A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

ESOMEPRAZOL SANDOZ 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

esomeprazole

esomeprazole 20 mg filmtabletta / gyomornedv-ellenálló tabletta / gyomornedv-ellenálló kemény kapszula, esomeprazol 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta (Orvosi rendelvény nélkül is kiadható gyógyszerek)

  • A - TÁPCSATORNA ÉS ANYAGCSERE
  • A02 - SAVTERMELÉS ZAVARÁVAL JÁRÓ BETEGSÉGEK GYÓGYSZEREI
  • A02B - PEPTIKUS FEKÉLY ÉS GASTRO-OESOPHAGEALIS REFLUX BETEGSÉG (GERD) GYÓGYSZEREI
  • A02BC - Protonpumpa inhibitorok
  • A02BC05 - Esomeprazole
hirdetés

ESOMEPRAZOL SANDOZ 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta 28x (Aclar//Alu buborékfólia)

28x (Aclar//Alu buborékfólia)

V

OGYI-T-20829/08

ESOMEPRAZOL SANDOZ 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta 28x (Alu//Alu buborékfólia)

28x (Alu//Alu buborékfólia)

V

1 197 Ft

OGYI-T-20829/07

TB támogatás

ESOMEPRAZOL SANDOZ 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta 28x (HDPE tartály)

28x (HDPE tartály)

V

OGYI-T-20829/09

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta hatóanyaga az ezomeprazol, ami az ún. protonpumpa-gátlók csoportjába tartozó gyógyszer. A gyomorban termelődő gyomorsav mennyiségét csökkenti.
Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát az alábbi betegségek kezelésére alkalmazzák:
Felnőttek és 12 év feletti serdülők
- Gyomor-nyelőcső reflux betegség (GORD). Ez a gyomorsav nyelőcsőbe (a szájüreget a gyomorral összekötő cső) történő feljutása miatt alakul ki, fájdalmat, gyulladást és égő érzést okozva.
- Helicobacter pylori baktérium-fertőzéssel társult gyomorfekély vagy a bél felső szakaszának fekélye (nyombélfekély). Ha Önnél ez áll fenn, kezelőorvosa antibiotikumokat is rendelhet a fertőzés kezelésére illetve a fekély gyógyítására.
-
- Felnőttek
- Az ún. nemszteroid gyulladáscsökkentő szerek által okozott gyomorfekélyek kezelésére. Az Esomeprazol Sandoz szintén alkalmazható az ún. nemszteroid gyulladáscsökkentő szerek által okozott gyomorfekélyek kezelésére, illetve gyomor- és nyombélfekélyek kialakulásának megelőzésére, ha Ön nemszteroid gyulladáscsökkentő szereket szed.
- Vérző fekély tartós kezelésére, a vérzés kiújulásának megelőzésére alkalmazott, bevezető intravénás terápiát követően.
- Hiperszekréciós állapotok, pl. hasnyálmirigy daganat, mely a gyomorban savtúltengést okoz (Zollinger-Ellison szindróma).

