A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

FOENICULI DULCIS FRUCTUS FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

FOENICULI DULCIS FRUCTUS FONO VIII. 100 g

100 g

VN

282 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Enyhe görcsökkel járó gyomor-bélrendszeri panaszok (ideértve a felfúvódást, gyomor- és bélgáz képződést) tünet kezelésére, valamint köptető megfázással járó köhögés esetén.
Összetétel
Hatóanyagok 5 ml adagban
1,5 g Édesköménytermés: enyhe görcsoldó, váladékoldó, illóolaja révén enyhe antibakteriális hatású.
Egyéb összetevők: ‒.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Felnőttek részére egyszeri adag: 1,5-2,5 g (kb. 5-9 ml) édesköménytermést 2,50 dl forró vízzel leöntünk, 15 percig főzünk, majd megfelelő hőmérsékletre hűtve gyógyteaként fogyasztható, naponta legfeljebb háromszor. Ha a tünetek hosszabb ideig fennállnak vagy súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni.
12-18 év közötti gyermekek és serülők részére kizárólag enyhe görcsökkel járó gyomor-bélrendszeri panaszok (ideértve a felfúvódást, gyomor- és bélgáz képződést) kezelésére javallott. A teát a felnőtteké szerint készítjük el. Ha a tünetek 2 hétnél hosszabb ideig fennállnak vagy súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni.
4-12 éves gyermekek részére kizárólag görcsökkel járó gyomor-bélrendszeri panaszok (ideértve a felfúvódást, gyomor- és bélgáz képződést) tüneteinek kezelésére javallott. A napi adag 3-5 g (kb. 10-17 ml) frissen aprított édesköménytermésből az előzőek szerint elkészített gyógytea, három adagra elosztva. Ha a tünetek 1 hétnél hosszabb ideig fennállnak vagy súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni.
Gyermekek elől gondosan el kell zárni! A teakeverék felhasználhatósági időtartama: 1 hónap.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Édesköményterméssel, valamint az Apiaceae (Umbelliferae, ernyős virágúak) családba tartozó más növényekkel (pl. ánizs, kömény, zeller, koriander és kapor), vagy anetollal szembeni ismert túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Ha a tünetek a kezelés alatt súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni. Adatok hiányában terhes és szoptató nőknek nem ajánlott. 4 éves kor alatti gyermekeknek történő alkalmazására csak a gyermekorvos javaslata alapján, az általa meghatározott elkészítési és adagolási utasítás szerint kerülhet sor.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A bőr és légutak allergiás reakciói, nem ismert valószínűséggel.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.