A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

LEVODOPA/CARBIDOPA/ENTACAPONE TEVA 100 mg/25 mg/200 mg filmtabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

összetett: entacapone, carbidopa, levodopa

levodopa + carbidopa + entacapone 100 mg/25 mg/200 mg filmtabletta

  • N - KÖZPONTI IDEGRENDSZER
  • N04 - ANTIPARKINSON SZEREK
  • N04B - DOPAMINERG SZEREK
  • N04BA - Dopa és dopa-származékok
  • N04BA03 - Levodopa, decarboxylase inhibitor és COMT inhibitor
hirdetés

LEVODOPA/CARBIDOPA/ENTACAPONE TEVA 100 mg/25 mg/200 mg filmtabletta 100x hdpe tartályban

100x hdpe tartályban

V

11 431 Ft

OGYI-T-22709/07

TB támogatás

EÜ emelt

90%6cSzJ

A részletes leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva három hatóanyagot (levodopa, karbidopa, entakapon) tartalmaz egy filmtablettában. A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-t a Parkinson-kór kezelésére alkalmazzák.
A Parkinson-kórt a dopamin nevű anyag alacsony szintje okozza az agyban. A levodopa emeli a dopamin mennyiségét és ílymódon csökkenti a Parkinson-kór tüneteit. A karbidopa és az entakapon javítják a levodopa antiparkinson hatásait.
2. Tudnivalók a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva szedése előtt

