A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

INFUSUM IPECACUANHAE FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

INFUSUM IPECACUANHAE FONO VIII. 200 g

200 g

VN

506 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
A légcső és a hörgők fokozott váladékképződéssel járó megbetegedései.
Összetétel
Hatóanyag 1 ml oldatban
0,015 g Standardizált ipekakuána-tinktúra: köptető.
Egyéb összetevők: ánizsos szesz, tisztított víz, metil-parahidroxibenzoát, 96%-os etanol, narancs- szirup (csak az ízesített változatban), málna-szirup (csak az ízesített változatban).
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Naponta 3-4-szer 15 ml-t étkezés után bevenni. Szükség esetén a készítmény ízesített változatban is elkészíthető. Az ízesített változat egy adagja (15 ml) 2,7 g szacharózt tartalmaz.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
12 év alatti életkor. 12 év alatti gyermekeknél a kisebb hatóanyag koncentrációjú Infusum ipecacuanhae mite készítmény alkalmazható. A készítmény összetevőivel szembeni ismert túlérzékenység, súlyos vese vagy májkárosodás fennállása esetén, súlyos légzési elégtelenség, szív megbetegedés. Terhesség, szoptatás időszaka.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény 1 adagja (15 ml) kb. 2,7 g szacharózt tartalmaz. A javasolt adagolás szerinti használat esetén egy napi adag maximum 10,8 g szacharózt tartalmaz. Táplálkozási zavarok esetén az ipekakuána a szervezetben felhalmozódik, szívizom és izom elváltozásokat okozhat. A fennálló szív-és érrendszeri elváltozások súlyosbodásának veszélyét a felszívódott ipekakuána fokozza. Orvosi konzultáció szükséges, ha az alkalmazás ideje alatt a légúti panaszok, tünetek továbbra is fennmaradnak, esetleg rosszabbodnak, illetve ha nehézlégzés, láz, vagy gennyes váladéktermelődés jelentkezik.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Ritkán szívizom bántalom, álmosság, letargia, izombántalom, nyelőcső károsodás, magas dózisban történő alkalmazás esetén hányinger, hányás jelentkezhet.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.