Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

KYPROLIS 60 mg por oldatos infúzióhoz

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Hatóanyag:

carfilzomib

hirdetés
hirdetés
hirdetés

KYPROLIS 60 mg por oldatos infúzióhoz 1x inj. ü.

Kiszerelés:

1x inj. ü.

Rendelhetőség:

V

Fogyasztói ár:

405 710 Ft

Törzskönyvi szám:

EU/1/15/1060/001

Státusz
TB támogatás

Alkalmazási előírás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Ez a gyógyszer fokozott felügyelet alatt áll, mely lehetővé teszi az új gyógyszerbiztonsági információk gyors azonosítását. Ehhez Ön is hozzájárulhat a tudomására jutó bármilyen mellékhatás bejelentésével. A mellékhatások jelentésének módjairól a 4. pont végén (Mellékhatások bejelentése) talál további tájékoztatást.

1. Milyen típusú gyógyszer a Kyprolis és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Kyprolis egy gyógyszer, melynek hatóanyaga a karfilzomib.
A karfilzomib hatását a proteaszóma blokkolásával fejti ki. A proteaszóma egy sejten belüli rendszer, mely lebontja a fehérjéket, amikor azok károsodnak vagy többé már nincs szükség rájuk. A daganatos sejtekben lévő valószínűleg rendellenes fehérjék lebontásának megakadályozásával a Kyprolis a daganatsejtek halálát okozza.
A Kyprolis a mielóma multiplex kezelésére szolgáló gyógyszer olyan felnőtteknél, akik korábban már legalább egy kezelést kaptak erre a betegségre. A mielóma multiplex plazmasejtekből kiinduló daganat (a plazmasejt a fehérvérsejtek egy fajtája).
A Kyprolis-t lenalidomiddal és dexametazonnal együtt, vagy csak dexametazonnal együtt fogja kapni. A lenalidomid és a dexametazon a mielóma multiplex kezelésére használatos két másik gyógyszer.
2. Tudnivalók a Kyprolis alkalmazása előtt

Kezelőorvosa megvizsgálja Önt, és áttekinti a teljes kórtörténetét. Szorosan ellenőrizni fogják a kezelés időszakában. A Kyprolis elkezdése előtt, valamint a kezelés alatt vérvizsgálatokat végeznek Önnél. Ezekkel azt ellenőrzik, hogy van-e elegendő vérsejtje, illetve hogy a mája és veséje megfelelően működik-e. Kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember ellenőrizni fogja, hogy elegendő folyadékot kap-e.
El kell olvasnia az összes - Kyprolis-szal egyidejűleg alkalmazott - gyógyszer betegtájékoztatóját, hogy tisztában legyen az adott gyógyszerekkel kapcsolatos információkkal.
Ne alkalmazza a Kyprolis-t, ha allergiás az karfilzomibra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Kyprolis alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel, ha az alább felsorolt állapotok fennállnak Önnél.
Lehetséges, hogy további vizsgálatokra van szükség a szív-, vese- és májműködés ellenőrzése céljából.
- Szívproblémák, például szerepel a kórelőzményében mellkasi fájdalom (angina), szívroham, szívritmuszavar, vagy korábban már szedett szívgyógyszert.
- Tüdőproblémák, azaz korábban már tapasztalt nyugalmi állapotban vagy tevékenység közben jelentkező légszomjat (diszpnoé).
- Veseproblémák, például veseelégtelenség vagy korábban már részesült dialízis-kezelésben.
- Májproblémák, például szerepel a kórelőzményében májgyulladás, zsírmáj vagy korábban már mondták Önnek, hogy nem működik megfelelően a mája.
- Szokatlan vérzések, ideértve könnyen kialakuló véraláfutás, vérzés, sérülés - mint például egy vágás miatt - ami a vártnál hosszabb idő alatt áll el; vagy belső vérzés, mint például vér felköhögése, vérhányás, kátrány színű, fekete széklet vagy élénkpiros vér a székletében; vagy agyvérzés, ami az arc, a lábak vagy a karok egyik oldali, hirtelen kialakuló zsibbadásához vagy bénulásához, hirtelen kialakuló erős fejfájáshoz vagy látászavarhoz vagy beszédzavarhoz vagy nyelési nehézséghez vezet. Ez azt jelezheti, hogy alacsony a vérlemezkeszáma (a vérlemezkék olyan sejtek, melyek segítik a véralvadást).
- A kórelőzményében szereplő vérrögök a vénáiban.
- Láb- vagy karfájás vagy dagadás (amik a láb vagy a kar mélyvénáiban lévő vérrögök tünetei lehetnek), mellkasi fájdalom vagy légszomj (ami a tüdőben lévő vérrögök tünete lehet).
- Bármilyen más komolyabb betegség, amely miatt kórházba került vagy bármilyen gyógyszert kapott.
Milyen állapotokra kell figyelnie?
A Kyprolis alkalmazásának időszakában figyelnie kell bizonyos tünetekre, hogy csökkentse az esetleges problémák kialakulásának kockázatát. Kyprolis hatására egyes betegségek súlyosbodhatnak, illetve a gyógyszer súlyos mellékhatásokat okozhat, melyek halálos kimenetelűek lehetnek, mint például szív-, tüdő- vagy veseproblémákat, tumorlízis-szindrómát (egy életveszélyes állapot, ami akkor következik be, amikor a daganatsejtek szétesnek és tartalmukat a véráramba engedik), a Kyprolis infúzióval szembeni reakciókat, szokatlan véraláfutásokat vagy vérzést (ideértve a belső vérzést is), vérrögöket a vénáiban, májproblémákat, bizonyos vérképeltéréseket vagy a PRES néven ismert neurológiai problémát. Lásd a "Milyen állapotokra kell figyelnie?" című részt a 4. pontban.
Egyéb gyógyszerek és a Kyprolis

