A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

Kobralgin krém

gyógytermék

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

  • M - VÁZ- ÉS IZOMRENDSZER
  • M02 - ÍZÜLETI- ÉS IZOMFÁJDALMAK LOCALIS KÉSZÍTMÉNYEI
  • M02A - ÍZÜLETI- ÉS IZOMFÁJDALMAK LOCALIS KÉSZÍTMÉNYEI
hirdetés

Kobralgin krém 50 g

50 g

VN

283/92

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Mielőtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.
E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet orvosi felügyelet nélkül. Az optimális hatás érdekében azonban, elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

Kobralgin krém
Külsőleg!
A Kobralgin krém különböző típusú izomfájdalmak, krónikus ideggyulladások okozta fájdalmak csillapítására alkalmas, gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény. Hatását felhasználási tapasztalat és szakirodalmi adatok igazolják.
Mi a hatóanyaga?
A krém hatóanyag tartalma: 0,15 MU (kb. 0,003 mg) indiai kobrakígyóméreg-kivonat (Naja-naja toxin)/g.
Mit tartalmaz még a krém?
Tartalmaz még segédanyagokat: glicerin, árnika kivonat, ung. emulsificans anionicum (cetil-sztearil-alkohol, nátrium-lauril-szulfát, vazelin, folyékony paraffin), nátrium-hidroxid, carbopol 940, szójalecitin, metil-paraben és víz.
Mikor ajánlott a Kobralgin krém alkalmazása?
Ha önnek megerőltetés, húzódás okozta izomfájdalmai, vagy ideg- és ínhüvelygyulladások következtében fellépő fájdalmai vannak, a krém alkalmas lehet a fájdalom gyors csökkentésére, valamint elősegíti a gyulladásos folyamat gyógyulását. A krém alkalmas a reumatikus bántalmak okozta fájdalmak enyhítésére, és fizioterápiás kezelés előtt és alatt elősegíti a fájdalmas, merev ízületek "bemozgatását". Lokális hiperémiát okozó hatásának köszönhetően sportolók "bemelegítő krémként" is használhatják.
Mikor nem szabad a készítményt alkalmazni?
Ne alkalmazza a készítményt, ha allergiás bármely összetevőjére, sérült bőrfelületen (pl. égés, nyílt seb, hámsérülés stb.) és az arcon.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy orvosolandó problémái milyen eredetűek. Amennyiben bizonytalan a tünetek okában, úgy forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez.

Alkalmazhatják-e a készítményt gyermekek is?
Igen, de csak felnőtt felügyelete mellett.
Mit kell megfontolni várandósság és szoptatás ideje alatt?
Ezen élethelyzetekben kezelésére vonatkozó adatok nem állnak rendelkezésre.
Hogyan és mikor kell a Kobralgin krémet alkalmazni?
Célszerűen a fájdalmas ízületre illetve annak környékére kenjük vékony rétegben (kb. 1-2 mm vastagon), majd egyenletesen bedörzsöljük.
A fájdalom erősségétől függően a kezelést naponta 2 - 6 alkalommal megismételhetjük. Erős fájdalom esetén pakolásként is alkalmazható, de a kezelt felületet nem szabad légmentes formában lezárni. Krónikus fájdalmak esetében tartós, kúraszerű kezelés javallott. Sportolók bemelegítés céljából nagyobb testfelületet is bekenhetnek. A panaszok kiújulásának megelőzésére preventív céllal is alkalmazható.
Milyen nem kívánt hatásokat válthat ki a készítmény?
A készítmény hatóanyagai helyi vérbőséget okozó hatásúak, ezért a kezelést követően a kezelés helyén, átmeneti meleg érzéssel kísért bőrpirosodás jelentkezhet, amely kb. 15-20 perc elteltével elmúlik. Ebben az esetben a kezelést folytathatja.
Ritka esetben azonban előfordulhat túlérzékenységi reakció a bőrön (ha nem csak a kezelés helyén, hanem a test más részein is jelentkezhet allergiás reakció), ekkor a kezelést abba kell hagyni.
Mire kell még ügyelni a készítmény alkalmazása során?
Hámsérült területre, szembe és nyálkahártyára nem szabad kerülni a krémnek. Alkalmazása után a kezet meleg vízben, szappannal alaposan meg kell mosni.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
Amennyiben tünetei 2-3 hét elmúltával nem javulnak, keresse fel kezelőorvosát.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on. Sugárzó hőtől (pl. napfény) óvjuk.
Gyermekektől elzárva tartandó!
Nyilvántartási szám: OGYI-283/1992
Csomagolási egység: 50 g

Forgalomba hozatali engedély jogosultja:
In Vitro Kutató-Fejlesztő Kft.
2120 Dunakeszi, Repülőtéri út 1.
E-mail: info@invitro.hu