A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

EMULSIO OLEI JECORIS COMPOSITA FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

EMULSIO OLEI JECORIS COMPOSITA FONO VIII. 200 g

200 g

VN

2 376 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Angolkór, szaruhártya lágyulás, csontlágyulás, lábadozás időszaka esetén.
Összetétel
Hatóanyagok 1 g készítményben
0,45 g Csukamájolaj: D- és A-vitaminban, valamint esszenciális zsírsavakban gazdag, a tőkehal májából előállított olaj.
5 mg Aszkorbinsav: C-vitamin. A szervezet ellenállóképességét növeli, a sebgyógyulást elősegíti, a kapilláris erek áteresztő képességét szabályozza.
0,05 g Trikálcium-foszfát: foszfát- és kalciumpótlás.
Egyéb összetevők: szappangyökér-tinktúra, vanillin, metil-paraxidroxibenzoát, 96%-os etanol, citromolaj, hidroxietilcellulóz, szacharin-nátrium, citromsav, tisztított víz.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
1 ml készítmény kb. 270-1125 NE A vitamint, 27-113 NE D3 vitamint, 5 mg C vitamint és 50 mg kalcium-foszfátot (18-20 mg kalcium) tartalmaz. Alkalmazási mód: naponta 10 ml-t kevés vízzel elkeverve étkezés közben bevenni. Használat előtt felrázandó. Hűtőszekrényben tartandó. Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A készítmény összetevőivel szembeni ismert túlérzékenység, a vér magas kálcium tartalma, kálcium- tartalmú vesekő, veseelégtelenség, A és D vitaminok túlzott bevitele következtében kialakuló kóros állapot, terhesség, szoptatás időszaka.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Ne alkalmazzuk együtt más A és D vitamint tartalmazó készítményekkel. Vitamin-pótlásra 2 héttől 2 hónapig terjedő ideig alkalmazható. 6 év alatti életkorban alkalmazása nem javasolt.
Kölcsönhatás
Tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, ha az alábbiakban említett gyógyszerek közül bármelyiket is alkalmazza.
Magnézium-tartalmú gyógyszerek egyidejű szedése nem ajánlott, mert fennáll a vérben a magas magnézium-szint kialakulásának veszélye. Nagy dózisban adott kalcium tartalmú készítményekkel vagy tiazid típusú vizelethajtókkal való együtt adása a vérben magas kálcium-szint kialakulásának veszélye miatt nem ajánlott. Magas dózisban adott foszfor tartalmú készítményekkel együtt adva nőhet a magas foszfor szint kialakulásának veszélye.


Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Túlérzékenységi reakciók előfordulhatnak.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.