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ez vonatkozik minden recept nélkül kapható gyógyszerre, így a vitaminokra és a gyógynövénykészítményekre is.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert, ha terhesség megelőzésére szolgáló gyógyszert, például fogamzásgátló tablettát vagy más, hormontartalmú fogamzásgátlót használ, mivel előfordulhat, hogy ezek nem alkalmazhatók a Kyprolis-szal együtt.
Terhesség és szoptatás

Tájékoztatás a Kyprolis-szal kezelt nőknek
Nem alkalmazható a Kyprolis, ha Ön terhes, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy ha gyermeket szeretne. A Kyprolis-kezelést nem vizsgálták terhes nőkön. A Kyprolis-kezelés alatt, valamint a kezelés befejezését követő 30 napig megfelelő fogamzásgátló módszert kell alkalmaznia, nehogy teherbe essen. Beszéljen kezelőorvosával vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel a megfelelő fogamzásgátló módszereket illetően.
Ha a Kyprolis-kezelés alatt teherbe esik, azonnal értesítse kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
Nem kezelhető Kyprolis-szal, ha Ön szoptat. Nem ismert, hogy a Kyprolis átjut-e a humán anyatejbe.
A lenalidomid magzatkárosító hatású. Mivel a Kyprolis-t a lenalidomiddal együtt kell alkalmazni, követnie kell a lenalidomidot szedők számára előírt terhességmegelőző programot (olvassa el a lenalidomid betegtájékoztatóját a terhességmegelőzést illetően, és beszélje meg kezelőorvosával, gyógyszerészével vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel).
Tájékoztatás a Kyprolis-szal kezelt férfiaknak
A Kyprolis-kezelés alatt, valamint a kezelést követő 90 napig óvszert kell alkalmaznia akkor is, ha partnere terhes.
Ha partnere teherbe esik azalatt, amíg Ön Kyprolis-kezelésben részesül vagy a kezelést követő 90 napon belül, azonnal értesítse kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

A Kyprolis-kezelés alatt fáradtságot, szédülést, ájulást és/vagy vérnyomásesést tapasztalhat. Ezek ronthatják a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ne vezessen gépjárművet, és ne kezeljen gépeket, ha fennállnak Önnél a fenti tünetek.
A Kyprolis nátriumot tartalmaz

Az elkészített oldat 0,3 mmol (azaz 7 mg) nátriumot tartalmaz milliliterenként. Ezt figyelembe kell vennie, ha ellenőrzött nátriumtartalmú étrendet tart.
3. Hogyan kell alkalmazni a Kyprolis-t?

