A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

OCULOGUTTA RIFAMPICINI FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

OCULOGUTTA RIFAMPICINI FONO VIII. 21 g

21 g

V

1 802 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
A szem rifampicinre érzékeny mikroorganizmusok által okozott fertőzéseinek kezelésére alkalmazható szemcsepp.
Összetétel
Hatóanyagok 1 csepp készítményben
0,05 mg Rifampicin: a rifampicin félszintetikus makrolid antibiotikum. Baktériumölő hatású. Hatásspektruma kiterjed a Mycobacterium, valamint a Neisseira törzsekre, továbbá Staphylococcus aureus, Clamidia trachomatis fajokra.
Egyéb összetevők: aszkorbinsav, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, dinátrium-hidrogén-foszfát-dodekahidrát, injekcióhoz való víz.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam bontatlan állapotban 1 hónap, mélyhűtőben tárolva.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Csak vényre kapható. Erős hatású szert tartalmaz. Az orvos által megadott használati utasítást minden esetben be kell tartani. Külsőleg. Szemcsepp. Ha az orvos másképp nem rendeli szokásos adagja: 1-2 cseppet kell a szembe becseppenteni a fertőzés súlyosságától függően 4-8 óránként. A fagyasztott szemcseppet felhasználás előtt kb. 30 percig legfeljebb 25 °C hőmérsékleten kell tartani, hogy alkalmas legyen a becseppentésre, majd összerázással biztosítani kell, hogy egynemű, tiszta, részecskéktől mentes oldat kerüljön felhasználásra. Felbontástól számítva 5 napig használható, a felbontást követően nem fagyasztható vissza.
Ellenjavallat
Az alábbi esetben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A hatóanyaggal szemben ismert túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Esetenként túlérzékenységi reakció alakulhat ki, ilyenkor a kezelést meg kell szakítani. Figyeljen a felbontás előtti lejárati idő és a felbontástól számított felhasználhatósági idő pontos betartására, mivel a bomlástermékek között allergén tulajdonságú vegyületek is vannak.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél, az alábbi vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Túlérzékenységi reakció előfordulhat.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.