára állítják át, módosítani kell Önnél az adagot. A Deferasirox Pharmascience diszpergálódó tabletta formában nem kapható. Ehhez a gyógyszerformához más deferaziroxot tartalmazó gyógyszereket kell használni.

Mikor kell bevenni a Deferasirox Pharmascience-t?
- A Deferasirox Pharmascience-t egy kevés vízzel vegye be, naponta egyszer, minden nap körülbelül azonos időpontban.
- A Deferasirox Pharmascience filmtablettát vagy éhgyomorra vagy egy könnyű étkezés közben vegye be.
Ha a Deferasirox Pharmascience-t minden nap azonos időpontban veszi be, ez abban is segíthet, hogy eszébe jusson, hogy mikor kell bevennie a gyógyszert.

Azok a betegek, akik nem képesek egészben lenyelni a Deferasirox Pharmascience filmtablettát, a filmtablettákat összetörhetik és bevehetik úgy, hogy a teljes adagot puha ételre, pl. joghurtra vagy almaszószra (almapürére) szórják. Az ételt azonnal és teljes mennyiségben el kell fogyasztani, és nem szabad későbbi felhasználás céljából tárolni.

Mennyi ideig kell szedni a Deferasirox Pharmascience-t?
Folyamatosan, minden nap szedje a Deferasirox Pharmascience-t - mindaddig, amíg kezelőorvosa azt mondja Önnek. Ez egy hosszú távú gyógykezelés, amely hónapokig vagy évekig is eltarthat. Kezelőorvosa rendszeresen ellenőrizni fogja az Ön állapotát és felméri, hogy a kezelés eléri-e a kívánt hatást (lásd még a 2. pontot: "A Deferasirox Pharmascience-kezelés nyomon követése").

Ha a Deferasirox Pharmascience-kezelés időtartamára vonatkozó kérdései vannak, forduljon kezelőorvosához.

Ha az előírtnál több Deferasirox Pharmascience-t vett be
Ha túl sok Deferasirox Pharmascience-t vett be, vagy ha valaki más veszi be véletlenül az Önnek felírt tablettákat, haladéktalanul forduljon tanácsért kezelőorvosához vagy egy kórházhoz. Mutassa meg az orvosnak a gyógyszer dobozát. Előfordulhat, hogy sürgős orvosi ellátásra szorul. Olyan mellékhatásokat észlelhet, mint például a hasi fájdalom, a hasmenés, hányinger és hányás, valamint a vese- vagy májproblémák, amelyek súlyosak is lehetnek.

Ha elfelejtette bevenni a Deferasirox Pharmascience-t
Ha elfelejt bevenni egy adagot, még aznap vegye be, amint eszébe jut. A következő adagot az eredeti rend szerint vegye be. Ne vegyen be kétszeres adagot a rákövetkező napon a kihagyott tabletta pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Deferasirox Pharmascience szedését
Csak akkor hagyja abba a Deferasirox Pharmascience szedését, ha kezelőorvosa ezt tanácsolja Önnek. Ha abbahagyja a gyógyszer szedését, a felesleges vas nem távozik a szervezetéből (lásd még a "Mennyi ideig kell szedni a Deferasirox Pharmascience-t?" című bekezdést fentebb).


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A legtöbb mellékhatás enyhe vagy közepesen súlyos, és általában néhány nappal vagy héttel a kezelés megkezdése után megszűnik.

Egyes mellékhatások súlyosak lehetnek és azonnali orvosi ellátást igényelhetnek.
Ezek a mellékhatások nem gyakoriak (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek) vagy ritkák (1000 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek).
● Ha súlyos bőrkiütés vagy légzési nehézség és szédülés, illetve elsősorban az arcot és torkot érintő duzzanat jelentkezik (súlyos allergiás reakció jelei),
● ha az alábbi tünetek bármelyikének kombinációját észleli: bőrkiütés, bőrpír, az ajkak, a szem vagy a szájüreg felhólyagosodása, a bőr hámlása, magas láz, influenzaszerű tünetek, megnagyobbodott nyirokcsomók (súlyos bőrreakciók jelei),
● ha azt észleli, hogy jelentős mértékben csökken a vizeletürítése (a vesék rendellenességére utaló jel),
● ha egyidejűleg álmosságot, a has felső részének jobb oldalán észlelt fájdalmat, bőre vagy szemei besárgulását vagy nagymértékű sárgaságot, valamint sötét színű vizeletet észlel (májbetegség jelei),
● ha nehezére esik a gondolkodás, az információk felidézése, illetve a problémák megoldása, vagy kevésbé ébernek, illetve tudatosnak érzi magát, esetleg álmos és alacsony az energiaszintje (ezek a jelek a vér magas ammóniaszintjére utalnak, ami máj- vagy veseproblémák miatt alakulhat ki, és az agyi funkció megváltozásához vezet),
● ha vért hány és/vagy fekete a széklete,
● ha gyakran fáj a hasa, különösen evés vagy a Deferasirox Pharmascience bevétele után,
● ha gyakran ég a gyomra,
● ha részleges látásvesztést észlel,
● ha erős fájdalmat észlel a has felső részén (hasnyálmirigy-gyulladás),
hagyja abba a gyógyszer szedését, és haladéktalanul értesítse kezelőorvosát.