A Kyprolis-t a kezelőorvos vagy a gondozását végző egészségügyi szakember adja be Önnek. Az adagot a testmagassága és testtömege (testfelszíne) alapján számítják ki. Kezelőorvosa vagy a gondozását végző egészségügyi szakember fogja meghatározni, hogy Ön milyen Kyprolis-adagot kap.
A Kyprolis-t infúzió formájában adják egy vénába. Az infúzió beadása 30 percig is eltarthat. A Kyprolis-t a hét 2 egymást követő napján, 3 héten át adják, majd egy kezelésmentes hét következik.
Egy kezelési ciklus 28 napból áll. Ez azt jelenti, hogy a Kyprolis-t minden 28 napos ciklus 1., 2., 8., 9., 15. és 16. napján kapja meg. A 13. ciklussal kezdődően a 8. és 9. napi adag kimarad ha Önt a Kyprolis-szal lenalidomiddal és dexametazonnal együtt kezelik.
A legtöbb beteg addig kapja a kezelést, amíg betegsége javul vagy stabil marad. Mindamellett a Kyprolis-kezelés leállítható, ha nem lehet enyhíteni a mellékhatásokat.
A Kyprolis-szal együtt vagy lenalidomidot és dexametazont, vagy csak dexametazont fog kapni. Ezek mellett más gyógyszereket is rendelhetnek Önnek.
Ha az előírtnál több Kyprolis-t kapott

Mivel a gyógyszert a kezelőorvos vagy a gondozását végző egészségügyi szakember adja be, nem valószínű, hogy az előírtnál többet kap belőle. Mindazonáltal ha az előírtnál nagyobb Kyprolis-adagot kapott, kezelőorvosa ellenőrzi, hogy nem lép-e fel mellékhatás.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Milyen állapotokra kell figyelnie?

Néhány mellékhatás komoly lehet. Azonnal szóljon kezelőorvosának
, ha a következő tünetek közül bármelyiket észleli:
- Mellkasi fájdalom, légszomj vagy lábdagadás - ezek szívbetegség tünetei lehetnek.
- Nehézlégzés - például nyugalmi állapotban, vagy tevékenység közben, vagy köhögés közben érzett légszomj (diszpnoé) - szapora légzés, olyan érzés, mintha nem tudna elég levegőt belélegezni, zihálás vagy köhögés - ezek a tüdőkárosító hatás jelei lehetnek.
- Nagyon magas vérnyomás, erős mellkasi fájdalom, erős fejfájás, zavartság, homályos látás, hányinger és hányás, vagy súlyos szorongás - ezek a hipertóniás krízisnek nevezett állapot jelei lehetnek.
- Légszomj a mindennapos tevékenységek végzése során vagy nyugalmi állapotban, szabálytalan szívverés, szapora pulzus, fáradtság, szédülés és ájulásos rosszullétek - ezek a pulmonális hipertóniának nevezett állapot jelei lehetnek.
- Boka-, lábfej- vagy kézduzzanat, étvágytalanság, kevesebb vizelet ürítése vagy rendellenes vérvizsgálati eredmények - ezek vesebetegség vagy veseelégtelenség tünetei lehetnek.
- Tumorlízis-szindróma: ezt a mellékhatást a daganatsejtek gyors pusztulása okozhatja, ami szabálytalan szívveréshez, veseelégtelenséghez vagy rendellenes vérvizsgálati eredményekhez vezethet.
- Láz, hidegrázás vagy reszketés, ízületi fájdalom, izomfájdalom, arckipirulás vagy -duzzanat, gyengeség, légszomj, alacsony vérnyomás, ájulás, mellkasi szorítás vagy mellkasi fájdalom jelentkezhet az infúzióval szembeni reakcióként.
- Szokatlan véraláfutások vagy vérzés, például megvágja magát és a szokásosnál hosszabb ideig vérzik; vagy belső vérzés, mint például vér felköhögése, vérhányás, kátrány színű, fekete széklet vagy élénkpiros vér a székletében; vagy agyvérzés, ami az arc, a lábak vagy a karok egyik oldali, hirtelen kialakuló zsibbadásához vagy bénulásához, hirtelen kialakuló erős fejfájáshoz vagy látászavarhoz vagy beszédzavarhoz vagy nyelési nehézséghez vezet.
- Láb- vagy karfájás vagy dagadás (amik a láb vagy a kar mélyvénáiban lévő vérrögök tünetei lehetnek), mellkasi fájdalom vagy légszomj (ami a tüdőben lévő vérrögök tünete lehet).
- A bőr és a szemek sárgás elszíneződése (sárgaság), hasi fájdalom vagy duzzanat, hányinger vagy hányás, melyek májproblémák, többek között májelégtelenség tünetei lehetnek.
- Vérzés, véraláfutás, gyengeség, zavartság, láz, hányinger, hányás, hasmenés és akut veseelégtelenség - ezek a trombotikus mikroangiopátiának nevezett vérbetegség jelei lehetnek.
- Fejfájás, zavartság, görcsrohamok (rángások), látásromlás és magas vérnyomás (hipertónia) - ezek a hátsó reverzibilis enkefalopátia szindrómának (röviden PRES-nek) nevezett neurológiai betegség tünetei lehetnek.
További lehetséges mellékhatások

