A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

MENTHAE PIPERITAE FOLIUM FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

MENTHAE PIPERITAE FOLIUM FONO VIII. 50 g

50 g

VN

228 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Emésztési zavarok, gyomor- és bélgázképződés tüneti kezelésére.
Összetétel
Hatóanyagok 10 ml adagban
kb. 1,0 g Borsosmentalevél: szélhajtó, epehajtó (illóolaj, flavonoidok).
Egyéb összetevők: ‒.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Különleges tárolást nem igényel.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók
Felnőttek részére 1,5-3,0 g (kb.15-30 ml) aprított borsosmenta levelet 1,5 dl forró vízzel (kb. egy csésze) leöntünk, gyakori kevergetés közben 15 percig állni hagyjuk. Leszűrés után elfogyasztjuk. Naponta legfeljebb három alkalommal. A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni. A teát 12-18 éves gyermekek és serdülők esetében 1,0-2,0 g (kb. 10-20 ml), 4-11 éves gyermekek esetében 1,0-1,5 g (kb. 10-15 ml) aprított borsosmenta levélből készítjük az előzőek szerint.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény. Borsosmenta levéllel vagy mentollal szembeni ismert túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Az olyan betegeknél, akiknek epekövük, vagy más elzáródással járó epebetegségük van, a készítmény alkalmazása nem ajánlott. Adatok hiányában 4 éves kor alatti gyermekeknek, valamint terhes és szoptató nőknek nem ajánlott. Ha a tünetek 2 hétnél hosszabb időn át fennállnak, vagy a kezelés ideje alatt súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A gyomorváladék nyelőcsőbe történő visszaáramlását, valamint a gyomorégés tüneteit súlyosbíthatja, nem ismert gyakorisággal.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.