NE szedje a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-t, ha:
- allergiás a levodopára, karbidopára, entakaponra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
- szűkzugú zöldhályog betegsége van (glaukóma: egyfajta szembetegség)
- mellékvese-daganata van
- bizonyos gyógyszereket szed depresszió kezelésére (szelektív MAO-A és MAO-B gátlók kombinációi, vagy nem-szelektív MAO-gátlók)
- bármikor régebben neuroleptikus malignus szindróma nevű betegsége volt (NMS - ez egy ritkán előforduló mellékhatás olyan gyógyszereknél, amelyeket súlyos mentális zavarok kezelésére használnak)
- bármikor régebben nem sérülésből eredő izomelhalásos betegsége volt (rabdomiolízis: egy ritka izombetegség)
- súlyos májbetegségben szenved.
- Figyelmeztetések és óvintézkedések
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva szedése előtt beszéljen a kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha Ön az alábbiak valamelyikében szenved vagy szenvedett valamikor:
- szívroham vagy egyéb szívbetegség, ideértve a szívritmuszavart is vagy bármilyen érbetegség;
- asztma vagy egyéb tüdőbetegség;
- májbetegség, mert ez szükségessé teheti a dózis módosítását;
- vese-, vagy hormonbetegség;
- gyomorfekély vagy görcsrohamok;
- ha tartós hasmenést észlel, beszéljen kezelőorvosával, mert az a vastagbél gyulladásának jele lehet;
- súlyos mentális zavar, például pszichózis, bármely formája;
- krónikus nyíltzugú zöldhályog (glaukóma), mert ez szükségessé teheti a dózis módosítását és lehet, hogy a szeme belsejében fennálló nyomást folyamatosan ellenőrizni kell.
- Beszéljen kezelőorvosával, ha jelenleg az alábbi gyógyszereket valamelyikét szedi:
- antipszichotikumok (pszichózis kezelésére alkalmazott gyógyszerek)
- olyan gyógyszer, amely ülésből vagy fekvésből történő felálláskor alacsony vérnyomást okozhat. Tudnia kell, hogy a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva tovább ronthatja ezt a hatást.
- Beszéljen kezelőorvosával, ha a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva kezelés ideje alatt:
- észreveszi, hogy izmai nagyon merevek lesznek, vagy erősen rángatóznak, vagy ha remegést, izgatottságot, zavartságot, lázat, vagy gyors pulzust tapasztal, illetve a vérnyomása erősen ingadozik. Ha ezek közül bármelyik előfordul, haladéktalanul lépjen érintkezésbe kezelőorvosával!
- depressziósnak érzi magát, öngyilkossági gondolatai vannak, vagy szokatlan változásokat vesz észre a magatartásában
- észreveszi, hogy néha hirtelen elalszik, vagy ha nagyon aluszékonynak érzi magát. Ha ez előfordul, ne vezessen gépjárművet, és ne kezeljen semmilyen eszközt vagy gépet (lásd "A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre" című pontot)
- észreveszi, hogy akaratlan mozgásai kezdődnek, vagy azok súlyosbodnak, miután elkezdte szedni a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-t. Ha ez történik, kezelőorvosának esetleg meg kell változtatni antiparkinson gyógyszereinek dózisát
- hasmenést tapasztal; ajánlott a testsúlyának folyamatos figyelése abból a célból, hogy az esetleges túlzott mértékű fogyást elkerüljék
- fokozatosan elveszti étvágyát, gyengeséget/kimerültséget tapasztal, vagy viszonylag rövid időn belül veszít a testsúlyából. Ha ez megtörténik, meg kell fontolni egy általános orvosi kivizsgálás elvégzését, beleértve a májfunkció értékelését is
- úgy érzi, hogy abba kell hagynia a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva használatát; olvassa el a "Ha idő előtt abbahagyja a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva szedését" c. szakaszt.
- Mondja el kezelőorvosának, ha Ön vagy az Ön családja/gondozója azt veszi észre, hogy Ön az addig megszokottól eltérő módon viselkedik, mivel Önnél olyan késztetések vagy vágyak jelentkeznek, melyeknek nem tud ellenállni.
- Mondja el kezelőorvosának, ha Ön vagy az Ön családja/gondozója azt veszi észre, hogy Ön bizonyos olyan tevékenységeket folytat amelyek az Ön, vagy mások számára ártalmasak lehetnek, mivel Önnél olyan késztetések, kísértések, indítékok jelentkeznek, melyeknek nem tud ellenállni.
- Ezeket a viselkedéseket impulzus-kontroll zavaroknak nevezik, és közéjük tartozik a szenvedélyes szerencsejáték, a fokozott evés vagy költekezés, a kórosan felfokozott nemi vágy vagy a fokozódó szexuális gondolatokba vagy érzelmekbe való belefeledkezés.
- Lehet, hogy kezelőorvosának felül kell vizsgálnia az Ön kezelését.
