A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

EVEROLIMUS VIPHARM 5 mg tabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

everolimus

everolimus 5 mg tabletta

  • L-DAGANATELLENES ÉS IMMUNMODULANS SZEREK
  • L01-DAGANATELLENES SZEREK
  • L01E-PROTEIN KINÁZ GÁTLÓK
  • L01EG-mTOR (mammalian target of rapamycin)-kináz gátlók
  • L01EG02-Everolimus
hirdetés

EVEROLIMUS VIPHARM 5 mg tabletta 30x

30x

V

169 801 Ft

OGYI-T-23574/04

TB támogatás

EÜ kiemelt

100%37bSzI

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

EÜ kiemelt

100%8i4Sz

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer az Everolimus Vipharm és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Everolimus Vipharm egy daganatellenes gyógyszer, melynek hatóanyaga az everolimusz. Az everolimusz csökkenti a daganat vérellátását, és lassítja a daganatsejtek növekedését és terjedését.

Az Everolimus Vipharm-ot az alábbiak kezelésére alkalmazzák felnőtt betegeknél:
- hormonreceptor-pozitív, előrehaladott emlőrák, olyan, a változó koron (menopauza) túl lévő nőknél, akiknél más kezelések (az úgynevezett "nemszteroid aromatáz-inhibitorok") a továbbiakban már nem képesek megfékezni a betegséget. Egy exemesztánnak nevezett, szteroid aromatáz-inhibitorral adják együtt, amit daganatellenes hormonkezelésként alkalmaznak.
- a gyomorból, bélből, tüdőből vagy hasnyálmirigyből eredő, előrehaladott, úgynevezett neuroendokrin daganatok. Akkor adják, ha a daganat nem operálható, és nem termel túlzott mennyiségben specifikus hormonokat vagy más, azokkal rokon, természetes anyagokat.
- előrehaladott veserák (előrehaladott vesesejtes karcinóma), amikor más kezelések (az úgynevezett "VEGF-célzott kezelés") nem segítettek megállítani a betegségét.


2. Tudnivalók az Everolimus Vipharm szedése előtt

Az Everolimus Vipharm-ot csak a daganatok kezelésében jártas orvos fogja felírni Önnek. Gondosan kövesse a kezelőorvosa minden utasítását. Ezek eltérhetnek az ebben a betegtájékoztatóban leírt általános információktól. Ha bármilyen kérdése van az Everolimus Vipharm-mal vagy azzal kapcsolatban, hogy azt miért rendelték Önnek, akkor forduljon kezelőorvosához.


Ne szedje az Everolimus Vipharm-ot
- ha allergiás az everolimuszra, a vele rokon hatóanyagokra, mint például a szirolimuszra vagy a temszirolimuszra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
Ha úgy gondolja, hogy lehet, hogy allergiás, kérjen tanácsot kezelőorvosától.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Everolimus Vipharm szedése előtt beszéljen kezelőorvosával:
- ha bármilyen májbetegsége van, vagy ha valaha bármilyen olyan betegsége volt, ami a máját érintette. Ebben az esetben lehet, hogy kezelőorvosának más adagban kell felírnia az Everolimus Vipharm-ot.
- ha cukorbeteg (magas a vércukorszintje). Az Everolimus Vipharm emelheti a vércukorszintet, és ronthatja a cukorbetegséget. Ez inzulinnal és/vagy szájon át szedett vércukorszint-csökkentőkkel végzett kezelést tehet szükségessé. Mondja el kezelőorvosának, ha erős szomjúságot vagy gyakoribb vizeletürítést tapasztal.
- ha az Everolimus Vipharm szedése alatt oltást kell kapnia.
- ha magas a koleszterinszintje. Az Everolimus Vipharm megemelheti a koleszterin és/vagy egyéb vérzsírok szintjét.
- ha nemrégiben nagyobb sebészeti beavatkozáson esett át vagy jelenleg is van sebészeti beavatkozást követően be nem gyógyult sebe. Az Everolimus Vipharm növelheti a sebgyógyulási zavarok kialakulásának kockázatát.
- ha fertőzése van. Az Everolimus Vipharm -kezelés elkezdése előtt szükség lehet a fertőzés kezelésére.
- ha korábban B-típusú májgyulladása volt (hepatitisz B), mert az az Everolimus Vipharm-kezelés alatt újra fellángolhat (lásd 4. pont, "Lehetséges mellékhatások").
- ha sugárkezelést kapott, vagy sugárkezelést terveznek Önnél.

