A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Interherb-Kalmil Plusz visszérkrém

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

Interherb-Kalmil Plusz visszérkrém 60 g

60 g

VN

1031/09

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
Interherb-Kalmil Plusz visszérkrém
Visszeres fájdalom és duzzanat kezelésére

Hatásra vonatkozó adatok:
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását népgyógyászati és szakirodalmi adatok igazolják. A krém hatóanyagai gyulladáscsökkentő hatásúk, ezáltal az alkalmazása során közvetve csillapítja a fájdalmat, megakadályozza az ödéma kialakulását, elősegíti a haematomák (véraláfutások) gyorsabb felszívódását, így javítja a keringést.
Mi a hatóanyaga?
Hatóanyagok: 50 mg alumínium-kálium-szulfát (Alumen), 40 mg alumínium-acetát-tartarát-oldat (Aluminium aceticum tartaricum solutum), 40 mg körömvirág paraffinos kivonata (Calendulae extractum), 20 mg csukamájolaj (Iecoris aselli oleum) / g
Hatásfokozó anyagok: 2 mg cickafarkolaj (Millefolii aetheroleum), 2 mg kamillaolaj (Matricariae aetheroleum) /g

Mit tartalmaz még a krém?
Segédanyagok: fehér vazelin, cetil-sztearil-alkohol, poliszorbát 60, folyékony paraffin, metil-parahidroxibenzoát, tisztított víz.
Mikor ajánlott a készítmény alkalmazása?
- Alsóvégtagi vénás megbetegedések (visszérbetegség) tüneteinek csökkentésére.
- Lábak tartós igénybevétele pl. állófoglalkozás, várandós állapotban a visszeres csomók kialakulásának megakadályozására, a már kialakult visszerek esetén a csomók feszülésének, fájdalmának és az éjszakai lábikra görcsök a csökkentésére.
- Zárt sérülések esetén a haematomák (vérömlenyek) felszívódásának és zúzódások gyógyulásának elősegítésére.
Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
- Bármely összetevővel szembeni ismert egyéni túlérzékenység - kamilla, illetve egyéb fészkesvirágú fajok (pl. cickafark, gyermekláncfű, fekete üröm) - esetén (keresztérzékenység lehetséges).
- Nyílt-, vérző sebfelületen.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy orvosolandó problémái milyen eredetűek. A készítmény mélyvénás trombózis kezelésére nem alkalmazható. Mélyvénás trombózis gyanúja esetén azonnal forduljon orvoshoz!
Alkalmazható-e a készítményt gyermekeknél?
A készítmény 3 éves kortól alkalmazható. Gyermekkorban külsőleges, ép bőrfelszínen történő alkalmazás esetében a készítmény összetevőivel szembeni káros hatásról nem számoltak be.
Várandósság és szoptatás ideje alatt alkalmazható-e a készítmény?
Ezen élethelyzetekben történő külsőleges, ép bőrfelszínen történő alkalmazás esetében a készítmény összetevőivel kapcsolatban káros hatásról nem számoltak be.

Hogyan és mikor kell a készítményt alkalmazni?
Ép bőrfelület esetén a kezelni kívánt testfelületet szappanos vízzel mossa le, és öblítse le.
A krémet nedves bőrfelületre vigye fel;
- Visszeres bántalmak kezelése esetén az egész lábat kenje be naponta 2-3 alkalommal
és masszírozással dörzsölje a bőrbe.
- Húzódás, zúzódás esetén a sérült részt naponta 3-4 alkalommal kenje be.
- Lábak tartós igénybevétele esetén a fájdalmas területet és környékét is kenje be, majd masszírozza a bőrbe.
Mi az ajánlott adag?
A kezelendő testfelületre vékony filmrétegben felvinni és bemasszírozni.
Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?
Valamely összetevő iránti túlérzékenység esetén különösen érzékeny egyéneknél túlérzékenységi reakciók (pl. bőrpír, égő-viszkető érzés stb.) léphetnek fel, mely a kezelés abbahagyásával elmúlik.
Ha tünetek mégsem múlnak el, vagy olyan hatást észlel, mely nem szerepel a betegtájékoztatóban, hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.
Mire kell még ügyelnie a készítmény alkalmazása során?
A kellemetlen tünetek elkerülése miatt ügyeljen arra, hogy a krém ne kerüljön nyílt vérző sebbe, szembe. Ha mégis szembe kerülne, bő vízzel öblítse ki.
A dobozon feltüntetett lejárati idő után ne használja a krémet.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A készítmény a visszérbetegséget okozó tünetek kezelésére folyamatosan kb. 1 hónapig alkalmazható, majd 2-3 hetes szünet után megismételhető. Amennyiben a tünetei 1 héten belül nem javulnak vagy romlanak, haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!
Nyilvántartási szám: OGYI-1031/2009

Csomagolási egység:
60 g

Gyártó/Forgalomba hozatali engedély jogosultja:
BGB-Interherb Kft.
1087 Budapest, Százados út 18.