Nagyon gyakori mellékhatások (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthetnek)

- Infúziós reakciók
- Súlyos tüdőfertőzés (tüdőgyulladás)
- Légúti fertőzés
- Orrfolyás vagy orrdugulás
- Alacsony vérlemezkeszám, ami véraláfutásokat vagy vérzéseket okozhat (trombocitopénia)
- Alacsony fehérvérsejtszám, ami ronthatja a fertőzésekkel szembeni védekezőképességét, és lázzal járhat
- Alacsony vörösvértestszám (vérszegénység, anémia), mely fáradtságot és kimerültséget okozhat
- A vérvizsgálati eredmények változása (alacsony káliumszint, magas vércukor- és/vagy kreatininszint)
- Étvágycsökkenés
- Alvászavar (álmatlanság, inszomnia)
- Fejfájás
- Zsibbadás, bizsergés vagy érzéscsökkenés a kezekben és/vagy lábakban
- Szédülés
- Magas vérnyomás (hipertónia)
- Légszomj
- Köhögés
- Hasmenés
- Hányinger
- Székrekedés
- Hányás
- Gyomorfájdalom
- Hátfájás
- Ízületi fájdalom
- A végtagokban, kezekben vagy lábakban jelentkező fájdalom
- Izomgörcsök
- Láz
- Kéz-, láb- vagy bokaduzzanat
- Gyengeségérzés
- Fáradtság (kimerültség)
Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthetnek)
- Szívelégtelenség és más szívproblémák, például szapora, erős vagy szabálytalan szívverés
- Veseproblémák, például veseelégtelenség
- Vérrögképződés a vénákban (mélyvénás trombózis)
- Forróságérzés
- Vérrög a tüdőben
- Folyadék a tüdőben
- Zihálás
- Súlyos fertőzés, ideértve a véráramban kialakuló fertőzést (szepszis)
- Májproblémák, például a májenzimek vérszintjének emelkedése
- Influenzaszerű tünetek (influenza)
- Húgyúti fertőzés (a vizeletet szállító szervek fertőzése)
- Köhögés, ami mellkasi szorítással és fájdalommal járhat, orrdugulás (hörghurut, bronhitisz)
- Torokfájás
- Orr- és torokgyulladás
- Orrfolyás vagy tüsszögés
- Vírusfertőzés
- A vérvizsgálati eredmények változása (a nátrium, magnézium, fehérje, kalcium vagy foszfor vérszintjének csökkenése, illetve a kalcium, húgysav, kálium, bilirubin vagy C-reaktív fehérje
- vérszintjének emelkedése)
- Kiszáradás
- Nyugtalanság
- Homályos látás
- Szürke hályog (katarakta)
- Alacsony vérnyomás (hipotónia)
- Orrvérzés
- A beszédhang megváltozása vagy rekedtség
- Emésztési zavar
- Fogfájás
- Bőrkiütés
- Csontfájdalom, izomfájdalom, mellkasi fájdalom
- Izomgyengeség
- Fájdalmas izmok
- Bőrviszketés
- Bőrpír
- Fokozott verejtékezés
- Fájdalom
- Hidegrázás
- Fájdalom, duzzanat, irritáció vagy kellemetlen érzés azon a területen, ahova beadták Önnek a vénás infúziót
Nem gyakori mellékhatások (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthetnek)
- Allergiás reakció a Kyprolis-szal szemben
- Többszervi elégtelenség
- Szívroham
- Csökkent véráramlás a szívet ellátó erekben
- Agyvérzés
- Szélütés (sztrók)
- A szívet bélelő nyálkahártyájának duzzanata (perikarditisz), melynek tünetei többek között a mellcsont mögötti fájdalom, ami néha a nyakba és a vállakba is kisugárzik, előfordul, hogy lázzal jár
- Folyadék felhalmozódás a szívburokban (perikardiális folyadékgyülem), melynek tünetei többek között a mellkasi fájdalom vagy nyomás, és a nehézlégzés
- A máj által elválasztott epe elfolyása gátolt (kolesztázis), ami a bőr viszketését, sárgás elszíneződését, valamint igen sötét vizeletet és nagyon világos székletet okozhat.
- Az emésztőrendszer átfúródása (perforációja)
- Tüdőfertőzés
Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Kyprolis-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A Kyprolis-t a gyógyszertárban tárolják.
Az injekciós üvegen és a dobozon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza a Kyprolis-t. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Hűtőszekrényben (2 °C -8 °C) tárolandó. Nem fagyasztható!
A fénytől való védelem érdekében az eredeti dobozban tárolandó.
Az elkészített oldat tiszta, színtelen vagy enyhén sárgás oldat, mely elszíneződés vagy szilárd részecskék jelenléte esetén nem adható be.
A Kyprolis kizárólag egyszeri felhasználásra szolgál. Bármilyen fel nem használt gyógyszer, illetve hulladékanyag megsemmisítését a gyógyszerekre vonatkozó előírások szerint kell végrehajtani.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Kyprolis?