2. Tudnivalók az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta szedése előtt

Ne szedje az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát,
- Ha allergiás az ezomeprazol hatóanyagra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- Ha allergiás az ehhez hasonló gyógyszerekre, amelyek hatóanyagának a neve "-prazol"-ra végződik (például pantoprazol, lanzoprazol, rabeprazol, omeprazol).
- Ha olyan, a HIV fertőzés kezelésére szolgáló gyógyszert szed, amely a nelfenavir hatóanyagot tartalmazza.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával, ha:
- súlyos májbetegségben szenved.
- súlyos vesebetegségben szenved.
Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta elfedheti más betegségek tüneteit. Ezért amennyiben az alábbi tünetek bármelyike előfordult Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta szedése előtt vagy a készítmény szedése alatt, azonnal forduljon orvosához:
- Minden ok nélküli jelentős testsúlyvesztése és nyelési nehézsége van.
- Gyomorfájdalma vagy emésztési zavara van.
- Ételt vagy vért hány.
- Széklete fekete (vérrel festett).
Ha az Esomeprazole Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát "szükség szerinti" alkalmazásra rendelték Önnek, értesítse orvosát, ha a tünetei továbbra is fennállnak, vagy megváltozik a jellegük.
Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát, mint protonpumpa gátló gyógyszert több, mint 1 éven át szedők körében megnövekedhet a csípő-, csukló-és gerintörés kockázata. Tájékoztassaa kezelőorvosát, ha oszteoporózisa van vagy kortikoszteroid gyógyszereket szed (melyek megnövelhetik az oszteoporózis kockázatát).
Gyermekek és serdülők
Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta a 12 éves kor alatti gyermekek részére az adatok hiánya miatt nem javasolt.
Egyéb gyógyszerek és az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett vagy szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta befolyásolhatja más gyógyszerek hatását és más gyógyszerek befolyásolhatják az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta hatását.
Ne szedje az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát ha nelfinavir tartalmú gyógyszert (HIV fertőzés kezelésére) szed.
A következő gyógyszerek befolyásolhatják az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta hatását, ill. az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta hatással lehet rájuk:
- Atazanavir - HIV fertőzés kezelésére használt gyógyszer.
- Ketokonazol, itrakonazol vagy vorikonazol- gombás fertőzések kezelésére használt gyógyszerek.
- Szükség esetén a tartósan kezeltek számára és a súlyosan csökkent májműködésű betegek esetében az orvos módosítja majd az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta adagját.
- Erlotinib - daganatos megbetegedés kezelésére használt gyógyszer
- Egy bizonyos enzim révén átalakuló gyógyszerek, mint a
- Diazepam - nyugtató és altató gyógyszer.
- Citalopram, imipramin, klomipramin - depresszió kezelésére használt gyógyszerek.
- Fenitoin - az epilepszia és bizonyos fájdalmas állapotok kezelésére használt gyógyszer.
- Szükség esetén az orvosnak csökkentenie kell e gyógyszerek adagját, különösen az esetenkénti szedés alatt. Ha Ön fenitoint szed, akkor az orvosa - különösen az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettával történő kezelés elkezdésekor és befejezésekor - ellenőrzi majd a fenitoin szintjét az Ön vérében.
- Warfarin, fenprokumon, acenokumarol - véralvadásgátlásra használt gyógyszerek.
- Az orvosa - különösen az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettával történő kezelés elkezdésekor és befejezésekor - ellenőrzi majd a véralvadási értékeit.
- Cilostazol - időszakos sántítás (a láb elégtelen vérellátása okozta fájdalom hatására kialakuló) kezelésére használt gyógyszer.
- Ciszaprid - gyomor- és bélproblémák kezelésére használt gyógyszer.
- Metotrexát - kemoterápiás gyógyszer, melyet nagy adagban alkalmaznak daganatos megbetegedés során. Ha Ön nagy adagban alkalmaz metotrexátot, a kezelőorvosa leállíthatja az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettával folytatott kezelést.
- Rifampicin - tuberkulózis kezelésére használt antibiotikum.
- Közönséges orbáncfű - depresszió kezelésére használt gyógynövény.
- Digoxin - különböző szívbetegségek kezelésére használt gyógyszer.
- Klopidrogél - vérrögképződéssel járó események megelőzésére használt gyógyszer (pl.: szívroham vagy sztrók)
- Takrolimusz - a szervátültetést követő kilökődés megelőzésére használt gyógyszer.
Ha a kezelőorvosa Önnek amoxicillin és klaritromicin tartalmú antibiotikumot írt fel az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettával együtt a Helicobacter pylori fertőzés okozta fekély kezelésére, nagyon fontos, hogy tájékoztassa kezelőorvosát az egyéb gyógyszereiről, amelyeket szed.
Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
- Terhesség
- Kezelőorvosa fogja eldönteni, hogy ez idő alatt szedheti-e az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát.
- Szoptatás
Nem ismert, hogy az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta átjut-e az anyatejbe. Ezért ne szedje az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát, ha Ön szoptat.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta várhatóan nem befolyásolja hátrányosan a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta glükózt és szacharózt tartalmaz.
