A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

HYDROGELUM REFRIGERATUM FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

HYDROGELUM REFRIGERATUM FONO VIII. 184 g

184 g

VN

1 125 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Viszketés kezelésére alkalmas hűsítő, bőrnyugtató gél.
Összetétel
Hatóanyagok 1 g gélben
0,01 g Mentol: bőrön helyileg alkalmazva értágító hatású és izgatja a hidegérzékeny idegvégződéseket, ezért hosszantartó hidegérzést okoz, melyet fájdalomcsillapító hatás követ.
Egyéb összetevők: 96%-os etanol, karbomer, tisztított víz, metil-parahidroxibenzoát, nátrium-hidroxid.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Külsőlegesen alkalmazandó.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
Mentollal szembeni ismert túlérzékenység esetén. A készítmény nem alkalmazható újszülötteknél és 2 év alatti gyermekeknél, mivel a mentol belélegezve szív- és légzésbénulást okozhat; 2-4 éves gyermekeknél arcon, orron, mellen vagy szabad (ruhával nem fedett) bőrfelületen; gyermekeknél fokozott görcskészség esetén (pl. korábban előfordult epilepsziás görcs vagy lázgörcs).
Figyelmeztetés
A készítmény alkalmazása 2-4 éves gyermekeknél kellő klinikai tapasztalat hiányában nem ajánlott. Szembe ne kerüljön, mert szemirritációt (csípő, égető, viszkető érzést, gyulladást) okozhat, ezért használata után kézmosás szükséges. Sérült bőrfelületre ne kerüljön, mert bőrizgalmat, bőrgyulladást okozhat.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Bőrizgató hatás és allergiás reakció előfordulhat. Mentol-tartalma miatt túlérzékenységi reakciót, bőrgyulladást válthat ki.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.