A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

ECHINACEAE ANGUSTIFOLIAE RADIX FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

ECHINACEAE ANGUSTIFOLIAE RADIX FONO VIII. 50 g

50 g

VN

FoNo VIII.

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Meghűlés kiegészítő kezelésére.
Összetétel
Hatóanyagok 3 ml adagban
1 g Keskenylevelű kasvirág gyökér: immunerősítő, enyhe vírus ellenes hatású, gyulladáscsökkentő.
Egyéb összetevők: -.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
1,0 g (kb. 3 ml) aprított keskenylevelű kasvirág gyökeret 1,5 dl forrásban lévő vízzel leöntünk, gyakori kevergetés közben 15 percig állni hagyjuk. Leszűrés után fogyasztható. Naponta legfeljebb három alkalommal készítjük és alkalmazzuk. A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Keskenylevelű kasvirággal, illetve az Asteraceae (Compositae) családba tartozó növényekkel szembeni ismert túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Adatok hiányában 12 éves kor alatti gyermekeknek, valamint terhes és szoptató nőknek nem ajánlott. A terápiát a nátha első jeleinek jelentkezésekor el kell kezdeni. Amennyiben a tünetek 10 napnál hosszabb időn át fennállnak, vagy a kezelés ideje alatt súlyosbodnak, különösen, ha magas láz lép fel, orvoshoz kell fordulni. A készítmény alkalmazása tuberkulózisban, a fehérvérsejt-rendszer megbetegedéseiben, kötőszöveti betegségekben, sclerosis multiplexben, AIDS, HIV fertőzés és más immunbetegségben szenvedő betegek számára nem ajánlott. Veleszületett allergiás túlérzékenységben (atopia) szenvedő betegek beszéljenek orvosukkal a keskenylevelű kasvirág gyökér alkalmazása előtt, mert fennáll súlyos túlérzékenységi reakciók kialakulásának veszélye.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A bőr allergiás eredetű reakciói, nem ismert gyakorisággal.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.