Ezen kívül az Everolimus Vipharm:
- gyengítheti az immunrendszerét, ezért az Everolimus Vipharm szedése alatt fennáll a veszély, hogy valamilyen fertőzést kaphat. Ha láza van, vagy bármely más, fertőzésre utaló jelet tapasztal, keresse fel kezelőorvosát. Egyes fertőzések súlyosak, akár halált okozóak is lehetnek.
- befolyásolhatja a veseműködését, ezért orvosa rendzsresen ellenőrizni fogja az Ön veseműködését az Everolimus Vipharm-kezelés alatt.
- nehézlégzést, köhögést és lázat is okozhat.
- szájüregi fekélyeket és -sebeket okozhat. Kezelőorvosa szüneteltetheti vagy felfüggesztheti az Everolimus Vipharm-kezelést. Szüksége lehet szájvízzel, géllel vagy más készítménnyel való kezelésre. Egyes szájvizek és gélek ronthatnak a fekély állapotán, ezért kezelőorvosával történt előzetes megbeszélés nélkül ne próbáljon ki egyetlen készítményt sem. Elképzelhető, hogy kezelőorvosa a korábbival azonos vagy alacsonyabb dózissal újra kezdi az Everolimus Vipharm-kezelést.
- sugárkezelés miatti szövődményeket is előidézhet. Súlyos sugárzási reakciókat (például légszomjat, hányingert, hasmenést, bőrkiütéseket, valamint a száj, az íny és a torok fájdalmát), beleértve a halálos kimenetelűeket is, figyeltek meg egyes olyan betegeknél, akik sugárkezeléssel egyszerre alkalmaztak everolimuszt, illetve akik kevéssel a sugárkezelés után alkalmaztak everolimuszt. Emellett a korábbi sugárkezelés helyén kialakuló sugárreakciókról (amely a korábbi sugárkezelés helyén jelentkező bőrpírból vagy tüdőgyulladásból áll) is beszámoltak olyan betegeknél, akik korábban sugárkezelést kaptak
Szóljon kezelőorvosának, ha a közeljövőben sugárkezelésre van előjegyezve, illetve ha korábban sugárkezelést kapott.

Mondja el kezelőorvosának, ha a fenti tüneteket észleli.

A kezelés ideje alatt rendszeresen fognak vérvizsgálatot végezni Önnél. Ezzel ellenőrzik a vérképét (a fehérvérsejt-, vörösvértest- és vérlemezkeszámát), hogy lássák, van-e az Everolimus Vipharm-nak ezekre a sejtekre gyakorolt nemkívánatos hatása. A vérvizsgálatokkal a veseműködését (a kreatininszintet), a májműködését (a transzaminázok szintjét), a vércukorszintjét és a koleszterinszintjét is ellenőrizni fogják. Erre azért van szükség, mert az Everolimus Vipharm ezekre is hatással lehet.

Gyermekek és serdülők
Az Everolimus Vipharm nem alkalmazható gyermekeknél vagy serdülőknél (18 éves kor alatt).

Egyéb gyógyszerek és az Everolimus Vipharm
Az Everolimus Vipharm befolyásolhatja néhány más gyógyszer működését. Ha Ön az Everolimus Vipharm-mal egyidőben más gyógyszereket is szed, lehet, hogy kezelőorvosának meg kell változtatnia az Everolimus Vipharm vagy a többi gyógyszere adagját.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Az alábbiak növelhetik az Everolimus Vipharm mellett kialakuló mellékhatások kockázatát:
- ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol vagy flukonazol és egyéb gombaellenes szerek, amelyeket a gombák okozta fertőzések kezelésére alkalmaznak.
- klaritromicin, telitromicin vagy eritromicin, a baktériumok okozta fertőzések kezelésére alkalmazott antibiotikumok.
- ritonavir és más olyan gyógyszerek, amelyeket a HIV-fertőzés/az AIDS kezelésére alkalmaznak.
- verapamil vagy diltiazem, amit szívbetegségek vagy magas vérnyomás kezelésére szoktak alkalmazni.
- dronedaron, egy, az Ön szívritmusát szabályozó gyógyszer.
- ciklosporin, egy olyan gyógyszer, amely megakadályozza, hogy a szervezet kilökje az átültetett szervet.
- imatinib, amit a kóros sejtek növekedésének gátlására alkalmaznak.
- angiotenzin-konvertáló enzim (ACE)-gátlók (mint például a ramipril), melyeket a magasvérnyomás vagy más szív-érrendszeri problémák kezelésére alkalmaznak.
- nefazodon, melyet depresszió kezelésére alkalmaznak.
- kannabidiol (többek között görcsrohamok kezelésére használják).