- A kezelőorvosa rendszeresen laboratóriumi vizsgálatokat végeztethet el Önnél a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-val történő hosszútávú kezelés alatt.
- Amennyiben sebészeti műtét előtt áll, kérjük, tudassa a műtét végző orvossal, hogy Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-t szed.
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva nem javasolt a más gyógyszerek által kiváltott extrapiramidális tünetek (mint az önkéntelen mozgások, remegés, izommerevség és izomösszehúzódások) kezelésére.
- Gyermekek és serdülők
- 18 év alatti betegek esetében nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű tapasztalat. Emiatt a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva alkalmazása gyermekek esetében nem ajánlott.
- Egyéb gyógyszerek és a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
- Ne szedje a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-t, ha bizonyos gyógyszereket szed depresszió kezelésére (szelektív MAO-A és MAO-B gátlószerek kombinációi, vagy nem-szelektív MAO-gátlók).
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva fokozhatja bizonyos gyógyszerek hatásait és mellékhatásait. Ide tartoznak:
- a depresszió kezelésére használt gyógyszerek, mint a moklobemid, az amitriptilin, a dezipramin, a maprotilin, a venlafaxin és a paroxetin;
- a rimiterol és az izoprenalin, melyeket légzőszervi megbetegedések kezelésére alkalmaznak;
- az adrenalin, amelyet súlyos allergiás reakciók esetén alkalmaznak;
- a noradrenalin, a dopamin, és a dobutamin, melyeket a szívbetegségek és az alacsony vérnyomás kezelésésre alkalmaznak;
- az alfa-metildopa, amelyet a magas vérnyomás kezelésére alkalmaznak;
- az apomorfin, amelyet a Parkinson-kór kezelésére alkalmaznak.
- Bizonyos gyógyszerek gyengíthetik a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatásait. Ezek közé tartoznak a következők:
- a mentális zavarok, valamint hányinger és hányás kezelésére használt dopamin-antagonisták;
- fenitoin, amelyet a görcsrohamok megelőzésére használnak;
- papaverin, amelyet az izmok ellazítására használnak.
- A Levodopa/Carbidopa/Entecapone Teva nehezebbé teheti a vas felszívódását. Ezért ne szedjen egyidejűleg Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-t és vaspótló készítményeket. Miután az egyiket bevette, várjon legalább 2-3 óra hosszat, mielőtt bevenné a másikat.
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva egyidejű bevétele étellel és itallal
- Az Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva bevehető étkezés közben vagy attól függetlenül. Bizonyos betegek esetében a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva esetleg nem jól szívódik fel akkor, ha fehérjékben gazdag táplálékkal (például húsok, halételek, tejtermékek, magvak és dióféleségek) együtt vagy röviddel annak elfogyasztása után veszik be. Forduljon kezelőorvosához, ha úgy érzi, hogy ez Önre is vonatkozik.
- Terhesség, szoptatás és termékenység
- Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt, beszéljen a kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével.
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva kezelés ideje alatt nem szabad szoptatni.
- A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva csökkentheti a vérnyomást, ami miatt megszédülhet. Ezért különösen óvatosnak kell lennie, ha gépjárművet vezet, vagy bármilyen szerszámmal dolgozik, illetve gépet használ.
- Ha nagyon álmosnak érzi magát, vagy ha azt veszi észre, hogy néha hirtelen álomba zuhan, várjon addig, amíg teljesen fel nem ébred, mielőtt vezetni kezdene, vagy bármely olyan tevékenységbe fogna, amely éberséget igényel. Különben súlyos sérülés kockázatának vagy életveszélynek teheti ki önmagát és másokat.
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 50 mg/12,5 mg/200 mg, 75 mg/18,75 mg/200 mg, 125 mg/31,25 mg/200 mg, 175 mg/43,75 mg/200 mg és 200 mg/50 mg/200 mg laktózt tartalmaz
- Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 100 mg/25 mg/200 mg laktózt és allura red-et (E129) tartalmaz.
- Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
- Az allura red (E129) allergiás reakciókat okozhat.
- A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 150 mg/37,5 mg/200 mg laktózt és karmazsint (E122) tartalmaz.
- Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
- A karmazsin (E122) allergiás reakciókat okozhat.
- Hogyan kell szedni a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-t?

