A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

KLYSMA LAXANS FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

KLYSMA LAXANS FONO VIII. 10 g

10 g

VN

56 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Székrekedés kezelésére alkalmazható oldat.
Összetétel
Hatóanyagok 1 g oldatban
0,09 g Nátrium-citrát: hashajtó.
0,3 g 85%-os Glicerin: hashajtóként székrekedés kezelésére.
Egyéb összetevők: nátrium-lauril-szulfát, szorbit, tisztított víz, metil-parahidroxibenzoát, 96%-os etanol.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Gyermekeknek az adag felét kell beadni. Hashajtó hatású beöntés. Testhőmérsékletre melegítve egyszerre kell alkalmazni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A készítmény hatóanyagaival, egyéb összetevőivel szembeni túlérzékenység. Veseelégtelenség, a vizelet mennyiségének csökkenése, vagy az ürítés teljes megszűnése, kiszáradás. Bélelzáródás vagy ismeretlen eredetű hasi fájdalom. A gyógyszer alkalmazása kerülendő aranyér kiújulása, végbélkörüli berepedések, vagy vérzéssel járó végbélgyulladás esetén. A gyógyszer nem használható kombinációban kalcium- vagy nátrium-polisztirol-szulfonát kationcserélő gyantával (szájon át vagy végbélen keresztül alkalmazva) az esetlegesen halálos vastagbél elhalás kockázata miatt. 3 év alatti gyermekek.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Forduljon orvoshoz, ha a tünetek néhány napnál tovább fennállnak! Tartósan nem alkalmazható. A székrekedés gyógyszeres kezelése csupán kiegészítő intézkedés az egészséges életmód mellett. A vastagbél gyulladásos vagy fekélyes betegségeiben, illetve heveny gyomor-bélrendszeri betegségben szenvedő betegek csak gondos mérlegelést követő orvosi döntés alapján, orvosi felügyelettel alkalmazhatják. A gyógyszer alkalmazása a terhesség és szoptatás ideje alatt - kizárólag szükség esetén - orvosi megfontolás tárgyát képezheti.
Kölcsönhatás
Tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét, ha az alábbiakban említett gyógyszerek közül bármelyiket is alkalmazza.
Kalcium- vagy nátrium-polisztirol-szulfonát kationcserélő gyantával való kölcsönhatás. A szorbit és a kalcium- vagy nátrium-polisztirol-szulfonát (szájon át vagy végbélen keresztül alkalmazva) együttes alkalmazása ellenjavallt, az esetlegesen halálos vastagbél elhalás kockázata miatt.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Hasi, végbélkörüli diszkomfortérzet, hasi és felhasi fájdalom. Hasmenés, kiszáradás, nyálkahártya izgató hatás előfordulhat.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.