Egyes mellékhatások súlyossá válhatnak.
Ezek a mellékhatások nem gyakoriak (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)
● Ha a látása homályossá válik,
● ha csökken a hallása,
a lehető leghamarabb értesítse a kezelőorvosát.

Egyéb mellékhatások.
Nagyon gyakori (10 betegből több mint 1 beteget érinthet)
- A vese működését ellenőrző laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek eltérései.

Gyakori (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet)
● Emésztőrendszeri zavarok, például hányinger, hányás, hasmenés, hasfájás, haspuffadás, székrekedés, emésztési zavarok,
● bőrkiütés,
● fejfájás,
● a máj működését ellenőrző laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek eltérései,
● viszketés,
● kóros vizeletvizsgálati eredmény (fehérje a vizeletben).
Ha ezek bármelyike súlyos formában jelentkezik Önnél, értesítse kezelőorvosát.

Nem gyakori (100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet).
● Szédülés,
● láz,
● torokfájás
● a kezek vagy a lábak duzzadása,
● a bőr színének megváltozása,
● szorongás,
● alvászavar,
● fáradtság.
Ha ezek bármelyike súlyos formában jelentkezik Önnél, értesítse kezelőorvosát.

Nem ismert gyakoriságú (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg).
● A véralvadásban részt vevő sejtek számának csökkenése (trombocitopénia), a vörösvértestek számának csökkenése (súlyosbodó anémia), a fehérvérsejtek számának csökkenése (neutropénia) vagy az összes vérsejttípus számának a csökkenése (páncitopénia),
● hajhullás,
● vesekőképződés,
● csökkent vizeletmennyiség,
● a gyomor- vagy bélfal átfúródása, amely fájdalmas lehet, és hányingert okozhat,
● erős fájdalom a has felső részén (hasnyálmirigy-gyulladás),
● kóros savszint a vérben.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Deferasirox Pharmascience-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A buborékcsomagoláson és a dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Ne vegyen be a gyógyszerből, ha a csomagolás sérült vagy annak jeleit észleli, hogy azt felnyitották.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Deferasirox Pharmascience?
A készítmény hatóanyaga a deferazirox
A Deferasirox Pharmascience 90 mg filmtabletta 90 mg deferaziroxot tartalmaz filmtablettánként.
A Deferasirox Pharmascience 180 mg filmtabletta 180 mg deferaziroxot tartalmaz filmtablettánként.
A Deferasirox Pharmascience 360 mg filmtabletta 360 mg deferaziroxot tartalmaz filmtablettánként.

Egyéb összetevők:
- Tablettamag: kroszpovidon (A típusú) (E1202), povidon K30 (E1201), mikrokristályos cellulóz (101-es típusú) (E460), mikrokristályos cellulóz (102-es típusú), magnézium-sztearát (E470b), poloxamer 188, vízmentes kolloid szilícium (E551),
- Bevonat: hipromellóz 2910 (3 mPa·s) (E464), titán-dioxid (E171), makrogol 4000 (E1521), talkum (E553b), indigókármin alumíniumlakk (E132)

Milyen a Deferasirox Pharmascience külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Deferasirox Pharmascience 90 mg filmtabletta
Világoskék, megközelítőleg ovális, mindkét oldalán domború, metszett élű, egyik oldalán "90" mélynyomású jelöléssel ellátott, másik oldalán sima filmtabletta. A tabletta mérete megközelítőleg: 10,3 mm × 4,1 mm.

Deferasirox Pharmascience 180 mg filmtabletta
Középkék, megközelítőleg ovális, mindkét oldalán domború, metszett élű, egyik oldalán "180" mélynyomású jelöléssel ellátott, másik oldalán sima filmtabletta. A tabletta mérete megközelítőleg: 13,4 mm × 5,4 mm.

Deferasirox Pharmascience 360 mg filmtabletta
Sötétkék, megközelítőleg ovális, mindkét oldalán domború, metszett élű, egyik oldalán "360" mélynyomású jelöléssel ellátott, másik oldalán sima filmtabletta. A tabletta mérete megközelítőleg: 16,6 mm × 6,6 mm.

Filmtabletták Al//átlátszó PVC/PE/PVDC buborékcsomagolásban és dobozban. Kiszerelések:
- 30 db vagy 90 db filmtablettát tartalmazó buborékcsomagolás vagy 300 db (10 × 30 db) filmtablettát tartalmazó gyűjtőcsomagolás.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2021. 09. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!