A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

GLOBULUS METRONIDAZOLI COMPOSITUS FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

GLOBULUS METRONIDAZOLI COMPOSITUS FONO VIII. 10x

10x

V

1 860 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Hüvelygyulladás kezelésére alkalmas hüvelygolyó vagy henger.
Összetétel
Hatóanyagok 1 db hüvelygolyóban/hüvelyhengerben
0,20 g Nisztatin: elsősorban a leggyakrabban előforduló hüvelyfertőzést okozó gomba (candida albicans) ellen alkalmazható. Egyéb gombás fertőzésekben is hatásos.
0,50 g Metronidazol: anaerob (csak oxigén hiányában szaporodó) baktériumokra és protozoonokra (egysejtű állati szervezetek) - trichomonasra (a hüvelyben élősködő, gyulladást okozó ostoros egysejtű) - ható antibiotikum.
Egyéb összetevők: tejsav, makrogolok, szorbitán-laurát.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Erős hatású szert tartalmaz. Az orvos által adott használati utasítást minden esetben be kell tartani. Ha az orvos másképp nem rendeli szokásos adagja: felnőtteknek 10 napon át naponta 1 hüvelygolyót vagy hengert mélyen a hüvelybe kell helyezni. A szexuális partner egyidejű orális metronidazol kezelését el kell végezni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Nisztatinnal, metronidazollal, és más nitroimidazol-származékokkal szemben ismert túlérzékenység, terhesség első 3 hónapja, szoptatás időszaka.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Trichomonasz-fertőzés kezelése alatt a nemi élet kerülendő. Alkalmazása idején alkohol fogyasztása szigorúan tilos, mivel alkohollal együtt alkalmazva mérgezést okozhat. Csak kellő körültekintéssel, a várható előnyök és kockázatok mérlegelésével alkalmazható a terhesség második és harmadik harmadában. Szoptatás időszakában történő alkalmazás esetén a szoptatást a kezelés idejére és az azt követő 24 órában fel kell függeszteni.
Kölcsönhatás
A felszívódott metronidazol alkohollal diszulfiram-szerű reakciót válthat ki.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A metronidazollal szembeni ismert túlérzékenységi reakció, viszketés, égő érzés a hüvelyben és a kis- és nagyajkakon, valamint hüvely váladékozás jelentkezhet.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.