A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Gastrosol cseppek

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • A - TÁPCSATORNA ÉS ANYAGCSERE
  • A02 - SAVTERMELÉS ZAVARÁVAL JÁRÓ BETEGSÉGEK GYÓGYSZEREI
  • A02X - SAVTERMELÉS ZAVARÁVAL JÁRÓ BETEGSÉGEK EGYÉB GYÓGYSZEREI
hirdetés

Gastrosol cseppek 50 ml

50 ml

VN

587/96

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása elengedhetetlen.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását irodalmi adatok igazolják.
Hatásra vonatkozó irodalmi adatok:
Calendulae flos (körömvirág) hatóanyagai: triterpén származékok, flavonoidok (kvercetin glikozidok), karotinoidok és szaponin. A gyomorbél traktus gyulladásos megbetegedéseiben a fenti anyagok komplex hatása érvényesül. A flavonoidok antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatását a karotinoidok szintén gyulladáscsökkentő, antioxidáns tulajdonságai erősítik. Elősegítik a felmaródott nyálkahártya gyógyulását. Az utóbbi évek kutatásai nyomán különös hangsúlyt kaptak a drogban jelenlevő triterpének, közülük is elsősorban a triterpén diolok, így a körömvirágban főkomponensként megtalálható faradiol és faradiol észter.
Millefolii herba (közönséges cickafark virágos hajtás) hatóanyagai: illóolajok, proazulének, flavonoidok. A proazulének gyulladáscsökkentő hatását az antioxidáns flavonoidok egészítik ki. Illóolaj komponensei baktericid hatásúak.
Hypericum perforatum (közönséges orbáncfű virágos hajtás) hatóanyagai: naphtodiantronok (hypericin, pseudohypericin), floroglucinok (hyperflorin) és flavonoidok. Az extraktumot a gyomor-béltraktus gyulladásos kórképeiben kiegészítő komponensként alkalmazzák depresszív lehangoltság, félelem, ideges nyugtalanság csökkentésére, dyspepsiás panaszok esetén. A legújabb kutatások szerint a herba antidepresszáns hatású.
Mi a hatóanyaga?
50 ml oldat hatóanyagtartalma: 20,0 ml Hyperici herba (közönséges orbáncfű virágos hajtás), 15,0 ml Calendulae flos (körömvirág), 5,0 ml Millefolii herba (közönséges cickafark virágos hajtás) kivonatok.
Mit tartalmaz még a készítmény?
A készítmény 62% v/v etanolt és glicerint tartalmaz.

Mikor ajánlott a készítmény szedése?
A Gastrosol cseppek az alkalomszerűen fellépő gyomortáji fájdalmak, ideges eredetű gyomorpanaszok, görcsök enyhítésére, ill. szakorvos által felismert gyulladásból eredő dyspepsiás emésztési panaszok kiegészítő kezelésére javallt.
Mikor nem szabad a készítményt szedni?
A készítményt ne alkalmazza bármely összetevőjével szembeni egyéni túlérzékenység esetén, valamint alkohol fogyasztása tilalmát előíró gyógyszeres terápia és alkoholelvonó kúra idején.
Ismétlődő dyspepsiás, görcsös gyomortáji panaszok esetén feltétlenül forduljon szakorvoshoz.
Szedhetik-e a készítményt gyermekek is?
A készítmény etanol tartalma miatt gyermekeknek nem ajánlott.
Mit kell tudnia a készítmény szedése előtt?
A készítmény 62% v/v etanolt tartalmaz, mely adagonként 0,33 g etanolnak felel meg.
Alkalmazása káros lehet alkohol betegeknél. A készítmény etanol tartalmát figyelembe kell venni magasabb rizikó faktorú betegségeknél; májbetegség, epilepszia esetén
Fényérzékenység esetén tartózkodni kell a napozástól, a szolárium használatától.
Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?
A Gastrosol szedése hipericin tartalma miatt nem ajánlott egyidejűleg a következő gyógyszerekkel, mert azok hatását erősítheti ill. csökkentheti: INDINAVIR és HIV- és epilepszia ellenes szerek, kumarin tipusú antikoagulánsok (pl. Syncumar), szájon át szedhető fogamzásgátlók, Digoxin, cyclosporin (pl. Sandimmun) és theophyllin tartalmú készítmények.
Alkalmazható-e a készítmény várandósság és szoptatás ideje alatt?
Ezen élethelyzetekben a készítmény alkalmazását nem javasoljuk.
Hogyan és mikor kell a készítményt bevenni?
A készítményt 1 dl folyadékba (tea, tej, gyümölcslé) csepegtetve, étkezések előtt kell meginni.
Mi az ajánlott adag?
Napi 4-5 alkalommal 20-25 csepp.
Milyen nem kívánt hatást válthat ki a készítmény?
Világos bőrű egyéneken napozás (szolárium) erős napfény hatására a készítmény szedése során bőrpír, bőrviszketés jelentkezhet.
Mire kell még ügyelni a készítmény alkalmazása során?
Ha az üveg alján csapadékszerű kiválást észlel - mely a termék hatását nem befolyásolja - úgy alkalmazás előtt rázza fel az üveg tartalmát!
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A tünetek megszűnéséig folyamatosan alkalmazható.
Azonban ha 1 hét után tünetei nem javulnak, ill. rosszabbodnak, hagyja abba a Gastrosol szedését és forduljon szakorvoshoz.

Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Gyermekek elől gondosan elzárandó!
Csomagolási egység: 50 ml/üveg
Nyilvántartási szám: OGYI-587/1996
Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Gradiens Termékfejlesztő Kft.
2074 Perbál, Levendula u. 1.