A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

LINIMENTUM SCABICIDUM FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

LINIMENTUM SCABICIDUM FONO VIII. 100 g

100 g

VN

873 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Rühesség kezelésére alkalmas készítmény.
Összetétel
Hatóanyagok 1 ml készítményben
0,25 g Benzil-benzoát: parazita ellenes hatással rendelkező olajos folyadék.
Egyéb összetevők: trolamin, olajsav, tisztított víz.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Felhasználhatósági időtartam 3 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Külsőleg. Bekenésre. Használat előtt felrázandó. A szem környékét és a nyálkahártyákat nem szabad bekenni! Szappanos, meleg vizes fürdő után a gyógyszer fele mennyiségével az egész testet, a fej kivételével, álltól a lábujjak hegyéig, gondosan be kell dörzsölni; 1/2 óra múlva a gyógyszer megmaradt fele mennyiségével a bedörzsölést - lemosás nélkül - meg kell ismételni. 24 óra múlva meleg szappanos fürdő, utána tiszta ágynemű- és fehérneműváltás szükséges. A felsőruhát belülről ki kell vasalni. Együttlakók kezelését az újrafertőződés elkerülése érdekében egyidejűleg célszerű elvégezni. A készítmény csecsemők és gyermekek kezelésére is alkalmazható. Csecsemőt 5 ml, 1-3 éves gyermeket 10 ml, 4-6 éves gyermeket 20 ml, 7-14 éves gyermeket 30-40 ml készítménnyel kell bekenni; 1/2 óra múlva a kezelést ugyanezzel a mennyiséggel kell megismételni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A készítmény bármely hatóanyagával szembeni túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Az előírás szerinti használatkor gyakran általános szervi reakciók jelentkezhetnek. Szembe, nyálkahártyákra ne kerüljön, mert izgató hatást válthat ki.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A bőrön izgató hatású lehet. A készítmény trolamint tartalmaz, ami a szerre érzékeny betegeknél a bőrizgató hatáson kívül a bőr túlérzékenységi, gyulladásos reakcióját is okozhatja.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.