Az alábbiak csökkenthetik az Everolimus Vipharm hatékonyságát:
- rifampicin, a tuberkulózis (TBC) kezelésére alkalmazzák.
- efavirenz vagy nevirapin, amit a HIV-fertőzés/az AIDS kezelésére alkalmaznak.
- közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum), egy gyógynövény-készítmény, amit a depresszió és más betegségek kezelésére alkalmaznak.
- dexametazon, egy kortikoszteroid, amelyet különböző betegségek széles körében, például a gyulladásos vagy az immunrendszeri betegségek kezelésére alkalmaznak.
- fenitoin, karbamazepin vagy fenobarbitál és egyéb epilepsziaellenes szerek, amelyeket a görcsrohamok megelőzésére alkalmaznak.

Ezeket a gyógyszereket az Everolimus Vipharm-kezelés ideje alatt kerülni kell. Ha ezek bármelyikét szedi, akkor kezelőorvosa egy másik gyógyszerre állíthatja át Önt vagy megváltoztathatja az Everolimus Vipharm adagját.

Az Everolimus Vipharm egyidejű bevétele étellel és itallal
Ne fogyasszon grépfrútot és grépfrútlevet, amíg Everolimus Vipharm-ot szed, mert az megemelheti az Everolimus Vipharm mennyiségét a vérben, akár káros szintig is.

Terhesség, szoptatás és termékenység

Terhesség
Az Everolimus Vipharm káros lehet a magzat számára és terhesség alatt nem javasolt. Mondja el kezelőorvosának, ha terhes, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet. Kezelőorvosa meg fogja beszélni Önnel, hogy szednie kell-e ezt a gyógyszert a terhesség alatt.

A fogamzóképes nőknek a kezelés ideje alatt és a kezelés befejezése után még legfeljebb 8 hétig nagyon hatékony fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk. Ha mindezek az intézkedések ellenére úgy gondolja, hogy lehet, hogy teherbe esett, akkor kérjen tanácsot kezelőorvosától, mielőtt tovább szedi az Everolimus Vipharm-ot.

Szoptatás
Az Everolimus Vipharm káros lehet a szoptatott csecsemő számára. A kezelés ideje alatt és az Everolimus Vipharm utolsó adagja után 2 hétig nem szoptathat! Tájékoztassa kezelőorvosát arról, ha szoptat.

Női termékenység
Néhány Everolimus Vipharm-al kezelt nőbetegnél a menstruációs periódusok hiányát (amenorrea) észlelték.
Az Everolimus Vipharm hatással lehet a női termékenységre. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha gyermeket szeretne.

Férfi termékenység
Az Everolimus Vipharm befolyásolhatja a férfiak megtermékenyítő képességét. Beszéljen kezelőorvosával, ha gyermeket szeretne.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ha nagyon fáradtnak érzi magát (a fáradtság nagyon gyakori mellékhatás), legyen nagyon óvatos, amikor gépjárművet vezet vagy gépet kezel.

Az Everolimus Vipharm laktózt tartalmaz
Az Everolimus Vipharm laktózt (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.


3. Hogyan kell szedni az Everolimus Vipharm-ot?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja 10 mg, amit naponta egyszer kell bevenni. Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogy hány Everolimus Vipharm tablettát vegyen be.

Ha Önnek májbetegsége van, kezelőorvosa alacsonyabb Everolimus Vipharm adaggal kezdheti a kezelést (napi 2,5, 5 vagy 7,5 mg).

Ha az Everolimus Vipharm szedése alatt bizonyos mellékhatásokat észlel (lásd 4. pont), kezelőorvosa csökkentheti a gyógyszere adagját, vagy egy rövid időre, de akár véglegesen is leállíthatja a kezelését.

Az Everolimus Vipharm-ot naponta egyszer vegye be, minden nap megközelítőleg ugyanabban az időben, következetesen mindig vagy éhgyomorra, vagy étellel együtt.

A tablettá(ka)t egészben, egy pohár vízzel kell lenyelnie. Ne rágja szét és ne törje össze a tablettákat.

Ha az előírtnál több Everolimus Vipharm-ot vett be
- Ha túl sok Everolimus Vipharm-ot vett be, vagy valaki más vette be véletlenül a tablettáit, azonnal forduljon orvoshoz vagy menjen kórházba. Sürgős kezelésre lehet szükség.
- Vigye magával a gyógyszer dobozát és ezt a betegtájékoztatót, így az orvos tudni fogja, hogy mit vett be.

