A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

ELIXIRIUM THYMI COMPOSITUM FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

ELIXIRIUM THYMI COMPOSITUM FONO VIII. 150 g

150 g

VN

1 720 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
A légutak gyulladásos folyamatai. Produktív köhögés.
Összetétel
Hatóanyagok 1 ml készítményben
0,35 g Kakukkfű-tinktúra: köptető.
Egyéb összetevők: fűszeres tinktúra (mely tartalmaz kassziai fahéjat, narancshéjat, kardamomumtermést, szegfűszeget), szirupkészítéshez való narancs-tinktúra, szorbinsav, szacharóz, tisztított víz, metil-parahidroxibenzoát, 96%-os etanol.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Szokásos adagolása felnőtteknek naponta 3-szor 10 ml-t bevenni. Gyermekeknek az orvos utasítása szerint. Felbontástól számítva 14 napig használható.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A készítmény összetevőivel és az árvacsalánfélék (Lamiaceae) családjába tartozó növényekkel szemben fennálló túlérzékenység, 6 év alatti életkor. Alkalmazása tilos vékony- és vastagbélgyulladás, asthma, vagy szívelégtelenség fennállása esetén.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény 1 adagja (10 ml) kb. 4,6 g szacharózt tartalmaz. Ritkán előforduló, örökletes fruktóz intoleranciában, glükóz-galaktóz felszívódási zavarban, vagy szacharáz-izomaltáz hiányban a készítmény nem szedhető. A készítmény 1 adagja (10 ml) 1,2 g alkoholt tartalmaz. Magas rizikó faktorú betegek esetén (pl. máj betegség vagy epilepszia) a készítmény szedése nem javasolt. Orvosi konzultáció szükséges abban az esetben, ha az alkalmazás ideje alatt a tünetek továbbra is fennmaradnak, esetleg rosszabbodnak. Adatok hiányában a terhesség, szoptatás időszakában alkalmazása nem javasolt.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Előfordulhatnak túlérzékenységi reakciók, pl. nehézlégzés, bőrkiütés, csalánkiütés, arc- száj- és torok ödéma (Quincke-ödéma), anafilaxiás sokk, gyomor-bélrendszeri tünetek (pl. görcsök, hányinger, hányás).
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.