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
3. Hogyan kell szedni az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta 12 év alatti gyermekeknek nem javasolt.
- Ha tartósan szedi ezt a gyógyszert, orvosa bizonyos ellenőrző vizsgálatokat tarthat szükségesnek (különösen egy évnél hosszabb szedés esetén).
- Amennyiben orvosa azt javasolja, hogy akkor szedje a gyógyszert, amikor szükségesnek érzi, tájékoztassa orvosát, ha a tünetei megváltoznak.
A gyógyszer szedése
- A tabletták a nap bármely szakában bevehetők.
- A tablettákat étkezéssel egyidejűleg vagy éhgyomorra is be lehet venni.
- A tablettákat vízzel, egészben vegye be. Ne rágja szét és ne törje össze, mivel a tabletták bevonattal ellátott pelleteket tartalmaznak, amely megakadályozza, hogy a gyomor savtartalma elbontsa a gyógyszert. Ezért fontos, hogy a pelletek ne sérüljenek.
- Mit tegyen, ha nyelési nehézségei vannak
- Ha nehézségei vannak a tabletta lenyelésével:
- Tegye a tablettát egy pohár szénsavmentes vízbe. Más folyadékot ne alkalmazzon!
- Keverje a tablettát, amíg szét nem esik (ez nem lesz tiszta oldat). Majd azonnal, de legfeljebb 15 percen belül igya meg. Fogyasztás előtt mindig fel kell keverni fel az oldatot!
- Hogy biztosan bevegye az összes orvosságot, öblítse át alaposan a poharat fél pohár vízzel és ezt is igya meg. A szilárd részecskék tartalmazzák az orvosságot. A részecskéket nem szabad szétrágni vagy összetörni.
- Ha semmiképpen nem tudja lenyelni a tablettát, keverje össze egy kevés vízzel és töltse fecskendőbe. Így közvetlenül a gyomorba lehet juttatni (gyomorszondán keresztül).
- Adagolás
- Az adagolást és a kezelés időtartamát az Ön általános állapota, életkora és májműködése alapján orvosa fogja meghatározni.
- A szokásos adagolást az alábbiak foglalják össze:
- Gyomor-nyelőcső reflux betegség (GORD) okozta gyomorégés kezelésére:
- Felnőttek és 12 éves vagy idősebb gyermekek:
- Ha orvosa úgy ítéli meg, hogy a nyelőcsöve enyhén károsodott, a szokásos adag 40 mg Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta, naponta egyszer, 4 héten át. Amennyiben a nyelőcsöve nem gyógyult meg teljesen, orvosa a gyógyszer szedésének folytatását javasolhatja azonos adagban, további 4 hétig.
- A nyelőcső gyógyulása után a szokásos adag 20 mg Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta, naponta egyszer.
- Amennyiben a nyelőcsöve még nem károsodott, a szokásos adag 20 mg Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta, naponta egyszer. Ha állapota stabilizálódott, orvosa javasolhatja, hogy csak szükség esetén vegyen be gyógyszert, maximum napi egy 20 mg-os Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát.
- Ha súlyos májkárosodásban szenved, orvosa kisebb adagot írhat elő.
- Helicobacter pylori baktérium-fertőzéssel társult fekélybetegségek kezelése és kiújulásuk megakadályozására:
- Felnőttek és 12 éves vagy idősebb serdülők: A szokásos adag 20 mg Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta, naponta kétszer, 1 héten át.
- Orvosa ezzel egy időben el fogja rendelni az antibiotikum készítmények, például az amoxicillin és a klaritromicin szedését is.
- Az ún. nemszteroid gyulladáscsökkentő szerek által okozott gyomorfekélyek kezelésére:
- Felnőttek 18 éves kor felett: A szokásos adag 20 mg Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta, naponta egyszer, 4-8 héten át.
- Az ún. nemszteroid gyulladáscsökkentő szerek által okozott gyomor- és nyombélfekélyek megelőzésére:
- Felnőttek 18 éves kor felett: A szokásos adag 20 mg Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta, naponta egyszer.
- Hasnyálmirigy daganat okozta gyomorsav túltengés kezelésére (Zollinger-Ellison szindróma):
- Felnőttek 18 éves kor felett: A szokásos adag 40 mg Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta, naponta kétszer.
- Orvosa az adagolást egyénileg fogja beállítani és meg fogja határozni, hogy mennyi ideig kell szednie a gyógyszert. A maximális adag 80 mg, naponta kétszer.
- Vérző fekély tartós kezelésére, a vérzés kiújulásának megelőzésére alkalmazott, bevezető intravénás terápiát követően:
- Az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta szokásos adagja naponta egyszer 40 mg, 4 héten keresztül.
- Ha az előírtnál több Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát vett be
- Ha az előírtnál több Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát vett be azonnal értesítse kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!
- Ha elfelejtette bevenni az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát
- Ha elfelejtett bevenni egy adagot, vegye be, amint eszébe jut. Ha azonban már nagyon közel van a következő adag bevételének ideje, ne vegye be a kihagyott adagot.
- Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
- Ha idő előtt abbahagyja az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta szedését
- Addig folytassa az előírt adag szedését, ameddig az orvosa rendelte. Ha orvosi tanács nélkül félbeszakítja, illetve leállítja a kezelést, akkor azzal lecsökkentheti a terápia eredményét.
- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét!
- 4. Lehetséges mellékhatások

- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
- Amennyiben az alábbi súlyos mellékhatásokat észleli, hagyja abba az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta szedését és azonnal lépjen kapcsolatba egy orvossal:
- Hirtelen jelentkező nehézlégzés, az ajkak, a nyelv, a torok vagy a test egyéb részein kialakuló duzzanat, bőrkiütés, ájulás, nyelési nehézség (súlyos allergiás reakció).
- Hólyagos, hámló bőrpír. Az ajkak, a szem, a száj, az orr, és a nemi szervek súlyos felhólyagosodása, vérzése is előfordulhat. Ezek a "Steven-Johnson szindróma", vagy a "toxikus epidermális nekrolízis" tünetei lehetnek.
- A bőr sárga elszíneződése, a sötét színű vizelet és a fáradtság a májműködési zavar tünetei lehetnek.
Ezek a mellékhatások ritkán jelentkeznek, 1 000 beteg közül kevesebb mint 1 beteget érintenek.
Egyéb mellékhatások a következők:

Gyakori mellékhatások
(100-ból 1-10 beteget érint):
- Fejfájás,
- Hasi fájdalom,
- Székrekedés,
- Hasmenés,
- Puffadtság,
- Émelygés, ill. hányás.
Nem gyakori mellékhatások (1000-ből 1-10 beteget érint):
- Kéz- vagy lábvizenyő,
- Álmatlanság,
- Szédülés,
- Zsibbadás, bizsergés érzése,
- Fáradtság,
- Szájszárazság,
- A májenzimek szintjének megemelkedése a vérben,
- Viszketés,
- Bőrkiütések,
- Csalánkiütés,
- Csípő-, csukló-és gerinctörés (ha az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát magas adagolásban és hosszú ideig alkalmazzák),
- Forgás érzése (vertigo).
Ritka mellékhatások (10 000-ből1-10 beteget érint):
- Bizonyos fehérvérsejtek számának csökkenése (leukopenia),
- A vérlemezkék számának csökkenése,
- A vér nátriumszintjének csökkenése,
- Izgatottság,
- Zavarodott állapot,
- Depresszió,
- Az ízek érzékelésére való képtelenség,
- Homályos látás,
- A légutak görcsös összehúzódása,
- A száj nyálkahártyájának gyulladása,
- Emésztőrendszeri gombás fertőzések,
- Hajhullás,
- Fokozott érzékenység a fény iránt,
- Ízületi és izomfájdalom,
- Rossz közérzet,
- Fokozott verejtékezés.
Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint):
- A granulocita nevű fehérvérsejtek számának súlyos csökkenése,
- A fehérvérsejtek, vörösvértestek és vérlemezkék számának egyaránt bekövetkező csökkenése,
- Agresszió,
- Hallucinációk,
- Májelégtelenség,
- A máj betegsége által okozott agyi ártalom (enkefalopátia),
- Izomgyengeség,
- Vesegyulladás,
- Férfiak mellmegnagyobbodása.
Nem ismert (a mellékhatás gyakorisága a rendelkezésre álló adatok alapján nem becsülhető meg):
Ha Ön 3 hónapnál hosszabb ideig Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát szed, lehetséges, hogy a vérében a magnéziumszint csökken. Az alacsonyabb magnéziumszintre utaló tünetek lehetnek a következők: fáradtság, akaratlan izom-összehúzódások, zavartság, szédülés, görcsök, szédülés, szapora szívverés. Ha észleli ezeket a tüneteket, azonnal forduljon kezelőorvosához. Az alacsony magnéziumszint a vér kálium-és kálciumszintjének csökkenéséhez is vezethet. Kezelőorvosa rendszeres vérvizsgálatokat rendelhet el, hogy a vér magnéziumszintjét ellenőrizzék.
Gyulladás a bélben, ami hasmenéshez vezet (mikroszkópos kolitisz).
Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell az Esomperazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tablettát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson, illetve a tartályon feltüntetett lejárati idő (Felh.) után ne szedjeezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Alumínium/alumínium buborékcsomagolás
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Aclar/alumínium buborékcsomagolás:
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
HDPE tartály:
Tárolási körülmények felbontás előtt:
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Tárolási körülmények felbontás után:
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Eltarthatóság felbontás után: 6 hónap.
A tartályt tartsa jól lezárva a nedvességtől való védelem érdekében.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Esomeprazol Sandoz gyomornedv-ellenálló tabletta?
- A készítmény hatóanyaga az ezomeprazol.
- 20 mg ezomeprazolt tartalmaz (magnézium-dihidrát formájában) gyomornedv-ellenálló tablettánként.
- Egyéb összetevők
- Tablettamag:
- Szacharóz, kukoricakeményítő, glükóz szirup, hidroxipropil-cellulóz, povidon, talkum, titán-dioxid (E171), metakrilsav-etilakrilát kopolimer (1:1), glicerin-monosztearát, propilénglikol, sztearinsav, poliszorbát 80, szimetikon, mikrokristályos cellulóz, makrogol 6000, kroszpovidon, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.
- Tablettabevonat:
Hipromellóz, makrogol 6000, titán-dioxid, talkum, vörös és sárga vas-oxid.
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Az Esomeprazol Sandoz 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta halvány rózsaszín, ovális filmtabletta.
Az Esomeprazol Sandoz 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta 7, 14, 15, 28, 30, 56, 60, 90, 98, 100x1 és 100 gyomornedv-ellenálló tablettát tartalmazó buborékcsomagolásban és 7, 14, 15, 28, 30, 56, 60, 90, 98, 100 és 250 gyomornedv-ellenálló tablettát tartalmazó tartályban kapható.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A szöveg publikálásának dátuma az ema.europa.eu weboldalon: 2014. 02. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!