A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

OCULOGUTTA NAPHAZOLINI FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

OCULOGUTTA NAPHAZOLINI FONO VIII. 16 g

16 g

VN

1 658 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Füst, por, fény, klóros víz, szél, kozmetikumok, vagy allergiás kötőhártyagyulladás (pl. szénanátha), pollen túlérzékenység tüneteként jelentkező kötőhártya-vizenyő (ödéma) és kötőhártya vérbőség átmeneti tüneti kezelésére alkalmazható szemcsepp.
Összetétel
Hatóanyagok 1 csepp készítményben
0,02 mg Nafazolin-hidroklorid: a perifériás erek simaizomzatát összehúzza, így alkalmas a gyulladt, duzzadt nyálkahártyák tüneti kezelésére. Hatására csökken a szem égő érzése, a kötőhártya irritációja, viszketés, fájdalom és az erős könnyezés.
Egyéb összetevők: bórsav, nátrium-tetraborát, nátrium-klorid, benzalkónium-klorid, injekcióhoz való víz.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Felbontástól számítva 1 hétig használható.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Külsőleg. Szemcsepp. Szükség esetén naponta 2-szer 1-2 cseppet az érintett szem(ek) belső sarkába becseppenteni. Felbontástól számítva 1 hétig használható. A fagyasztott szemcseppet felhasználás előtt néhány óráig legfeljebb 25 °C hőmérsékleten kell tartani, hogy alkalmas legyen a becseppentésre.
Ellenjavallat
Az alábbi esetekben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A készítmény hatóanyagával vagy segédanyagával szembeni túlérzékenység. Szűkzugú glaukóma. Tizenkét év alatti életkor.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Kontaktlencse használata esetén a lencséket a készítmény használata előtt el kell távolítani, és a készítmény használatát követő 15 perc elteltével lehet azokat újra a szembe helyezni. Bár a vérkeringésbe csekély mennyiségű nafazolin jut be, a készítmény óvatosan alkalmazandó kontrollálatlan magasvérnyomás, pajzsmirigy túlműködés, szív- és érrendszeri betegségek esetén. A készítmény nem alkalmazható 3 egymást követő napnál tovább. Ha 3 napnál rövidebb időn belül a panaszok nem csökkennek, vagy mellékhatások jelentkeznek, a kezelést fel kell függeszteni és orvoshoz kell fordulni.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Becseppentéskor átmeneti kötőhártya izgalmat, múló csípő érzést okozhat. Idősebbeken nagy dózisban a szivárványhártyából pigment részecskéket választhat le. A szem nyálkahártyájáról felszívódva fejfájást, szívritmuszavar következtében kialakuló kellemetlen mellkasi érzést okozhat.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.