- A készítmény hatóanyaga a karfilzomib. Minden injekciós üveg 10 mg, 30 mg, vagy 60 mg karfilzomibot tartalmaz. Elkészítés után 2 mg karfilzomibot tartalmaz milliliterenként.
- További összetevők a nátrium-szulfobutiléter-béta-ciklodextrin, a vízmentes citromsav (E330) és a nátrium-hidroxid (lásd 2. pont "A Kyprolis nátriumot tartalmaz").
Milyen a Kyprolis külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Kyprolis injekciós üvegbe töltött, alkalmazás előtt elkészítendő (feloldandó) fehér vagy törtfehér por oldatos infúzióhoz. Az elkészített oldat tiszta, színtelen vagy halványsárga.
A csomagolás 1 db injekciós üveget tartalmaz.
Az elkészített oldatban a karfilzomib koncentrációja 2 mg/ml. Elkészítés előtt olvassa el az elkészítésre vonatkozó összes utasítást.
1. Az injekciós üveget közvetlenül a felhasználás előtt vegye ki a hűtőszekrényből.
2. A beteg kiindulási testfelszíne (BSA) alapján számítsa ki a Kyprolis adagját (mg/m2) és a szükséges injekciós üvegek számát. A 2,2 m2-nél nagyobb testfelszínű betegeket a 2,2 m2-es testfelszínnek megfelelő adaggal kell kezelni. Nincs szükség az adag módosítására ≤ 20%-os testtömegváltozás esetén.
3. Aszeptikus körülmények között, a gumidugón keresztül minden egyes injekciós üvegbe lassan fecskendezzen be 5 ml (10 mg-os injekciós üveghez), 15 ml (30 mg-os injekciós üveghez), vagy 29 ml (60 mg-os injekciós üveghez) steril, injekcióhoz való vizet, melyet a habképződés minimalizálása érdekében az INJEKCIÓS ÜVEG BELSŐ FALÁRA kell irányítani.
4. Óvatosan, körkörösen mozgassa és/vagy lassan fordítsa meg és vissza az injekciós üveget körülbelül 1 percig, illetve a por teljes feloldódásáig. NEM SZABAD RÁZNI! Habképződés esetén hagyja az oldatot ülepedni az injekciós üvegben mindaddig, míg a képződött hab el nem tűnik (körülbelül 5 perc), és az oldat fel nem tisztul.
5. Beadás előtt ellenőrizni kell, hogy az oldat nem tartalmaz-e részecskéket, és nem színeződött-e el. Az elkészített oldat tiszta, színtelen vagy enyhén sárgás oldat, mely elszíneződés vagy szilárd részecskék jelenléte esetén nem adható be.
6. Az injekciós üvegben maradt, fel nem használt oldatot meg kell semmisíteni.
7. A Kyprolis intravénás infúziós tasakból is beadható.
8. Infúziós tasakból történő beadáskor szívja fel a kiszámított dózist az injekciós üvegből, majd hígítsa egy 50 ml-es vagy 100 ml-es, 5%-os glükóz oldatos injekciót tartalmazó infúziós tasakban.
Mikrobiológiai szempontból a gyógyszert azonnal fel kell használni. Ha nem használják fel azonnal, akkor a felhasználást megelőző tárolás idejéért és körülményeiért a felhasználó a felelős, és ez az idő 2 °C - 8 °C-on történő tárolás esetén nem haladhatja meg a 24 órát.
Ártalmatlanítás
Bármilyen fel nem használt gyógyszer, illetve hulladékanyag megsemmisítését a gyógyszerekre vonatkozó előírások szerint kell végrehajtani.
Published date: 2016.09.15.

Helyettesíthetőség

Az helyettesítőség és a hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés