Néhány funkció mobilon nem elérhető!

Töltse le a teljes funkcionalitású PHARMINDEX Mobil alkalmazást Andoridra és iOS-re.

Előfizetek!
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

MIRALGIN tabletta

gyógyszer

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Gyártó:
Hatóanyag:

paracetamol, coffein

hirdetés

MIRALGIN tabletta 10x

Kiszerelés:

10x

Rendelhetőség:

VN

Tájékoztató ár:

742 Ft (szabadáras)

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-3886/03

Státusz

MIRALGIN tabletta 20x

Kiszerelés:

20x

Rendelhetőség:

VN

Tájékoztató ár:

1 671 Ft (szabadáras)

Törzskönyvi szám:

OGYI-T-3886/02

Státusz

Alkalmazási előírás

Az alkalmazási előírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

A készítmény hatóanyaga 400 mg paracetamol és 50 mg koffein.
Egyéb összetevők: Mikrokristályos cellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát, povidon, víztartalmú kolloid szilícium-dioxid, 96%-os etanol.
MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MIRALGIN TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Enyhe és középsúlyos fájdalmak csillapítására, meghűlés és influenza okozta rossz közérzet javítására, a társuló láz csökkentésére.
TUDNIVALÓK A MIRALGIN TABLETTA SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje A Miralgin tablettát:
fokozottan érzékeny a tabletta hatóanyagával, paracetamollal, vagy valamelyik vivőanyagával szemben;
kifejezett máj-, vagy vesebetegségben szenved;
rendszeresen, vagy túlzott mennyiségben fogyaszt alkoholt;
örökletes, hemolitikus vérszegénységet okozó enzim (glukóz-6-foszfát) hiányban szenved.
Nem javasolt a MIRALGIN tabletta szedése 12 éves kor alatt.
A Miralgin tabletta fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
A tabletták bevétele előtt feltétlenül keresse fel orvosát ha:
terhes, vagy szoptatós anya;
máj-, vagy vesebetegségben szenved;
az alábbi hatóanyagok valamelyikét tartalmazó gyógyszert szed: fenobarbitál, glutetimid, fenitoin, carbamazepin, rifampicin, kloramfenikol, acenokumarol, doxorubicin, metoklopramid, inzulin (vagy egyéb vércukorszint csökkentő hatóanyagú készítmény).
Terhesség és szoptatás:
A Miralgin tabletta alkalmazása a terhesség ideje alatt különösen az első harmadban csak a terápiás kockázat mérlegelésével történhet. A paracetamol kiválasztódik az anyatejben, ezért a Miralgint szoptatás ideje alatt nem szabad szedni.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek használatához szükséges képességekre
Nem valószínű, hogy a tabletta károsan befolyásolja a járművezetésre, gépi munkavégzésre való alkalmasságot.
HOGYAN KELL SZEDNI A MIRALGIN TABLETTÁT
Felnőttek és 12 év feletti gyermekek esetében az egyszeri adag 1-2 tabletta. Ha a panaszok nem enyhülnek, az egyszeri adag 4 óránként ismételhető, de 24 óra alatt nem szedhető többször, mint összesen 4 alkalommal. A tablettákat bőséges vízzel kell lenyelni.
Ha az előírtnál több Miralgin tablettát vett be:
Ha az előírtnál több MIRALGIN tablettát szed, vagy ha Ön előírás szerinti mennyiségben szedi a tablettát, de túlzott alkohol fogyasztás, vagy egyéb oknál fogva májkárosodásban szenved, túladagolási tünetek jelentkezhetnek. A túladagolási tünetek megegyeznek a máj- és vesekárosodásra leírtakkal (lásd fent). Túladagolásra utaló tünetek jelentkezése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni.
LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszernek a Miralgin tablettának is lehetnek mellékhatásai. Ha betartja az alkalmazásra vonatkozó előírásokat (lásd fent), úgy a MIRALGIN tabletta ritkán okoz mellékhatásokat. Érzékeny egyénekben felléphetnek bőrkiütések,
bőrvörösség, ritkán, ill. nagyon ritkán orrnyálkahártya duzzanat, ill. légszomj, kilégzés nehezítettsége (asztma). Nagy adagban, vagy hosszú ideig történő alkalmazása májkárosodást okozhat, ennek tünetei: étvágytalanság, rossz közérzet, hányinger, hányás, hasi fájdalom, szem kötőhártya és bőr sárgás elszíneződése. Magas adagokban, hosszú ideig történő szedés esetén vesekárosodás is kialakulhat, melynek tünetei a gyakoribb éjszakai vizelés, a napi vizeletürítés csökkenése, teljes megszűnése, zavaros, fehérjét tartalmazó vizelet ürítése. Ha fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz.
A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSA
Legfeljebb 30 °C -on tartandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A tabletta a csomagoláson feltüntetett ideig használható fel.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Ha a MIRALGIN tabletta mellett egyéb paracetamolt tartalmú (a MIRALGIN tablettától eltérő nevű) gyógyszert is szed, túladagolás, súlyos májkárosodás alakulhat ki. Ezt csak úgy kerülheti el, ha minden gyógyszer betegtájékoztatóját gondosan elolvassa.
Kifejezett (39.5 °C -nál magasabb) láz csökkentésére ne használjon MIRALGIN tablettát, mert állapota más kezelést igényelhet (pl. antibiotikumok, egyéb lázcsillapító adását. Ilyen esetekben forduljon orvoshoz.
Keresse fel orvosát akkor is, ha láza, fájdalmai, néhány napig tartó MIRALGIN tabletta szedése után nem mérséklődnek. Ilyenkor ugyanis a tünetek hátterében kivizsgálást, egyéb beavatkozást igénylő betegség állhat.
A MIRALGIN tabletta bevétele gyermekek esetében mindig felnőttek jelenlétében, felügyelete mellett történjen.
HA A MIRALGIN TABLETTA SZEDÉSÉVEL KAPCSOLATBAN BÁRMILYEN KÉRDÉSE, PROBLÉMÁJA VAN, FORDULJON KEZELŐ ORVOSÁHOZ, GYÓGYSZERÉSZÉHEZ.

Helyettesíthetőség

Az helyettesítőség és a hasonló termékek megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

hirdetés