Ha elfelejtette bevenni az Everolimus Vipharm-ot
Ha kihagyott egy adagot, akkor a szokásos időben vegye be a következő adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja az Everolimus Vipharm szedését
Ne hagyja abba az Everolimus Vipharm szedését, amíg kezelőorvosa azt nem mondta Önnek.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

HAGYJA ABBA az Everolimus Vipharm szedését, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha az allergiás reakció bármelyik alábbi jelét tapasztalja:
- légzési vagy nyelési nehézség
- az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata
- a bőr erős viszketése, vörös kiütéssel, kiemelkedő dudorokkal

Az Everolimus Vipharm súlyos mellékhatásai:

Nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 embert érinthet)
- Hőemelkedés, hidegrázás (fertőzés jelei)
- Láz, köhögés, légzési nehézség, sípoló légzés (a tüdő fertőzésének jelei, mely pneumonitisz néven is ismert)

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 embert érinthet)
- Erős szomjúságérzet, gyakori vizelés, megnövekedett étvágy súlyvesztéssel, fáradékonyság (cukorbetegség tünetei)
- Vérzés (hemorrágia), például a bélfalból
- A vizelet mennyiségének súlyos csökkenése (veseelégtelenség jele)

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 embert érinthet)
- Láz, bőrkiütés, ízületi fájdalom és gyulladás, fáradékonyság, étvágytalanság, hányinger, sárgaság (a bőr sárgás elszíneződése), a has jobb felső részének fájdalma, világos széklet, sötét vizelet (májgyulladás (a hepatitisz B) kiújulásának jelei lehetnek)
- Légszomj, fekvő helyzetben tapasztalt nehézlégzés, a lábfej vagy a lábszár duzzanata (szívelégtelenség jelei)
- Az egyik láb, általában a lábikra duzzanata és/vagy fájdalma, az érintett terület vörös és forró (vérrög okozta ér (véna) -elzáródás jelei)
- Hirtelen fellépő légszomj, mellkasi fájdalom vagy vér felköhögése (tüdőembólia lehetséges jelei, ez egy olyan állapot, amikor egy vagy több tüdőartéria elzáródik)
- A vizelet mennyiségének nagymértékű csökkenése, a láb duzzanata, zavartság érzése, hátfájás (hirtelen kialakuló veseelégtelenség jelei)
- Bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, légzési vagy nyelési nehézség, szédülés (súlyos allergiás, másnéven túlérzékenységi reakció jelei)

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 embert érinthet)
- Légszomj vagy gyors légzés (heveny légzési disztressz szindróma jelei)

Ha ezen mellékhatások bármelyikét tapasztalja, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, mert ez életveszélyes következményekkel járhat.

Az Everolimus Vipharm további mellékhatásai közé tartoznak:

Nagyon gyakori (10-ből több, mint 1 embert érinthet)
- Magas vércukorszint (hiperglikémia)
- Étvágytalanság
- Ízérzészavar
- Fejfájás
- Orrvérzés
- Köhögés
- Szájfekélyek
- Gyomorpanaszok, beleértve a hányingert és a hasmenést
- Bőrkiütés
- Viszketés
- Gyengeség- vagy fáradtságérzés,
- Fáradtság, légszomj, szédülés, sápadtság, az alacsony vörösvérsejtszám jelei (anémia)
- A kar, kéz, lábfej, boka vagy a test más részeinek duzzanata (ödéma jelei)
- Testtömeg-csökkenés
- Magas lipidszint (zsírszint) a vérben (hiperkoleszterinémia)

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 embert érinthet)
- Spontán jelentkező vérzés vagy véraláfutás (alacsony vérlemezkeszám (trombocitopénia) jelei)
- Légszomj (diszpnoé)
- Szomjúság, kevés vizelet, sötét vizelet, száraz kipirult bőr, érzékenység (kiszáradás tünetei)
- Alvászavar (inszomnia)
- Fejfájás, szédülés (magasvérnyomás (hipertónia) tünetei)
- A kar a láb egy részének vagy egészének duzzanata (beleértve az ujjakat, lábujjakat is) nehézségérzés, akadályoztatott mozgás, rossz közérzet (a limfödéma lehetséges tünetei)
- Fertőzés okozta láz, torokfájás, szájfekélyek (alacsony fehérvérsejtszám jelei a vérben, (leukopénia, limfopénia és/vagy neutropénia))
- Láz
- A száj-, gyomor-, bélnyálkahártya gyulladása
- Szájszárazság
- Gyomorégés
- Hányás
- Nyelési nehézség
- Hasi fájdalom
- Akne
- Bőrkiütés és fájdalom a tenyéren vagy fájdalmas sebek a lábon (kéz-láb szindróma)
- A bőr kipirosodása (eritéma)
- Ízületi fájdalom
- Szájüregi fájdalom
- Menstruációs zavarok, mint például a szabálytalan havivérzés
- Magas lipidszint (zsírszint) a vérben (hiperlipidémia, magas triglicerid-szint)
- Alacsony káliumszint a vérben (hipokalémia)
- Alacsony foszfátszint a vérben (hipofoszfatémia)
- Alacsony kalciumszint a vérben (hipokalcémia)
- Száraz bőr, bőrhámlás, bőrelváltozások
- Körömrendellenességek, töredezett körmök
- Enyhe fokú hajhullás
- Kóros májfunkciós értékek (magas alanin- és aszpartát-aminotranszferáz-szint)
- Kóros vesefunkciós értékek (magas kreatininszint)
- A szemhéj duzzanata
- Fehérje a vizeletben

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 embert érinthet)
- Gyengeség, spontán vérzés vagy véraláfutás és gyakori fertőzések olyan tünetekkel, mint a láz, hidegrázás, torokfájás vagy szájfekélyek (alacsony fehérvérsejt-szám jelei a vérben, páncitopénia)
- Az ízérzés elvesztése
- Vér felköhögése
- Menstruációs zavarok, mint például a havivérzés kimaradása (amenorrea)
- Gyakori nappali vizelés
- Mellkasi fájdalom
- Kóros sebgyógyulás
- Hőhullám
- A szem viszketéssel és kivörösödéssel járó váladékozása, rózsaszín vagy vörös szemek (konjunktivitisz)

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 embert érinthet)
- Fáradtság, légszomj, szédülés, sápadtság (alacsony vörösvértestszám jelei, lehet, hogy a tiszta vörösvértest-aplázia néven ismert vérszegénységnek tulajdonítható)
- Az arc, a szemkörnyék, az ajkak, a szájüreg és/vagy a torok, valamint a nyelv duzzanata és légzési vagy nyelési nehézség (angioödémaként is ismert), melyek allergiás reakció jelei lehetnek.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- A korábbi sugárkezelés helyén kialakuló reakció, például bőrpír vagy tüdőgyulladás (úgynevezett korábbi besugárzás okozta bőrreakció szindróma)
- Sugárkezelés mellékhatásának súlyosbodása

Ha ezen mellékhatások súlyossá válnak, értesítse kezelőorvosát és/vagy gyógyszerészét. A mellékhatások legtöbbje enyhe vagy közepesen súlyos, és általában a kezelés néhány napos leállítására elmúlik.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell az Everolimus Vipharm-ot tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

Ez a gyógyszer különleges tárolási hőmérsékletet nem igényel.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Everolimus Vipharm?
- A készítmény hatóanyaga az everolimusz. 2,5 mg, 5 mg, 10 mg everolimuszt tartalmaz tablettánként.
- Egyéb összetevők:
butilhidroxitoluol
hipromellóz 2910 típusú
laktóz
A típusú kroszpovidon
magnézium-sztearát

Milyen az Everolimus Vipharm külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Everolimus Vipharm 2,5 mg tabletta: fehér vagy csaknem fehér, ovális, lapos tabletta, az egyik oldalán "EVR", a másik oldalán "2,5" mélynyomású felirattal ellátva. Méretei: körülbelül 10 mm hosszú és 4 mm széles.
Everolimus Vipharm 5 mg tabletta: fehér vagy csaknem fehér, ovális, lapos tabletta, az egyik oldalán "EVR", a másik oldalán "5" mélynyomású felirattal ellátva. Méretei: körülbelül 12 mm hosszú és 5 mm széles.
Everolimus Vipharm 10 mg tabletta: fehér vagy csaknem fehér, ovális, lapos tabletta, az egyik oldalán "EVR", a másik oldalán "NAT" mélynyomású felirattal ellátva. Méretei: körülbelül 15 mm hosszú és 6 mm széles.

Everolimus Vipharm 2,5 mg tabletta: 30 vagy 90 db tablettát tartalmazó buborékcsomagolásban érhető el.
Everolimus Vipharm 5 mg és 10 mg tabletta: 10, 30 vagy 90 db tablettát tartalmazó buborékcsomagolásban érhető el.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2022. 11. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!