A piros lakattal jelzett tartalmak csak szakmai felhasználók részére érhetők el, a megtekintéshez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával, vagy ha még nem regisztrált, itt megteheti!

Kérjük, vegye figyelembe, hogy jelen weboldalon nem vásárolhatók meg a készítmények, és forgalmazási helyükről a weboldal üzemeltetője nem tud felvilágosítást adni!

OCULOGUTTA VISCOSA CUM HYDROXYETHYLCELLULOSO FONO VIII.

FoNo

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

hirdetés

OCULOGUTTA VISCOSA CUM HYDROXYETHYLCELLULOSO FONO VIII. 10 g

10 g

VN

1 098 Ft

FoNo VIII.

TB támogatás

A leírás megtekintéséhez, kérjük, lépjen be PHARMINDEX Fiókjával!

Gyógyszerbiztonsági és terápiás döntéstámogató információk

Betegtájékoztató

Javallat
Száraz szem szindróma
Összetétel
Hatóanyagok 1 g szemcseppben
4 mg Hidroxietilcellulóz: vízoldékony, gélképző és sűrítő cellulózszármazék. Oldatok viszkozitásának növelésére alkalmas.
Egyéb összetevők: dinátrium-hidrogén-foszfát-dodekahidrát, nátrium-dihidrogén-foszfát-dihidrát, cetrimid, injekcióhoz való víz.
Tárolás
A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni.
Hűtőszekrényben tartandó.
Felhasználhatósági időtartam 1 hónap.
Alkalmazással kapcsolatos fontos tudnivalók

Külsőleg. Műkönny. Felbontástól számítva 2 hétig használható. A száraz szem kezelése egyéni adagolási rendet igényel. Szokásos alkalmazása: naponta 3-5 alkalommal vagy szükség esetén gyakrabban 1 cseppet a kötőhártyazsákba cseppenteni.
Ellenjavallat
Az alábbi esetben Önnél nem alkalmazható a készítmény.
A készítmény összetevőivel szembeni ismert túlérzékenység.
Figyelmeztetés
Az alábbi esetekben a készítmény alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A szemcsepp alkalmazását követően néhány percre a látásélességet elhomályosíthatja. Ez hátrányosan befolyásolhatja a gépjárművezetéshez és a gépkezeléshez szükséges képességeket. A kemény kontaktlencsék nedvesítésére csak abban az esetben alkalmazható, amennyiben az adott lencse tájékoztatója ezt nem zárja ki, ill. a beteg előzetesen konzultált szemész szakorvosával. Lágy kontaktlencsék nedvesítéséhez nem használható.
Kölcsönhatás
Más szemcseppel/szemkenőccsel történő egyidejű alkalmazás befolyásolhatja a műkönny hatását, ezért az egyes készítmények beadása között legalább 15 percnek el kell telnie.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről is.
Lehetséges mellékhatás
Ha Önnél bármelyik, alább felsorolt vagy egyéb mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A cetrimid gyakori alkalmazás esetén a szemet irritálhatja (szemvörösség, égő érzés, idegentest érzés). Tartós alkalmazása esetén a szaruhártya károsodhat.
Allergiás tünet észlelése esetén hagyja abba a gyógyszer alkalmazását. Amennyiben Ön súlyos allergiás tüneteket, vagy egyéb súlyos mellékhatást észlel, hagyja abba a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget.