A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

HydroTac sacral 18 x 18 cm

gyógyászati segédeszköz

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • 0206061503 - Speciális polimer kötszerek, egyéb steril
hirdetés

HydroTac sacral 18 x 18 cm 1 darab

1 darab

V

2 121 Ft

TB támogatás

GYSE normatív

Normatív0206

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Termékleírás
A HydroTac egy gázáteresztő, de a nedvesség és a baktériumok számára átjárhatatlan szivacsos kötszer, mely poliuretánból készült fedőréteggel rendelkezik. A kötszeren a seb felőli oldalon hidrogél réteg található. A gél olyan víztartalmú polikarbamidból/poliuretán-hibrid-polimerből áll, mely propilénglikolt tartalmaz.
A HydroTac comfort/HydroTac sacral emellett körbefutó, öntapadó poliakrilát ragasztóval bevont ragasztó szegéllyel is rendelkezik.
A seb oldali gél megakadályozza a kötszer beleragadását a sebbe. A kötszer fájdalommentesen és maradéktalanul eltávolítható a sebből.
Alkalmazási utasítások
HydroTac comfort: Húzza le az átlátszó védőfóliát a számozásnak megfelelően (1 & 2) és helyezze a kötszert a géllel impregnált oldalával a sebre és nyomja rá jól a ragasztós szegélyt. Ezután húzza le a védőfóliát a számozásnak megfelelően (3 & 4).
HydroTac sacral: Húzza le az átlátszó, 1-es számú védőfóliát, helyezze a kötszert a gél bevonatú oldalával a sebre és nyomja rá jól a ragasztós szegélyt. Utána húzza le a 2-es számú oldalsó védőfóliákat és nyomja rá jól a ragasztós szegélyt a bőrre. Ezután húzza le a fedőfóliát a számozásnak megfelelően (3 & 4).
Különleges óvintézkedések
Minden csökkent gyógyulású seb kezelése előtt a seb állapotának és a gyógyulászavar okának orvosi bírálatára van szükség. A HydroTac-al történő kezelés nem helyettesítheti a sebgyógyulás zavarok oki kezelését.
A HydroTac alkalmazása fertőzött sebeknél valamint szabadon lévő csontok, izmok és inak környékén csak orvosi felügyelet mellett engedélyezett. 2b és 3-as fokú égési sérüléseknél a HydroTac alkalmazása orvosi felügyelet mellett csak nekrektómia ill. kezelés után lehetséges.
A HydroTac nem használható olyan oxidációs szerekkel egyidejűleg, mint a hipoklorid oldatok, vagy hidrogénperoxid, mivel ezek károsíthatják a szivacs anyagát.
Különleges utasítások
• Száraz helyen és 40 °C alatti hőmérsékleten tárolandó.
• Tartalma steril, míg a belső csomagolás sértetlen.
• Nem sterilizálható újra.
• Tartsa gyermekektől elzárva.