A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Herbária Hashajtó teakeverék

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • A - TÁPCSATORNA ÉS ANYAGCSERE
  • A06 - SZÉKREKEDÉS ELLENI SZEREK
  • A06A - SZÉKREKEDÉS ELLENI SZEREK
hirdetés

Herbária Hashajtó teakeverék 100 g

100 g

VN

045/88

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Betegtájékoztató
Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Herbária Hashajtó teakeverék

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását népgyógyászati tapasztalatok és szakirodalmi adatok igazolják.
Mi a hatóanyag?
1 csapott teáskanálnyi (kb. 1,5 g) teakeverék tartalma: 0,52 g fekete bodza virág (Sambuci flos), 0,30 g keserű édeskömény termés (Foeniculi amari fructus), 0,30 g kutyabengekéreg (Frangulae cortex), 0,22 g közönséges cickafark virágos hajtás (Millefolii herba) és 0,15 g benedekfű (Cardui benedecti herba).
Mikor ajánlott a teakeverék fogyasztása?
Ha Önnek akut vagy krónikus székrekedése van, aranyeres panaszai és bélrenyheségi problémái vannak. A teakeverék alkotórészei hashajtó, szélhajtó és bélgörcsoldó hatásúak.
Mikor nem szabad a teakeveréket alkalmazni?
Ne fogyassza a teát, ha panaszait ismeretlen eredetű alhasi fájdalom, a belek gyulladása (pl. Crohn-betegség, vastagbél-gyulladás, vakbélgyulladás) vagy bélelzáródás okozza.
Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy orvosolandó problémái milyen eredetűek. Amennyiben bizonytalan a tünetek okában, úgy forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.

Fogyaszthatják-e gyermekek a teát?
A készítmény alkalmazása 12 éves életkor felett ajánlott.

Alkalmazható-e a készítmény más gyógyszerekkel?
A teakeverék előírtnál hosszabb ideig tartó alkalmazásakor az egyidejűleg szedett szívglikozidok, szívritmus szabályozó és tiazid típusú vízhajtók, mellékvesekéreg hormon- és édesgyökér tartalmú készítmények hatása megváltozhat.
Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás idején?
A készítmény hatóanyagai a véráram útján átjuthatnak a magzatba, ill. az anyatejjel kiválasztódva a csecsemőbe, ezért alkalmazása nem javasolt.
Hogyan és mikor kell a teát fogyasztani?
1 csapott teáskanálnyi teakeveréket 1 csésze (kb. 2,5 dl) forrásban levő vízzel leönteni, lefedve 10 percig állni hagyni, majd leszűrni. A megfelelő hőmérsékletű tea étkezés előtt lehetőleg este fogyasztandó, naponta legfeljebb kétszer egy csészével. Két hét alkalmazás után szünetet kell tartani, illetve más antranoid (bengekéreg, szenna, aloe) mentes hashajtóra kell áttérni.

Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?
Az adagolási utasítás betartása esetén, esetleges egyéni túlérzékenységen kívül (ilyen minden készítménnyel szemben felléphet) előfordulhat görcsös gyomor-bélpanasz. Azonban indokolatlanul hosszan tartó, vagy nem előírásszerű alkalmazás estén nagyon ritkán béltónus csökkenés, béltágulat, májkárosodás, elektrolitvesztés (különösen kálium-vesztés) felléphet. A vizelet opálos vagy vöröses színű lehet.
Mire kell ügyelnie a tea alkalmazása során?
A teakeverékkel egyidejűleg egyéb hashajtó tartalmú készítményt ne szedjen.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
Óvakodni kell a hosszabb ideig történő alkalmazástól, mert a bélnyálkahártyát és az örökítő anyagot károsító hatások veszélye megnő. Rövid ideig - 1-2 hétig - történő fogyasztása ajánlott.
Hogyan kell tárolni a teakeveréket?
Legfeljebb 25 °C-on, nedvességtől védve.
Csomagolási egység: 100 g
Nyilvántartási szám: OGYI-045/1988
Gyártja/Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Herbária Zrt.
1135 Budapest, Csata u. 27.