- Ezt a gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Felnőttek és időskorúak számára:
- Kezelőorvosa pontosan meg fogja mondani, hogy naponta hány Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva tablettát vegyen be.
- A tablettákat nem szabad kettétörni, vagy kisebb darabokra törni.
- Egyszerre mindig csak egy tablettát vegyen be.
- Attól függően, hogy hogyan reagál a szervezete a kezelésre, kezelőorvosa magasabb vagy alacsonyabb dózist javasolhat.
- Ha a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 50 mg/12,5 mg/200 mg, vagy a 75 mg/18,75 mg/200 mg, vagy a 100 mg/25 mg/200 mg, vagy a 125 mg/31,25 mg/200 mg vagy a 150 mg/37,5 mg/200 mg tablettát szedi, ne vegyen be egy nap alatt 10 darabnál többet.
- Ha a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 175 mg/43,75 mg/200 mg tablettát szedi, ne vegyen be egy nap alatt 8 darabnál többet.
- Ha a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 200 mg/50 mg/200 mg tablettát szedi, ne vegyen be egy nap alatt 7 darabnál többet.
- Forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez, amennyiben úgy érzi, hogy a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatása túl erős vagy túl gyenge, illetve ha lehetséges mellékhatásokat tapasztal.
- Ha az előírtnál több Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva tablettát vett be
- Ha véletlenül több Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva tablettát vett be, mint amennyit kellett volna, haladéktalanul forduljon kezelőorvosához vagy gyógyszerészéhez. Túladagolás esetén zavarodottságot vagy izgatottságot érezhet, a szívverése a megszokottnál lassabb vagy szaporább lehet, illetve a bőrének, a nyelvének, a szemének vagy a vizeletének a színe megváltozhat.
- Ha elfelejtette bevenni a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva tablettát
- Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.
- Ha több mint 1 óra van hátra a következő adag időpontjáig:
- Vegyen be egy tablettát azonnal, amikor észreveszi, hogy az előzőt elfelejtette, majd vegye be a következő tablettát a szokásos időben.
- Ha kevesebb, mint 1 óra van hátra a következő adag időpontjáig:
- Vegyen be egy tablettát azonnal, amikor észreveszi, hogy az előzőt elfelejtette, várjon 1 órát, azután vegyen be még egy tablettát. Ezt követően a szokásos rend szerint szedje be a gyógyszert.
- Mindig hagyjon legalább egy órát a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva tabletták bevétele között, hogy elkerülje a lehetséges mellékhatásokat.
- Ha idő előtt abbahagyja a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva szedését
- Ne hagyja abba a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva szedését, kivéve ha a kezelőorvosa ezt mondja Önnek.
- Ilyen esetben, tüneteinek megfelelő kontrollálása érdekében lehet, hogy kezelőorvosának módosítania kell egyéb, Parkinson-kór ellen szedett gyógyszereit, különös tekintettel a levodopára. Ha hirtelen abbahagyja a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva és egyéb antiparkinson gyógyszer szedését, az nem kívánt mellékhatásokat eredményezhet.
- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Lehetséges mellékhatások

- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatások közül sokat enyhíteni lehet az adagolás módosításával.
- Ha a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva kezelés időtartama alatt az alábbi tüneteket tapasztalja, azonnal forduljon orvosához:
- az izmai nagyon merevek lesznek, vagy erősen rángatóznak, remegést, izgatottságot, zavartságot, lázat, illetve gyors szívverést tapasztal, vagy erős vérnyomás-ingadozást észlel. A fentiek a neuroleptikus malignus szindróma (NMS, amely a központi idegrendszeri betegségek kezelésére használt gyógyszerekkel szembeni ritka, súlyos reakció) vagy a rabdomiolízis nevű ritka, súlyos izombetegség tünetei lehetnek.
- allergiás reakció, melynek a következő tünetei lehetnek: csalánkiütés, viszketés, bőrkiütés, arcának, ajkainak, nyelvének vagy torkának megduzzadása. Ez utóbbi légzési vagy nyelési nehézséget okozhat.
- Nagyon gyakori (10 beteg közül több mint 1 beteget érinthet)
- akaratlan mozgások (diszkinéziák)
- émelygés (hányinger)
- a vizelet ártalmatlan, barnásvörös elszíneződése
- izomfájdalom
- hasmenés
- Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- szédülés vagy ájulás a vérnyomáscsökkenés következtében, magas vérnyomás
- a Parkinson-kór tüneteinek rosszabbodása, szédülés, kábaság
- hányás, hasi fájdalom és diszkomfort-érzés, gyomorégés, szájszárazság, székrekedés
- álmatlanság, hallucinációk, zavartság, különös álmok (rémálmok is), fáradtság
- a mentális állapotban bekövetkező változások - ideértve a következőket: memóriaproblémák, szorongás és depresszió (esetleg öngyilkossági gondolatokkal)
- szív- vagy verőérbetegség okozta események (pl. mellkasi fájdalom), pulzusszám-változás vagy szívritmuszavar
- gyakoribb elesés
- légszomj
- erős izzadás, kiütések
- izomgörcsök, lábdagadás
- homályos látás
- vérszegénység
- étvágytalanság, testtömegcsökkenés
- fejfájás, ízületi fájdalom
- húgyúti fertőzés
Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- szívroham
- vérzés a belekben
- a vérsejtek elváltozásai amelyek vérzéshez vezethetnek, májfunkciós vizsgálatok kóros eredményei
- görcsrohamok
- izgatottság
- pszichotikus tünetek
- vastagbélgyulladás (kolitisz)
- a vizeleten kívül egyéb elszíneződések (például bőr, körmök, haj, verejték)
- nyelési nehézség
- vizelési képtelenség
- Az alábbi mellékhatásokról is beszámoltak:
- májgyulladás (hepatitisz)
- viszketés
Az alábbi mellékhatásokat észlelheti:
- Képtelen ellenállni a kísértésnek, hogy olyan cselekedetet hajtson végre, amely káros lehet, mint például:
- a komoly személyes vagy családot érintő következmények ellenére is erős késztetés a túlzott mértékű szerencsejátékra;
- megváltozott vagy fokozott szexuális érdeklődés és viselkedés, ami jelentősen érinti Önt vagy másokat, például a felfokozott szexuális késztetés;
- befolyásolhatatlan, mértéktelen vásárlás vagy költekezés;
- falásroham (nagy mennyiségű étel elfogyasztása rövid idő alatt) vagy kényszeres evés (a normálisnál nagyobb mennyiségű és az éhség kielégítéséhez szükségesnél több étel elfogyasztása).
Mondja el kezelőorvosának, ha ezen viselkedések bármelyikét észleli. Kezelőorvosa megbeszéli Önnel a tünetek kezelésének vagy csökkentésének módszereit.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A tartályon és a dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Első felbontást követő felhasználhatósági időtartam: 175 nap.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva
A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatóanyagai a levodopa, a karbidopa és az entakapon.
- Minden Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 50 mg/12,5 mg/200 mg filmtabletta 50 mg levodopát, 12,5 mg karbidopát és 200 mg entakapont tartalmaz.
- Egyéb összetevők a tablettamagban: mikrokristályos cellulóz, vízmentes laktóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropil-cellulóz, povidon (K-30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.
- Összetevők a filmbevonatban: titán-dioxid (E171, hipromellóz, glicerin (E422), sárga vas-oxid (E172), poliszorbát 80, vörös vas-oxid (E172), fekete vas-oxid (E172), magnézium-sztearát.
A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatóanyagai a levodopa, a karbidopa és az entakapon.
Minden Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 75 mg/18,75 mg/200 mg filmtabletta 75 mg levodopát, 18,75 mg karbidopát és 200 mg entakapont tartalmaz.
Egyéb összetevők a tablettamagban: mikrokristályos cellulóz, vízmentes laktóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropil-cellulóz, povidon (K-30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid és magnézium-sztearát.
Összetevők a filmbevonatban: titán-dioxid (E171), hipromellóz, glicerin (E422), sárga vas-oxid (E172), poliszorbát 80, vörös vas-oxid (E172) és magnézium-sztearát.
A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatóanyagai a levodopa, a karbidopa és az entakapon.
Minden Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 100 mg/25 mg/200 mg filmtabletta 100 mg levodopát, 25 mg karbidopát és 200 mg entakapont tartalmaz.
Egyéb összetevők a tablettamagban: mikrokristályos cellulóz, vízmentes laktóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropil-cellulóz, povidon (K-30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid és magnézium-sztearát.
Összetevők a filmbevonatban: titán-dioxid (E171), hipromellóz, glicerin (E422), poliszorbát 80, allura red alumínium lakk (E129), kármin (E120) és magnézium-sztearát.
A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatóanyagai a levodopa, a karbidopa és az entakapon.
Minden Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 125 mg/31,25 mg/200 mg filmtabletta 125 mg levodopát, 31,25 mg karbidopát és 200 mg entakapont tartalmaz.
Egyéb összetevők a tablettamagban: mikrokristályos cellulóz, vízmentes laktóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropil-cellulóz, povidon (K-30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid és magnézium-sztearát.
Összetevők a filmbevonatban: titán-dioxid (E171), hipromellóz, glicerin (E422), sárga vas-oxid (E172), poliszorbát 80, vörös vas-oxid (E172) és magnézium-sztearát.
A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatóanyagai a levodopa, a karbidopa és az entakapon.
Minden Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 150 mg/37,5 mg/200 mg filmtabletta 150 mg levodopát, 37,5 mg karbidopát és 200 mg entakapont tartalmaz.
Egyéb összetevők a tablettamagban: mikrokristályos cellulóz, vízmentes laktóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropil-cellulóz, povidon (K-30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid és magnézium-sztearát.
Összetevők a filmbevonatban: titán-dioxid (E171), hipromellóz, glicerin (E422), poliszorbát 80, vörös vas-oxid (E172), karmazsin alumínium lakk (E122) és magnézium-sztearát.
A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatóanyagai a levodopa, a karbidopa és az entakapon.
Minden Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 175 mg/43,75 mg/200 mg filmtabletta 175 mg levodopát, 43,75 mg karbidopát és 200 mg entakapont tartalmaz.
Egyéb összetevők a tablettamagban: mikrokristályos cellulóz, vízmentes laktóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropil-cellulóz, povidon (K-30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid és magnézium-sztearát.
Összetevők a filmbevonatban: titán-dioxid (E171), hipromellóz, glicerin (E422), sárga vas-oxid (E172), poliszorbát 80, vörös vas-oxid (E172), fekete vas-oxid (E172) és magnézium-sztearát.
A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva hatóanyagai a levodopa, a karbidopa és az entakapon.
Minden Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 200 mg/50 mg/200 mg filmtabletta 200 mg levodopát, 50 mg karbidopát és 200 mg entakapont tartalmaz.
Egyéb összetevők a tablettamagban: mikrokristályos cellulóz, vízmentes laktóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropil-cellulóz, povidon (K-30), vízmentes kolloid szilícium-dioxid és magnézium-sztearát.
Összetevők a filmbevonatban: titán-dioxid (E171), hipromellóz, glicerin (E422), sárga vas-oxid (E172), poliszorbát 80, vörös vas-oxid (E172), fekete vas-oxid (E172) és magnézium-sztearát.
Milyen a Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Levodopa/Carbidopa/Entacapone Teva 10, 28, 30, 50, 60, 90, 98, 100, 130, 150, 175, 200 és 250 db tablettát tartalmazó csomagolásokban kerül forgalomba.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: 2014. 08. 01.

A helyettesítő és hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!